«Ήθελα μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ» (vid)

Gazzetta team
«Ήθελα μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ» (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης σε μια εκ βαθέων συνέντευξη του για τον ΠΑΟΚ, την Ομόνοια, το ελληνικό και κυπριακό ποδόσφαιρο, για τον ίδιο, το παρόν και το μέλλον του...

Ο νεαρός αμυντικός από την Κατερίνη βιώνει τους πρώτους του μήνες στην Ομόνοια και στην Κύπρο ως δανεικός για ένα χρόνο από τον ΠΑΟΚ. Σιγά σιγά επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς και βρίσκει τα πατήματά του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα «Omonoia24.com»:

Για το πώς βίωσε την εμπειρία του ντεμπούτου του με τον ΠΑΟΚ σε ηλικία 16 ετών: «Νομίζω ότι κάτι είδαν οι άνθρωποι, δούλευα πολύ και εγώ, πιστεύω ότι τίποτα δεν χαρίζεται σε κάποιον στην σημερινή εποχή. Όποιος δουλεύει σκληρά ανταμείβεται».

Για τις πιο έντονες αγωνιστικές του στιγμές στον ΠΑΟΚ: «Το διπλό μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ, ήταν από τις μεγαλύτερες στιγμές μου στον ΠΑΟΚ, όπως και το πρώτο μου επίσημο γκολ που πέτυχα, πάλι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση απέναντι στην Σπάρτακ Τρνάβα».

Για το πώς βίωσε τον σοβαρό τραυματισμό του: «Ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Η ρήξη χιαστών είναι από τους πιο δύσκολους τραυματισμούς για έναν αθλητή αλλά ο γιατρός του ΠΑΟΚ με στήριξε πάρα πολύ, τότε που ήταν στην ομάδα. Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά και από τη στιγμή που τελείωσε αυτό, το μόνο που έκανα ήταν να μετράω αντίστροφα, για να επανέλθω στα γήπεδα. Ευτυχώς τώρα είμαι καλά και απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο».

Για το τι σημαίνει ο δανεισμός του στην Ομόνοια για τον ίδιο:«Καταρχήν, μόνο ότι η ομάδα και ο κ.Νταμπίζας προσωπικά, με εμπιστεύτηκαν μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για μένα γιατί ήμουν σχεδόν οκτώ μήνες εκτός, χωρίς να παίξω ούτε ένα επίσημο ματς, ούτε καν φιλικό και μόνο που με εμπιστεύτηκε αυτή η ομάδα είμαι ευγνώμων. Είμαι πολύ καλά εδώ, νιώθω πάρα πολύ καλά και θέλω να πιστεύω ότι σε κάθε ματς δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Για το τι γνώριζε για την Ομόνοια και πόσο εύκολη ήταν η απόφαση του δανεισμού στην κυπριακή ομάδα: «Ο πρώτος που ρώτησα ήταν ο Σάκης Παντελιάδης που ήταν εδώ και είναι και πολύ καλός μου φίλος. Μου είπε τα καλύτερα όσον αφορά τις συνθήκες, μου είπε ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο, έχει κόσμο που την ακολουθεί παντού, κάτι το οποίο ήθελα. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα που να είναι κάτι σαν τον ΠΑΟΚ, να είναι μεγάλη ομάδα και να κάνω πρωταθλητισμό. Φυσικά ρώτησα και τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο ΑΠΟΕΛ και μου είπε και αυτός ότι η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή περίπτωση, για εμένα αυτή τη στιγμή και να πάω να παίξω να πάρω παιχνίδια. Μέχρι στιγμής νιώθω δικαιωμένος για αυτή την απόφαση».

Για το πώς βιώνει το κλίμα στην Ομόνοια: «Έχω κάνει φίλους εδώ πέρα και με τον Ρουσιά είμαι πολύ κοντά και με τον Δημήτρη Χριστοφή. Τους θεωρώ καλούς μου φίλους πλέον. Η ομάδα δουλεύει σε πολύ καλά πρότυπα όσον αφορά τον επαγγελματισμό της και δεν είδα τεράστιες διαφορές σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, δουλεύουμε, πάρα πολύ κάθε μέρα με τον προπονητή, με τους γυμναστές μας και πιστεύω ότι σιγά, σιγά αυτό θα αρχίσει να βγαίνει ακόμα περισσότερο στο γήπεδο».

Για το πώς συγκρίνει την Τούμπα –μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη- με το ΓΣΠ: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και αυτοί της Ομόνοιας, νομίζω έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Αγαπούν την ομάδα τους, την έχουν πάνω από όλους και την ακολουθούν παντού. Αυτό έχω διαπιστώσει και από τα εκτός έδρας παιχνίδια που παντού έχουμε κόσμο. Τώρα όσον αφορά το ΓΣΠ, είναι μια πολύ δυνατή έδρα. Το κατάλαβα και με την Ανόρθωση και ευελπιστώ και στα επόμενα ντέρμπι, να δω παρόμοιες εικόνες. Το γήπεδο να είναι γεμάτο και ο κόσμος να μας σπρώχνει για να κερδίσουμε».

Για τις σκέψεις και τα όνειρα του μετά το τέλος του δανεισμού του: «Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Ομόνοιας. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή, χαίρομαι που είμαι σε αυτή την ομάδα. Από εκεί και πέρα ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι. Σίγουρα υπάρχει ο δανεισμός για έναν χρόνο, χωρίς οψιόν αγοράς, αλλά όπως είπα και πριν ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας ξημερώσει αύριο, ειδικά όταν μιλάμε για το καλοκαίρι».

Για το αν θα παίξει ρόλο ότι είναι αναπόσπαστο μέλος της ενδεκάδας της Ομόνοιας: «Όπως σας είπα, θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Ομόνοιας, χαίρομαι πραγματικά που είμαι εδώ και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Για το ποδοσφαιρικό όνειρο του: «Το να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο σε κάποιο πρωτάθλημα, όπως της Ισπανίας, της Ιταλίας για εμένα θα ήταν κάτι τέλειο και φυσικά να αγωνιστώ με την εθνική Ελλάδος. Αυτά τα δύο είναι κάτι που θα τα ήθελα πάρα πολύ, αλλά θέλει πολύ δουλειά για να τα καταφέρεις αυτά και αυτό προσπαθώ να κάνω, να δουλεύω και να βάζω το κεφάλι μου κάτω».

Για το αν νοιώθει ότι έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του: «Έχω επανέλθει όσον αφορά την δύναμη μου, την φυσική μου κατάσταση. Νοιώθω καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης, όχι μόνο για εμένα για όλα τα παιδιά και γιαυτό δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε».

 

Τελευταία Νέα