Το βέλγικο, ο Κοβνάτσκι κι ο Φορτούνης!

Το βέλγικο, ο Κοβνάτσκι κι ο Φορτούνης!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει σήμερα στο blog του στο gazzetta για τρία…διαφορετικά πράγματα!

ΤΡΙΑ πραγματάκια…

ΕΝΑ. Πιο μεγάλο γούστο έχει ο τρόπος διεξαγωγής του βέλγικου πρωταθλήματος, από αυτόν που πρότειναν οι δύο εταιρίες στη Λίγκα μας!

Στο Βέλγιο λοιπόν γίνεται κατ΄αρχήν ένα «κανονικό» πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, με 16 ομάδες.

Με το που τελειώνει, οι 6 πρώτες στη βαθμολογία παίζουν ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών για τις τρεις προνομιούχες θέσεις: την πρώτη για τον τίτλο, τη δεύτερη που πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την τρίτη θέση που πάει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (ο Κυπελλούχος πάει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ).

Οι υπόλοιπες οκτώ χωρίζονται σε δύο γκρουπ των τεσσάρων, με τις δύο πρώτες να παίζουν μπαράζ μεταξύ τους και την νικήτρια να παίζει με την 4η του μίνι πρωταθλήματος μεταξύ των έξι πρώτων! Κι η νικήτρια να εξασφαλίζει θέση στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ!

Οι δύο τελευταίες παίζουν μεταξύ τους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΔΥΟ. Ψάχνοντας κάτι στην Πολωνία περί Ολυμπιακού έπεσα στην…ΑΕΚ. Ο Ντε Μπαρτόλο πήγε και είδε, λέει, το Πολωνία-Γερμανία 1-0 στις ελπίδες. Στόχος ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, Νταβίντ Κοβνάτσκι, σέντερ φορ 1.85, 19 στα 20, της Λέχ, με 19 γκολ κι 8 ασίστ μέχρι τώρα στην καριέρα του στο κλαμπ από το Πόζναν (ντεμπούτο έκανε στα 16,5!). Του άρεσε του απεσταλμένου της ΑΕΚ. Μέχρι εκεί μου είπαν.

ΤΡΙΑ. Επειδή γράφονται αρκετά εσχάτως περί Μπάγερ Λέβερκουζεν και Φορτούνη ας έχουμε υπόψιν μας ότι η Λέβερκουζεν στη θέση που παίζει ο Φορτούνης έχει τον Χακάν Τσαλχάνογλου, τον 22χρονο Τούρκο διεθνή (27 φορές-8 γκολ), τον οποίο αγόρασε πριν δύο χρόνια με 14,5 εκ. Ευρώ από το Αμβούργο κι έχει μαζί του συμβόλαιο ως το 2019. Η δε χρηματιστηριακή αξία του είναι 18 εκ. Ευρώ.

Για Ολυμπιακό και Γιάνγκ Μπόϊς αύριο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.