ΑΕΛ: Δυσαρέσκεια για τα κριτήρια της διανομής εσόδων

ΑΕΛ: Δυσαρέσκεια για τα κριτήρια της διανομής εσόδων

ΑΕΛ: Δυσαρέσκεια για τα κριτήρια της διανομής εσόδων

bet365

«Θέμα» για τα κριτήρια της αναδιάρθρωσης και της ανακατανομής των εσόδων, θέτει η ΑΕΛ.

Την διαφωνία της στο «πνεύμα» και την λογική πάνω στην οποία επιχειρείται η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος και η ανακατανομή των εσόδων αυτού, εκφράζει η διοίκηση της ΑΕΛ. Όπως υποστηρίζουν οι «βυσσινί» δεν αποτελεί από μόνο του λύση, να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων του πρωταθλήματος, ούτε είναι σωστό να γίνεται η κατανομή των τηλεοπτικών ανάλογα - μόνο - με την βαθμολογική θέση της ομάδας.

Συγκεκριμένα, ζητούν πιο πολύπλοκα κριτήρια, που θα εξετάζουν τις επενδύσεις και την γενική προσφορά κάθε ομάδας στο άθλημα. Θα έπρεπε, πάντα σύμφωνα με την ΑΕΛ, να υπολογίζεται το γήπεδο και γενικότερα οι εγκαταστάσεις της κάθε ομάδας και η πρόθεση της εταιρίας να επενδύει ξανά τα όποια έσοδά της.

Το θέμα έθιξε και ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην χτεσινή παρουσίαση της μελέτης για το πρωτάθλημα, Σωτήρης Μάρκου, κάνοντας ερώτηση σχετικά με το γιατί δε συμπεριλαμβάνονται στα κριτήρια, στοιχεία όπως το εύρος και η ποιότητα υποδομών, το κόστος λειτουργίας των ΠΑΕ και οι επενδύσεις που κάνουν.

Μάλιστα, έγινε σύγκριση με άλλες ομάδες, που αρκούνται στην χρήση των ΕΑΚ, με μοναδικό έξοδο την καταβολή του 15% των ελάχιστων εισιτηρίων που κόβουν, την ώρα που σύλλογοι όπως για παράδειγμα ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης και η ΑΕΛ, επενδύουν και σε εγκαταστάσεις.

Εν κατακλείδι, η θέση της ΑΕΛ είναι ότι για να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να επιτευχθεί, είναι η οικονομική αυτάρκεια όλων των ομάδων και όχι η μείωση, μόνο, του αριθμού αυτών που θα συμμετέχουν στην κατηγορία. Γι αυτό και ζητούνται πιο πολύπλοκα κριτήρια, που θα αναδεικνύουν τις προσπάθειες που κάνουν οι ΠΑΕ - όσες κάνουν - και θα τις επιβραβεύει για τις επενδύσεις τους στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα