Κάποιος να μας κάνει τη χάρη...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Κάποιος να μας κάνει τη χάρη...

bet365

Μια ακόμη διακοπή έρχεται. Χωρίς κανείς να μπορεί να τη δικαιολογήσει με ένα κανονικό επιχείρημα. Και δυστυχώς αυτή θα προστεθεί με όλες τις «άκυρες» που προηγήθηκαν... Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Στον επόμενο τόνο; Ποιος ξέρει. Σε αυτόν πάντως πρωτάθλημα δεν φαίνεται να έχουμε το Σαββατοκύριακο. Και κάπως έτσι; Για μια ακόμη φορά σε αυτή την ιστορία, το κανονικό διασύρεται. Λογική 0- Ελληνικό ποδόσφαιρο 5. Ναι, το κανονικό. Το φυσιολογικό. Αυτό που θα συνέβαινε σε κάθε οργανωμένη κοινωνία, ικανή να διαχειριστεί κρίσεις. Τι δουλειά όμως έχουμε εμείς με δαύτες. Επειδή πέρασε από εδώ μια βόλτα ο Ομπάμα και μίλησε για τους προγόνους μας, δεν γίναμε δα και το κέντρο του κόσμου.

Να μην υπάρξει λοιπόν δράση το διήμερο. Να μην έχει πρωταθλήματα. Γιατί όμως; Όποιος ξέρει την απάντηση, σε τι δηλαδή θα βοηθήσει η μετάθεση της αγωνιστικής στον... πόλεμο κατά του υποκόσμου, να σηκώσει το χέρι ψηλά να διαφωτίσει και όλους τους άλλους που κοιτούν απορημένοι. Σε τι ακριβώς βοήθησε πέρσι τέτοια εποχή, η αναβολή της αγωνιστικής, έπειτα από την επίθεση σε βάρος του Ζωγράφου; Άλλαξε κάτι...

Ας μην μετακινούμε τα σύννεφα αδίκως. Δεν χρειάζεται να πέσει κάποιος από αυτά. Δυστυχώς ούτε το πρώτο είναι αυτό που συνέβη στον Γιώργο Μπίκα, ούτε θα είναι και το τελευταίο στα λημέρια του ποδοσφαίρου. Δεν θα ξεμπερδέψουμε με υποθέσεις του αστυνομικού ρεπορτάζ. Μέχρι κάποια στιγμή να υπάρξει μια σύλληψη ενός φυσικού αυτουργού. Που ίσως να οδηγήσει σε έναν ηθικό αυτουργό. Αλλιώς όποιος θέλει, όποτε θέλει, θα κάνει επίδειξη ισχύος απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Και θα έχει σαν «μπόνους» και «αναβολή» μιας αγωνιστικής. Έτσι για να συζητάμε το κατόρθωμα του.


Εμπρησμοί, εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί, πυροβολισμοί. Δουλειά της αστυνομίας να βρει τις απαντήσεις. Σωστή η κίνηση της Κυβέρνησης, να δώσει τον «φάκελο» στην αντι-τρομοκρατική. Έπρεπε να το έχει κάνει καιρό, μιας και πλέον το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως. Μέχρι εκεί όμως. Η επιτροπή εξομάλυνσης που μόλις προέκυψε στο προσκήνιο είναι της FIFA, όχι του FBI. Και την επιτροπή αυτή, την έφεραν εδώ, τέτοιες αψυχολόγητες... αντιδράσεις.

Μόνοι μας το διαλύσαμε. Η ανικανότητα του ποδοσφαίρου να προστατεύσει το ίδιο το προϊόν του. Η συγκεκριμένη επιτροπή λοιπόν ήρθε για να υπάρχουν πρωταθλήματα. Όχι για να τα βάλουμε και πάλι στην... κατάψυξη. Ήρθε γιατί εμείς τη φωνάξαμε. Και για όσους έχουν ασθενή μνήμη πριν από λίγες ημέρες αυτό, θεωρήθηκε «επιτυχία». Έφυγε ο Γκιρτζίκης και τουλάχιστον ως τις εκλογές να υπάρχει, ένας μηχανισμός ισορροπίας. Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα...

Ο Κουτσοκούμνης μετά το συμβάν στο σπίτι του Μπίκα έκανε αυτό που έπρεπε. Επεδίωξε μια συνάντηση με τους ιδιοκτήτες. Όπως φαίνεται απέτυχε και αυτός, όπως πέρσι είχε αποτύχει ο σούπερ-επιτυχημένος Κοντονής, που η καλή του δουλειά στο ποδόσφαιρο φαίνεται από τη πρώτη στιγμή του ανασχηματισμού! Τον Κύπριο παράγοντα τον έχουν ήδη περάσει από τη...μηχανή του κιμά. Ασχολούνται με το... μωράκι του, όχι με το πρόβλημα. Οι ίδιοι άνθρωποι που μέσα από τα ΜΜΕ εκφράζουν την αγανάκτηση τους για αυτό που συνέβη στο σπίτι του αρχιδιαιτητή, ξεφτιλίζουν εκείνον που ψάχνει να βρει έναν τρόπο αντίδρασης.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Έχει καταλάβει κανείς ότι είμαστε στα μέσα Νοέμβρη και στην δεύτερη κατηγορία έχουν γίνει όλες και όλες δύο αγωνιστικές; Ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα για να ολοκληρωθεί θα πρέπει κάποια στιγμή οι ομάδες να αγωνίζονται κάθε... τρεις μέρες; Έχει καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο πέρα από διασκέδαση, είναι επάγγελμα για έναν σωρό ανθρώπους (είτε του πυρήνα, είτε του οικοσυστήματος); Αν κάποιος το εξηγήσει, πραγματικά θα μας κάνει μεγάλη χάρη...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής