Νίκησε η Σίτι με Τουρέ, στο μηδέν η Λίβερπουλ

Gazzetta team
Νίκησε η Σίτι με Τουρέ, στο μηδέν η Λίβερπουλ

bet365

Η Λίβερπουλ κόλλησε στο Σαουθάμπτον (0-0) και η Σίτι, που πήρε δύο γκολ από τον… ξεχασμένο, Γιάγια Τουρέ, νίκησε την Κρίσταλ Πάλας (1-2) και την έπιασε στην κορυφή!

Κάθε αγωνιστική η Premier League δικαιώνει τη φετινή… φήμη της και προσφέρει αγωνία και τρομερές συγκινήσεις κάθε αγωνιστική, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την έμπνευση να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον Γιάγια Τουρέ και ο Ιβοριανός τον δικαίωσε 200% καθώς με δύο γκολ χάρισε στην Σίτι το διπλό στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας και το μισό της κορυφής, όπου βρίσκεται και η Λίβερπουλ, που είχε τις ευκαιρίες αλλά κόλλησε στο Saint Mary’s. Αμφότερες πλέον έχουν 27 βαθμούς ύστερα από 12 αγωνιστικές και η Τσέλσι, που παίζει την Κυριακή (20/11) εκτός με την Μίντλεσμπρο, έχει τη δυνατότητα να πιάσει μόνη το Νο1.

Σε ένα μάλλον ήσυχο μάτς στο Selhust Park, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή με όταν ο Ζαχά ξεφύγε από τον Κολάροβ και έφερε την μπάλα στο αριστερό του αλλά ο Φερναντίνιο ήταν εκεί για να τον κόψει και στο 15’ ο Μπεντέκε δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι Πολίτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 32’ όταν ύστερα από ομαδική προσπάθεια ο Κολάροβ έφυγε από αριστερά και έβγαλε μέσα στην περιοχή για τον Αγουέρο, ο οποίς δεν κατάφερε να κάνει τη ζημιά. Αυτή την έκανε, τη μισή αρχικά, ο Γιάγια Τουρέ, στο 39’ όταν έπειτα από συνδυασμό με τον Νολίτο μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι ύστερα και από κόντρα στον Τόμκινς για το 0-1. Ηταν η πρώτη on-target προσπάθεια και για τις δύο ομάδες.

Στην επανάληψη και το 55’ ο Πάντσεον έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Μπεντέκε αλλά ο Μπράβο απέκρουσε εξαιρετικά τη δυνατή κεφαλιά του Μπεντέκε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 66’. Σε εκείνο το λεπτό ο Αγουέρο είδε τον Χένεσι να τον σταματά και δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γουίκαμ, που είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή, εκτέλεσε στην οροφή των δικτύων για το 1-1. Απόλυτος πρωταγωνιστής όμως ήταν ο Γιάγια Τουρέ και στο 83’ ήταν εκεί που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί το blackout στην άμυνα της Πάλας και να κάνει από κοντά το τελικό 1-2 στην κενή εστία ύστερα από προσπάθεια του Ντε Μπρόινε από δεξιά.

Βροχή και Σαουθάμπτον σταμάτησαν την Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ έπαιξε ξανά επιθετικά, είχε ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί της και να επικρατήσει εκτός έδρας της Σαουθάμπτον (0-0). Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ είχε κινητικότητα, διάθεση και ενέργεια σε ένα ματς που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, όμως δεν ήταν καλή στην τελική προσπάθεια και άφησε δύο βαθμούς σε μια σκληρή έδρα όπως είναι το Saint Mary’s. Στο 28’ ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Μανέ προσπάθησε να σκοράρει με πλασέ κόντρα στην πρώην ομάδα του αλλά ο Φόρστερ πέταξε και έβγαλε εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Στο 40’ εντυπωσιακός ήταν ο κεντρικός αμυντικός των Αγίων, Φαν Ντάικ, ο οποίος ήρθε με απίστευτη ταχύτητα να προλάβει τον Μανέ που ήταν σε θέση τετ-α-τετ και να τον κόψει με αποφασιστικό τάκλιν. Με παρόμοια φάση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς στο 49’ ο Κουτίνιο βρέθηκε σε τρομερή θέση μετά την πάσα του Φιρμίνο στην κόντρα αλλά ο Ζοσέ Φόντε ήταν καθοριστικός.

Στο 59’ η Σαουθάμπτον έκανε την καλύτερη φάση της στον αγώνα όταν μετά τη σέντρα του Σεντρίκ Σοάρες από δεξιά ο Οστιν πήρε την κεφαλιά και λίγο έλειψε να νικήσει τον Κάριους. Η Λίβερπουλ παρέμεινε επιθετική και πίεζε πολύ βαθιά τους γηπεδούχους, όμως δεν έμελλε να βρει το γκολ που θα την κρατούσε μόνη πρώτη στην κορυφή. Στο 65’ ο Τσαν έκανε δυνατό σπριντ αλλά το τελείωμά του με το αριστερό πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα χάθηκε η ευκαιρία του ματς για τους Reds. O Κουτίνιο πέρασε εκπληκτικά για τον Φιρμίνο όμως ο τελευταίος με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα μόλις έξω από την γωνία του Φόρστερ, ο οποίος τον σταμάτησε και στο 83’ κρατώντας το 0-0 και τον βαθμό για την ομάδα του Κλοντ Πιέλ.

Το... έσωσε στο τέλος η Εβερτον
Η Εβερτον δεν πείθει και το απέδειξε και κόντρα στη Σουόνσι. Ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με τους Ουαλούς και μάλιστα, η ομάδα του Κούμαν έσωσε στο τέλος την παρτίδα. Κακό ματς στο α' μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, όχι όμως ουσιαστιακοί. Εξάλλου, ο Μπολάσι, αλλά και ο Λουκάκου δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σουόνσι είχε προειδοποιήσει με τον Σίγκουρντσον και στο 41' έφτασε στο γκολ. Ο Γιαγκέλκα έκανε το λάθος, ανέτρεψε τον Ισλανδό και ο τελευταίος από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0. Τα Ζαχαρωτά μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, πίεσαν, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό να απειλήσουν. Ο Σίγκουρντσον δεν μπόρεσε στο 87' να σφραγίσει τη νίκη και δυο λεπτά αργότερα οι Κύκνοι το πλήρωσαν, αφού ο Κόλεμαν με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1.

Εχασε ξανά η Λέστερ
Τι και αν στο Champions League πάει τρένο, εντός συνόρων η Λέστερ δεν απέχει αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη. Εκτός έδρας ήττα 2-0 από την Γουότφορντ, η 8η φετινή μακριά από το Κing Power και η ομάδα του Ρανιέρι βρέθηκε στη 14η θέση. Η καλή μέρα φάνηκε από το... 33΄΄ για τους γηπεδούχους, αφού ο Καπού πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ του συλλόγου του στην PL. Στο 12' ο Ρομπέρτο Περέιρα εκμεταλλεύθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και με σουτάρα πέτυχε το 2-0. Η απάντηση της Λέστερ ήταν άμεση και στο 15' μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Ο Βάρντι κέρδισε πέναλτι και ο Μαχρέζ διαμόρφωσε το 2-1. Οι Αλεπούδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν στη συνέχεια, το πάλεψαν στο τέλος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Σάντερλαντ είναι ζωντανή!
Οι Μαυρόγατες δείχνουν σημάδια ζωής και μετά το διπλό στην έδρα της Μπόρνμουθ, επικράτησαν εύκολα 3-0 της Χαλ. Μπορεί τα φώτα στο Στάδιο του Φωτός να έπεσαν για ένα δεκάλεπτο, αλλά το γεγονός αυτό μόνο τους φιλοξενούμενους επηρέασε. Ο Ντεφό ήταν σούπερ σε ακόμα ένα ματς, φτάνοντας παράλληλα τα 150 γκολ στην Premier League (στην 8η θέση της σχετικής λίστας). Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά κι έχασαν δυο καλές φάσεις, με τον Μποκανί. Η Σάντερλαντ ανέβασε ρυθμό και στο 34' ο Ντεφό πέτυχε το 1-0. Η Σάντερλαντ ήταν καλύτερη και στο 62΄ ο Ανιτσέμπε σημείωσε το 2-0. Η Χαλ έπαιξε το τελευταίο της χαρτί μετά το 70', αλλά ο Πίκφορντ νίκησε τόσο τον Ντέιβις όσο και τον Λίβερμορ. Ο Ανιτσέμπε στο 84' διαμόρφωσε το 3-0.

Μεγάλο διπλό η Μπόρνμουθ
Τέλος στο σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη για τη Μπόρνμουθ, η οποία πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Στόουκ επικρατώντας 1-0. Εξαιρετικά στημένη η ομάδα του Χάου, η οποία είχε ουσία στο παιχνίδι της. Μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά τόσο ο Στάνισλας όσο και ο Γουίλσιρ δεν μπόρεσε να βρουν στόχο. Αυτό συνέβη στο 26', όταν ο Ακε με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν στην επανάληψη και στο 48' είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν από την άσπρη βούλα. Ο Μπόγιαν ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ηταν το πρώτο χαμένο πέναλτι για τη γηπεδούχο έπειτα από 13 σερί εύστοχα. Η Μπόρνμουθ κράτησε το μηδέν και στο 89' είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Γουίλσιρ σημάδεψε το δοκάρι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα