Με τη συγκομιδή τους, οι ελληνικές ομάδες θα χάλαγαν τον κόσμο…

Με τη συγκομιδή τους, οι ελληνικές ομάδες θα χάλαγαν τον κόσμο…

 Με τη συγκομιδή τους, οι ελληνικές ομάδες θα χάλαγαν τον κόσμο…

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta με τον δικό του τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους Ελβετούς.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ που επικρατεί είναι ότι ο Ολυμπιακός εύκολα η, δύσκολα θα περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Λογικό, από την στιγμή που είναι τρεις πόντους μπροστά από τη Γιάνγκ Μπόϊς και την έχει μέσα στο Καραϊσκάκη.

Μία αίσθηση που εντείνεται από το σκεπτικό, «έλα μωρέ, τέσσερις πόντους έχουν οι Ελβετοί μετά από τέσσερα παιχνίδια, θα φτάσουν στους 10 πόντους στα δύο τελευταία παιχνίδια;». Χμ. Εγώ που αρέσκομαι στο να αναλύω τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, λέω ότι το σκεπτικό είναι λίγο…αφελές.

Για εμένα μετράνε τα στοιχεία, τα δεδομένα. Τι λένε τα δεδομένα; Είναι απλό: τι έχει κάνει η Γιάνγκ Μπόϊς τα τελευταία χρόνια τις τρεις φορές που έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ;

Το 2010 ήταν σε όμιλο με Στουτγκάρδη, Χετάφε και ΟΒ Δανίας. Προκρίθηκε ως 2η, με εννιά πόντους, πίσω από την Στουτγκάρδη (15) και μπροστά από Χετάφε (εφτά) και ΟΒ (τέσσερις).

Το 2012 ήταν σε όμιλο με Λίβερπουλ, Ουντινέζε κι Ανζί. Ισοβάθμισε στην 1η θέση με Λίβερπουλ κι Ανζί στους 10 πόντους, αλλά αποκλείστηκε στην ισοβαθμία. Η Ουντινέζε τερμάτισε τελευταία με τέσσερις βαθμούς.

Το 2014 ήταν σε όμιλο με Νάπολι, Σπάρτα Πράγας και Σλόβαν. Προκρίθηκε ως 2η, με 12 πόντους, πίσω από τη Νάπολι (13) και μπροστά από Σπάρτα (10) και Σλόβαν (0).

Φαντάζομαι ότι προσέξατε ότι η Γιανγκ Μπόϊς όταν παίζει σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ μαζεύει από εννιά έως 12 πόντους! Άλλη ελληνική ομάδα, πλην, ίσως, του Ολυμπιακού, θα χάλαγε τον κόσμο με τέτοια συγκομιδή…Φέτος μέχρι στιγμής οι Ελβετοί έχουν τέσσερις πόντους, αλλά έχουν να παίξουν για άλλους έξι. Κι άμα φτάσουν τους 10, περνάνε, στη χειρότερη σε ισοβαθμία…

Επίσης φαντάζομαι ότι προσέξατε ότι η πορεία της στην Ευρώπη έχει το χαρακτηριστικό ότι πάει καλά κάθε δύο χρόνια (2010, 2012, 2014). Και τώρα, 2016, είναι η σειρά να πάει καλά…

Κατά τη δική μου γνώμη, μία ομάδα που έχει μείνει πίσω μόνο από Νάπολι και Στουτγκάρδη, έχει ισοβαθμήσει με τη Λίβερπουλ και την Ανζί (του Ετό), και έχει προσπεράσει Ουντινέζε, Σπάρτα Πράγας, Χετάφε, πρέπει να τη σέβεσαι πάρα πολύ. Να ανησυχείς όταν έχεις να παίξεις εναντίον της και να το μετράς πολύ το παιχνίδι. Να είσαι σοβαρός, πάρα πολύ προσεκτικός και αποφασιστικός.

Δεν κρύβω ότι εγώ το ματς το φοβάμαι. Αν είναι καλός ο Ολυμπιακός, πιστεύω ότι θα το περάσει το εμπόδιο. Αλλά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα οι τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας, Νοέμβρη μήνα, με την ομάδα να έχει μαζευτεί στο Ρέντη και να έχει κάνει όλη μαζί προπόνηση μόλις το Σάββατο, μετά από 12 ημέρες στις οποίες οι μισοί παίκτες ήταν διασκορπισμένοι από την Αφρική ως τη Νορβηγία λόγω εθνικών ομάδων.

Κάτι τέτοια παιχνίδια είναι στα οποία ο Ολυμπιακός χρειάζεται περισσότερο τη συμπαράσταση από τον κόσμο του, τόσο σε επίπεδο παρουσίας, όσο και σε επίπεδο ενθάρρυνσης…

Best of internet