Όταν η ΑΕΚ «έπαιρνε» το σκαλπ της Μίλαν! (pic&vid)

Θοδωρής Βασίλης
Όταν η ΑΕΚ «έπαιρνε» το σκαλπ της Μίλαν! (pic&vid)

bet365

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια (21/11/2006) η ΑΕΚ έγραφε μία από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της με τη νίκη της με 1-0 επί της ΑΕΚ των Μαλντίνι, Πίρλο, Κακά και Ζέεντορφ.

Ήταν 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και η ΑΕΚ του Λορένθο Σέρα Φερέρ φιλοξενούσε την Μίλαν. Οι «κτρινόμαυροι» μετά τη νίκη επί της Λιλ είχαν τέσσερις και βρίσκονταν στου κυνήγι της γαλλικής ομάδας για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Ωστόσο κόντρα στη Μίλαν του Πίρλο, του Ζέεντορφ, του Μαλντίνι, του Κακά, του Ιντσάγκι τα πράγματα έμοιαζαν εξαιρετικά δύσκολα. Και ήταν, καθώς οι Ιταλοί ξεκίνησαν το ματς πιεστικά, αλλά είδαν τον Σορεντίνο να τους σταματά σχεδόν σε κάθε τους ευκαιρία που δημιούργησαν. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε δεύτερη φορά. Στην πρώτη «απειλή» το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά.

Στο 32’ της συνάντησης η Ένωση κέρδισε φάουλ, ο Ζούλιο Σέζαρ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντίντα, σημειώνοντας το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα του στην ΑΕΚ. Η Μίλαν πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στην ισοφάριση, είχε δοκάρι με τον Ιντσάγκι, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ του Βραζιλιάνου το οποίο χάρισε στην ΑΕΚ μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας,Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος (78' Μόρας), Ζήκος, Έμερσον, Μαντούκα, Τόζερ (66' Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (86' Χετεμάι) Λυμπερόπουλος.

Μίλαν: Ντίντα (78' Κάλατς), Μπρόκι, Μαλντίνι, Κοστακούρτα (46' Γιανκουλόφσκι) Σίμιτς, Ολιβέιρα (70' Μποριέλο) Ζέεντορφ, Πίρλο, Κακά, Μπονέρα, Ιντσάγκι.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα