Ομάδα... ροκ η Γιουνγκ Μπόις (vids)

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ BLICK, ΑΛΕΝ ΚΟΥΝΖ, ΣΤΟ GAZZETTA.GR

Ομάδα... ροκ η Γιουνγκ Μπόις (vids)

Ομάδα... ροκ η Γιουνγκ Μπόις (vids)

Ο Ελβετός ρεπόρτερ και αναλυτής, Άλεν Κουνζ, ακτινογραφεί στο Gazzetta.gr την Γιουνγκ Μποις και τι περιμένει από αυτήν με Ολυμπιακό.

Ο Κουνζ της ελβετικής Blick εξηγεί στο Gazzetta τις... μεταβολές της Γιουνγκ Μποις, τις διαφορές του αγώνα στο Καραϊσκάκη με το ματς στη Βέρνη, το αγωνιστικό... προφίλ της και το πως την περιμένει με Ολυμπιακό.
 
«Μπορώ να επισημάνω ότι η Γιουνγκ Μποις είναι σαφώς πιο αδύναμη όταν παίζει εκτός έδρας. Θεωρώ πως είναι και θέμα προσέγγισης των αγώνων και τακτικής αλλά και θέμα ψυχολογίας. Στα εκτός στο πρωτάθλημα της Ελβετίας έχουν χάσει πάνω από 10 πόντους.
 
Και ο Ολυμπιακός έχω παρατηρήσει πως έχει... πρόβλημα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του. Στο γήπεδό του σαν να παίρνει μεγάλη δύναμη. Σαν να... μεταμορφώνεται. 
 
Η Γιουνγκ Μποις είναι μία ομάδα που πιέζει γενικά ψηλά και τρέχει πολύ. Επιδιώκει πάντα το διαρκές και πολύ έντονο πρέσινγκ, την γρήγορη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση και τις... ζημιές από αντεπιθέσεις. Δεν θεωρώ όμως με τον Ολυμπιακό θα βγουν τόσο ψηλά. Θα πρεσάρουν αλλά δεν θα ρισκάρουν τόσο τουλάχιστον στην αρχή καθώς εάν δεχθούν γκολ θα έχουν τεράστιο... ζήτημα», τονίζει αρχικά. Σχετικά με την 11άδα και τις απουσίες επισήμανε: «Δεν θεωρώ πως θα αλλάξουν πολλά στην 11άδα της Γιουνγκ Μποις σε σχέση με τα πρόσωπα στο τελευταίο χρονικά ματς. Η απώλεια του Ραβέ είναι μεγάλη. Είναι ποδοσφαιριστής - κλειδί. Και του Κούμπο είναι αισθητή απουσία. Για την επίθεση πέραν των γνωστών επιλογών με Φρέι και Ορό υπάρχει και ο Σουηδός διεθνής φορ Γκερντ και για την άμυνα ο Μπενίτο, πρώην παίκτης της Μπενφίκα. Και οι δύο όμως είχαν σοβαρούς τραυματισμούς και έχουν να παίξουν καιρό. Ο Μπενίτο μπορεί να είναι ακόμα και βασικός πάντως».
 

 
Τι διαφορές εντοπίζει συγκριτικά με το πρώτο ματς στη Βέρνη; «Ήταν ένα παράξενο ματς. Υπήρξαν απολύσεις στην ομάδα. Είχε φύγει ο CEO της, κάτι που ήταν σε αντίθεση με αυτό που ήθελε ο κόσμος. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και περίεργο κλίμα τότε. Η ομάδα της Γιουνγκ Μποις δεν ήταν συγκεντρωμένη στον αγώνα.
 
Ήταν αποπροσανατολισμένη η ομάδα και εκτός... γηπέδου λόγω των εξελίξεων. Τώρα την περιμένω σαφώς πιο καλή και δυνατή. Θα τα δώσει όλα και τουλάχιστον επιθετικά θα βγάλει ενέργεια και πίεση. Στο κέντρο αλλά και μπροστά παρά τις ελλείψεις έχει τα... όπλα για να κάνει ζημιές στον Ολυμπιακό. Θα έχει δύσκολο έργο. Πολύ δύσκολο αλλά είναι υποχρεωμένη να παλέψει», εξηγεί.
 

 

Όσο για το μεγάλο της ντεσαβαντάζ; «Είναι 100% η άμυνα. Έχουν μεγάλο πρόβλημα στην κάλυψη χώρων και τις επιστροφές. Είναι μία ομάδα που θα την δεις να σκοράρει αρκετά εύκολα αλλά πολλές φορές δέχεται ακόμα πιο εύκολα τέρμα από τον αντίπαλο. Συνεχίζουν να δέχονται αρκετά γκολ και αυτό αποτελεί μεγάλο... αγκάθι για την Γιουνγκ Μποις, διότι και ο Ολυμπιακός έχει τους παίκτες να απειλήσει για τα καλά και εάν σκοράρει πρώτος θα της βάλει για τα καλά δύσκολα. Πολλές φορές η Γιουνγκ Μποις σου δείχνει πως είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Προσωπικά όμως την περιμένω βελτιωμένη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα... Ελπίζω να δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Προσωπικά υπολογίζω πολύ τον Ολυμπιακό. Τον θεωρώ μία έμπειρη, δυνατή και ποιοτική ομάδα και ειδικά στο γήπεδό του», ανέφερε κλείνοντας.
 

Best of internet