«Εγώ ο Βλάνταν, ο ΠΑΟΚ κι ο Κλάους» (vid)

«Εγώ ο Βλάνταν, ο ΠΑΟΚ κι ο Κλάους» (vid)

«Εγώ ο Βλάνταν, ο ΠΑΟΚ κι ο Κλάους» (vid)

bet365

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο κανάλι της UEFA ο Βλάνταν Ιβιτς μίλησε για τον ίδιο, τον ΠΑΟΚ και τον Στέφανο Αθανασιάδη. Διαβάστε και δείτε όλα όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, μιλώντας στο κανάλι της UEFA, αναφέρθηκε στον Στέφανο Αθανασιάδη και στο ρόλο που έχει στην ομάδα και στα αποδυτήρια ως ο αρχηγός της και ένας από τους πιο «παλιούς» ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου».

«Είναι ο αρχηγός της ομάδας, βρίσκεται πολλά χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά και τα αποδυτήρια και την ομάδα και αυτό που θέλει η ομάδα να κάνει. Ένας παίκτης που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και έχει φτάσει να είναι ένα από τα καλύτερα “προϊόντα” της εδώ και μια δεκαετία. Κάθε παίκτης που εκπροσωπεί αυτή την ομάδα, έτσι κι αυτός, οφείλει να δίνει μάχη για να αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, να προσπαθεί να κρατήσει τα αποδυτήρια. Οι ευθύνες, λοιπόν, του Κλάους που είναι αρχηγός και πολλά χρόνια στην ομάδα είναι μεγαλύτερες. Το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, κάνει μεγάλη προσπάθεια να εξηγήσει, μαζί με όλους εμάς, στους νέους παίκτες τι είναι ο ΠΑΟΚ και ποιοι είναι οι στόχοι του», τόνισε ο Σέρβος προπονητής απαντώντας στη σχετική ερώτηση.

Ως πρώην προπονητής της Κ-20 ο Ίβιτς ρωτήθηκε για το πόσο σημαντικό είναι ένα παιδί των ακαδημιών του «Δικεφάλου», όπως ο Αθανασιάδης, να φτάνει να γίνει ο αρχηγός της. «Σε κάθε ομάδα στον κόσμο είναι σημαντικό να έχει για αρχηγό της ένα παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες της και είναι ο leader της, τα τελευταία χρόνια είναι ο πρώτος σκόρερ της. Στο πρόσωπο του φαίνεται και η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έχουν βγει από εκεί και κάποιοι που σιγά σιγά έρχονται. Είναι παράδειγμα για όλα τα παιδιά, που βρίσκονται στις ακαδημίες, να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και να έχουν ως στόχο να φτάσουν κι αυτοί να γίνουν κι αυτοί οι ηγέτες κάποια στιγμή της ομάδας», υποστήριξε και αναφέρθηκε στα χρόνια που ήταν συμπαίκτες στην πρώτη ομάδα.

«Εγώ τότε ήμουν από τους «παλιούς» της ομάδας, ο Κλάους ένας μικρός, που είχε ανέβει από τη δεύτερη ομάδα, πάντα υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ανάμεσα μας σεβασμός. Μπορεί να ήμασταν συμπαίκτες, όχι μόνο μαζί του αλλά και με άλλα παιδιά, τώρα η δουλειά μου είναι τελείως διαφορετική, το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι, έχουμε τους ίδιους στόχους, όμως αυτοί συνεχίζουν να φορούν παντελονάκι σε αντίθεση με μένα, που πλέον κάνω μια πιο δύσκολη δουλειά. Κρατάμε τις ισορροπίες και μέχρι τώρα τα πάμε αρκετά καλά», τόνισε ο προπονητής του «Δικεφάλου» μιλώντας για τις σχέσεις του με τον Αθανασιάδη και τους υπόλοιπους πρώην συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, ο 39χρονος τεχνικός μίλησε για την αγωνιστική φιλοσοφία και στα δικά του «θέλω» του από τη φετινή ομάδα. «Η φιλοσοφία μου είναι ο ΠΑΟΚ να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, να είμαστε η ομάδα που έχει την κατοχή, με υψηλή πίεση στον αντίπαλο, να προσπαθούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο», υποστήριξε.

«Η Τούμπα είναι ιδιαίτερη», σχολίασε ο Βλάνταν Ίβιτς, που την έχει βιώσει και από την καλή (ως παίκτης και προπονητής του Δικεφάλου) κι από την ανάποδη (ως αντίπαλος) γι’ αυτό και όπως λέει, «για κάθε ποδοσφαιριστή που έρχεται να παίξει ως αντίπαλος στην Τούμπα είναι πολύ δύσκολο. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στηρίζουν την ομάδα σε κάθε παιχνίδι, στα περισσότερα ματς το γήπεδο είναι γεμάτο, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν πάντα αέρα στην πλάτη να τους σπρώξει και πάντα είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Όμως, είναι ένα δύσκολο γήπεδο και για τους νέους παίκτες της ομάδας, μέχρι αυτοί να προσαρμοστούν, ας μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει απαιτήσεις απ’ όλους όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα γι’ αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας».

Όσο για το τι πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ για τον ίδιο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου; «Είναι η πρώτη ομάδα στη Βόρεια Ελλάδα, η ομάδα που έχει τεράστιο κομμάτι κόσμου, ο οποίος την στηρίζει. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν και άλλες ομάδες, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους φιλάθλους. Οι ποδοσφαιριστές του είναι δημόσια πρόσωπα στην πόλη. Αυτό κάποιες φορές είναι ωραίο, αλλά όταν έρχονται αρνητικά αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ωραίο, γιατί υπάρχουν απ’ αυτούς απαιτήσεις, ο κόσμος θέλει νίκες και επιτυχίες, έχω περάσει από αυτό το στάδιο και όταν υπάρχουν καλά αποτελέσματα είναι ωραίο να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ και να ζεις στη Θεσσαλονίκη»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα