Χριστοβασίλης: «Να βρεθεί μία λύση»

Gazzetta team
Χριστοβασίλης: «Να βρεθεί μία λύση»

bet365

Στην συνέντευξη Τύπου για το φιλικό των βετεράνων του ΠΑΣ και της Μπαρτσελόνα, ο Χριστοβασίλης έδωσε το δικό του «μήνυμα» για το προσφυγικό
Το δικό τους «μήνυμα» έστειλαν ο ΠΑΣ και η Μπαρτσελόνα, με αφορμή το αποψινό φιλικό των παλαιμάχων των δύο ομάδων. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δύο πλευρές απεύθυναν έκκληση στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται. Πρώτος μίλησε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Μπαρτσελόνα που έκανε την τιμή να έρθει στην πόλη μας. Είναι μεγάλη τιμή για την ομάδα. Η εκδήλωση γίνεται για να μπορέσουμε και εμείς μαζί με τους φιλάθλους να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας. Και ευχόμαστε πολύ σύντομα να βρεθεί μία λύση αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν τη ζωή τους σε καλύτερο περιβάλλον», είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ και συνέχισε. «Εύχομαι η προσπάθεια που ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα μαζί με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όπου θα συνεχιστεί και σε άλλες πόλεις στην Ευρώπη, να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς».
Ο πρόεδρος των παλαιμάχων των «μπλαουγκράνα» Ραμόν Αλφονσέδα, σχολίασε αρχικά πώς «όλοι αυτοί οι φορείς δείχνουν την αλληλεγγύη τους και θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για τον σκοπό που έχουν έρθει, ξεκινώντας από την επίσκεψη σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων. Πριν αναχωρήσουμε από την Βαρκελώνη, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, κ. Μπαρτομέου, εξέφρασε την επιθυμία να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους πρόσφυγες την πλήρη αλληλεγγύη μας, και να τους δώσουμε λίγη ελπίδα. Αν επισκεφτείτε τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων θα δείτε τα λυπημένα μάτια των μικρών παιδιών. Και αυτό μας έφερε ανησυχία, αλλά και μας δίνει και το κίνητρο να φέρουμε ελπίδα. Είμαστε πολύ περήφανοι που επισκεπτόμαστε την Ελλάδα, γιατί είναι τιμή για εμάς να βρισκόμαστε με έναν λαό που έχει δείξει τέτοια αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Γι’ αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στάση αυτή», τόνισε και συνέχισε. «Αυτή την ώρα που γίνεται η συνέντευξη τύπου, πραγματοποιείται ένα εργαστήριο ποδοσφαίρου (στο ΠΕΑΚΙ) με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 200 παιδιών προσφύγων. Προσπαθούμε με τα εργαστήρια αυτά να μεταδώσουμε στα παιδιά αυτά τις αξίες όπως η αλληλεγγύη και η ενότητα. Μετά θα ακολουθήσει γεύμα αλληλεγγύης με πάνω από 400 παιδιά και ενήλικες.
Το βράδυ περιμένουμε τον φανταστικό αγώνα με τους αξιόλογους βετεράνους του ΠΑΣ Γιάννινα που είδαμε πόσο δυνατή ομάδα είναι.
Επίσης με αφορμή το ταξίδι θα θέλαμε να βοηθήσουμε τον σκοπό μας που είναι η εξεύρεση πόρων για την ενίσχυση των προσφύγων στην περιοχή που επισκεφτήκαμ. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε τέτοιες αξίες».
Ο Αρούνα Μπαμπαγκίτα από την πλευρά του, θυμήθηκε πως είχε παίξει ξανά στους «Ζωσιμάδες», ως παίκτης του Ολυμπιακού. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, την ομάδα και την Ύπατη Αρμοστεία που μου έδωσαν την ευκαιρία να έρθω εδώ. Το πρωί είχαμε την ευκαιρία να είμαστε σε έναν χώρο φιλοξενίας προσφύγων. Είδα αντίστοιχες σκηνές που έχω δει και στη χώρα καταγωγής μου που επίσης φιλοξενεί πρόσφυγες. Ήταν μία σημαντική εμπειρία που είδαμε τα παιδιά αυτά και τα πρόσωπα τους. Τα συναισθήματα τους. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι αυτά τα παιδιά έχουν και δύναμη και αυτοπεποίθηση και αυτό το μήνυμα θέλουμε να μεταφέρουμε».
Ο Μάρκο Μπόνο που είναι επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στα Γιάννινα, ευχαρίστησε τις ομάδες για αυτή την φανταστική ημέρα όπως την χαρακτήρισε και ευχαρίστησε τον Δήμο Ιωαννιτών για την μεγάλη βοήθεια και τη στήριξη που προσφέρει.
Ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας σχολίασε το σύνθημα της Μπαρτσελόνα που είναι«περισσότερο από ένας σύλλογος», ενώ ο.Χαρίσης καλωσόρισε τους Καταλανούς στην πόλη εκ μέρους των βετεράνων του ΠΑΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα