Τσίπρας: «Όχι άλλες αξιόποινες πράξεις στο ποδόσφαιρο» (pics & gTV)

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΑΡΤΑ

Τσίπρας: «Όχι άλλες αξιόποινες πράξεις στο ποδόσφαιρο» (pics & gTV)

«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι χώρος ποινικών πράξεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους εκπροσώπους της ομάδας του 2004, ζητώντας την βοήθεια τους για την καλυτέρευση των πραγμάτων.

Τσίπρας: «Όχι άλλες αξιόποινες πράξεις στο ποδόσφαιρο» (pics & gTV)

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομάδας του 2004 που κατέκτησε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Το παρών στο Μέγαρο Μαξίμου εκ μέρους των διεθνών έδωσαν ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Τάκης Φύσσας, οι οποίοι αρχικά άκουσαν τον Πρωθυπουργό να τους ευχαριστεί για την παρουσία τους και την αποδοχή της πρόσκλησης.

Στην κουβέντα που έγινε, κεντρικό θέμα δεν ήταν κάποιο άλλο από την πολύ κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές πως τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Κυβέρνησης κάνουν τα πάντα, προκειμένου να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και να παίζεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. «Όλα αυτά να γίνουν για να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας», ήταν μία ατάκα του. Μάλιστα, επειδή όπως χαρακτηριστικά είπε η γενιά του 2004 αποτελείται από ανθρώπους με ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίοι απολαμβάνουν τον θαυμασμό και την αγάπη όλων αλλά και του ίδιου και προφανώς θα ήθελε να βοηθήσουν προς την καλυτέρευση των πραγμάτων. Πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τον Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των παικτών.

Φυσικά ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα όσα γίνονται στον χώρο του ποδοσφαίρου, εκφράζοντας ανοιχτά τις ανησυχίες του και λέγοντας πως πρέπει να βρεθούν λύσεις, με τομές και αλλαγές που πρέπει να γίνουν, καθώς δεν γίνεται το δημοφιλέστερο σπορ στην Ελλάδα να αποτελεί χώρο διακίνησης ποινικών πράξεων και αξιόποινων καταστάσεων. «Χωρίς παρεμβάσεις και βασικές και βαθιές τομές δεν μπορεί να υπάρξει κάθαρση αλλά και αυτοκάθαρση του ποδοσφαίρου. Όπως αγωνιώ εγώ, έτσι αγωνιά και η κοινωνία για τις εξελίξεις. Είναι και επιθυμία όλης της ελληνικής κοινωνίας να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Να γίνουν τομές. Θα ήθελα από εσάς με τις βαθιές γνώσεις σας, την εμπειρία σας και τις παραστάσεις σας, την βοήθειά σας για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο», τους είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ανάμεστα άλλα επισήμανε επίσης ότι «προσπαθούμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα και την ομαλότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο (σ.σ. κάτι που έχει πει και ο Βασιλειάδης). Να παίζεται μπάλα κάτω από συγκεκριμένους και ίσους κανόνες. Επί ίσοις όροις για όλους». Ο Τσίπρας έλεγε διαρκώς το είναι επιβεβλημένη η αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας και στο ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τσιάρτας ανέφερε: «Ευχαριστούμε πολύ που μας καλέσατε. Δεχθήκαμε την πρόσκλησή σας, γιατί αφουγκραζόμαστε αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε τη διάθεση να σας ακούσουμε, να συζητήσουμε κάποια πράγματα και από εκεί και πέρα να κάνουμε ό,τι προκύψει. Να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε όπου και όπως μπορούμε».
 
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΣΙΑΡΤΑΣ

Mετά το τέλος της συνάντησης ο Βασίλης Τσιάρτας είπε μεταξύ άλλων: «Έγινε μία καλή κουβέντα. Φαίνεται οτι η Πολιτεία έχει την βούληση και την διάθεση να αλλάξει πράγματα», ενώ σε ερώτηση για το αν μπορεί να βρεθεί τρόπος για να αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση, απάντησε: «Όλα αντιμετωπίζονται. Μόνο ο θάνατος δεν αντιμετωπίζεται». Τέλος αναφορικά με το αν τους έγινε πρόταση για κάποιο ξεκάθαρο ρόλο ξεκαθάρισε πως «Έγινε μία γενικότερη κουβέντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο». Δείτε τις δηλώσεις του στην κάμερα του Gazzetta TV.

ΤΟ... ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ!

Ένα γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο ήταν δύο Αργεντίνοι τουρίστες που βλέποντας κάμερες έξω από το Μαξίμου κοντοστάθηκαν για να ρωτήσουν εάν είναι εκεί το γραφείο του κ. Τσίπρα. Μόλις πήραν την σχετική απάντηση, έμειναν για λίγο για να δουν τα γραφεία και το κτίριο και μετά απομακρύνθηκαν.

Συνάντηση με τους διεθνείς της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004

Best of internet