ΚΕΔ, εντιμότητα, όχι εκδικητικότητα

ΚΕΔ, εντιμότητα, όχι εκδικητικότητα

ΚΕΔ, εντιμότητα, όχι εκδικητικότητα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την παρουσία των Τριτσώνη και Κουκουλάκη στη νέα ΚΕΔ.

Όποιος υποστηρίξει ότι ο Τριτσώνης κι ο Κουκουλάκης ήταν ποτέ φίλα προσκείμενοι στον Ολυμπιακό, είναι προφανώς εκτός πιάτσας και δεν ξέρει τίποτα από ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Κι ας συνεχίσουμε με το ότι άτομα που γνωρίζουν και που τους έχω εμπιστοσύνη, μου λένε ότι πρόκειται για δύο τίμια παιδιά από το χώρο της διαιτησίας. Κι αυτό σίγουρα είναι πολύ καλό, γιατί το έχουμε ανάγκη ζώντας την εποχή της απόλυτης προκατάληψης, όπως την έχουν δημιουργήσει αυτοί που όλοι ξέρουμε.

Σαν διαιτητές, αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι ο Κουκουλάκης έπαιζε τον Ολυμπιακό πάντα «σκληρά», δεν του έδινε ούτε το 51-49 της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας, το αντίθετο συχνά σφύριζε 49-51 τον αντίπαλο του Ολυμπιακού, αλλά και δεν έπαιζε ποτέ για να του κάνει ζημιά. Μάλιστα εγώ τον θεωρούσα γουρλή, αφού όποτε μας έπαιζε (που δεν συνέβαινε και πολύ συχνά) κερδίζαμε.

Ο Τριτσώνης έπαιζε ακόμη σπανιότερα τον Ολυμπιακό. Δεν τον θυμάμαι να είχε δώσει αφορμές σε αυτά τα παιχνίδια, αλλά στο 1-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι πριν δύο χρόνια είχε κάνει μία παράξενα θα έλεγα εχθρική διαιτησία προς τον Ολυμπιακό, ενώ αναπόφευκτα το όνομα του είχε συνδεθεί με το χέρι του Μανιάτη στον τελικό του Κυπέλλου το 2013, όπου ήταν ο βοηθός γραμμής, πίσω από την εστία και δεν είχε κάνει τη σωστή υπόδειξη.

Αυτό που θα ήθελα να δω είναι να δείξουν αυτά τα δύο παιδιά ότι πράγματι διακατέχονται από πνεύμα δικαιοσύνης και να κινηθούν με εντιμότητα δικαιώνοντας όσους τους πιστεύουν. Και να μην δείξουν εκδικητικότητα.

Διότι, εδώ υπάρχει μία άλλη παράμετρος: και οι δύο βγήκαν από τους πίνακες των διεθνών πέρσι, από τη διοίκηση Γκιρτζίκη. Κι η προπαγάνδα των αντιπάλων του Ολυμπιακού είχε συνδέσει τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ με τον Ολυμπιακό. Οπότε, μάλλον δεν είναι δύσκολο ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης να πιστέψουν ότι πίσω από την εκπαραθύρωση τους ήταν ο Ολυμπιακός, κάτι για το οποίο εγώ είμαι ξεκάθαρος ότι δεν ισχύει-επρόκειτο για εσωτερικά παιχνίδια της ΕΠΟ, στα οποία οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καμία ανάμιξη.

Αυτό που περιμένουμε από τους δύο μέχρι πρότινος ενεργούς διαιτητές, κι όποιον η, όποιους τους πλαισιώσουν, είναι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Άλλωστε, με τόσα που έχει τραβήξει το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και δύο χρόνια, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη ηρεμία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.