Πέλκας και Φουστέρ το ξέρουν! Οι παράγοντες;

Πέλκας και Φουστέρ το ξέρουν! Οι παράγοντες;

Πέλκας και Φουστέρ το ξέρουν! Οι παράγοντες;

bet365

Αφού πρωτάθλημα... γιοκ κι αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου βρίσκει την ευκαιρία μέσω του blog του να μνημονεύσει δύο δηλώσεις με τόσα κοινά!
Υπήρχε μία αγωνία για το αν θα έχουμε πρωταθλήματα. Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι θέλουν να δουν ποδόσφαιρο, χωρίς όμως το βράδυ της Κυριακής να αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που παρακολούθησαν ένα παιχνίδι… Ποιος και πώς το διασφαλίζει αυτό; Έγινε κάτι τώρα τελευταία για να «ηρεμήσουμε»; Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και ας πάμε σε μία φοβερή σύμπτωση…
Media day για τον ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Πέλκας στα 23 του μόλις χρόνια λέει κάποια στιγμή: «Το να γίνεται κάθε καλοκαίρι μία νέα αρχή, για μένα δεν είναι σωστό. Για παράδειγμα τώρα έγινε αυτό που έγινε, πρέπει να στηριχτεί το πλάνο. Να μην έρθει το επόμενο καλοκαίρι και να λέμε τα ίδια. Ξανά δέκα παίκτες, ξανά αλλαγές... Ξεκίνησε κάτι το καλοκαίρι, πρέπει να το συνεχίσουν, να το στηρίξουν αυτό για ένα, για δύο, για τρία χρόνια και μετά εκ του αποτελέσματος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Το να ξεκινήσεις κάτι και να περιμένεις σε τρεις μήνες αποτελέσματα, δεν συμβαίνει πουθενά αυτό και δεν πρόκειται να φανεί κάτι».
Αρκετά πιο μακριά ο πολύ έμπειρος Φουστέρ μιλώντας για τη Χετάφε στην οποία αγωνίζεται, είπε σήμερα: «Όταν μία ομάδα αποκτά τόσους νέους παίκτες η κατάσταση στην αρχή είναι πάντα περίπλοκη. Έρχομαι από ένα σύλλογο που κάθε χρόνο άλλαζε 14 ή 15 παίκτες και πάντα άρχιζε από το μηδέν». (Αυτά είπε ο Φουστέρ που όπως καταλαβαίνετε βρισκόμενος σε απόσταση είπε αλήθειες και για τον Ολυμπιακό, που βέβαια είχε άλλους τρόπους να ξεπερνάει τις κρίσεις του…).
Όποιος διαβάζει αυτές τις τοποθετήσεις ξέρει καλά ότι οι δύο αθλητές έχουν δίκιο. Όλοι το ξέρουν ότι δε γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζεις κορμό και να πηγαίνεις σε 8-10-12 αλλαγές στο ρόστερ. Δεν μπορεί μία ομάδα να κοιτάει ψηλά κάτω από αυτές τις συνθήκες…
Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ (αλλά και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός) φαίνεται ότι διαφωνούν. Παρά τις δηλώσεις στήριξης του ρόστερ κατά το τέλος της περσινής σεζόν, οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ ήταν 11 και τρεις οι δανεικοί που επέστρεψαν, έφθασαν το νούμερο στο 14! Πώς είναι δυνατόν με τόσες πολλές αλλαγές, με 6-7-8 νέους παίκτες στην ενδεκάδα, να έχεις από το πρώτο διάστημα υψηλές απαιτήσεις;
Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Στην αρχή βγαίνει ο ενθουσιασμός, κάποια στιγμή στην πορεία αρχίζει το μπέρδεμα, έρχονται μερικά άτυχα ή άδικα αποτελέσματα (σε φάσεις όπου άλλοι μπορεί και να ευνοούνται) να και η κρίση την οποία όλοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν γιατί περιμένουν επιτυχίες μια και εδώ δεν γίνεται να υπάρξει υπομονή και να τα προβλήματα! Κάθε χρόνο εκεί γύρω στα τέλη Φθινοπώρου-αρχές Χειμώνα.
(Και μη γράψει κανείς… «τι τα αναφέρεις τώρα όλα αυτά». Από τον Ιούνιο επιμένω ότι η λογική επιτάσσει … «λίγους και καλούς». Αλλά τι σημασία έχει τι πιστεύουν οι απέξω. Οι υπεύθυνοι αλλιώς το είδαν…).
Ο Πέλκας πάντως είπε και άλλα ενδιαφέροντα. Σε αυτή την παρουσία του (εκτός γηπέδου) έδειξε πώς ωριμάζει και σε αυτή την δύσκολη περίοδο για τον ίδιο (πέρυσι έπαιξε 49 φορές και φέτος ελάχιστα) δυναμώνει σε νοοτροπία. Παρεμπιπτόντως είναι πολλοί (εντός ομάδας) αυτοί που πιστεύουν ότι τη δεδομένη χρονικής στιγμή, με βάση τις προπονήσεις αλλά και τις ανάγκες της ομάδας, ο Πέλκας είναι ο πιο αδικημένος παίκτης του ΠΑΟΚ…
* Είχαμε και βόλεϊ σήμερα: Ο ελλιπέστατος ΠΑΟΚ έπαιζε με κάτι μάγους από την Πολωνία και ήταν από αυτά τα ματς όπου… όταν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, κάθεσαι και το απολαμβάνεις... Κρίμα για τον ΠΑΟΚ! Από πέρυσι την άνοιξη ετοιμάζονταν γι’ αυτό το παιχνίδι (πήρε τον Γκόμεζ και για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, μετά την κλήρωση με τη Σκρα έφερε και τον Ντάντε) αλλά την κρίσιμη στιγμή, δεν τους είχε και τους δύο!
* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ μετά από καλή εμφάνιση έχασε στο τέλος από τη Βιλερμπάν την περασμένη εβδομάδα. Το ίδιο και με την ΑΕΚ το Σάββατο. Το ίδιο και σήμερα στη Λιθουανία με τη Νεπτούνας. Σήμερα το κόλλημα στα τελευταία λεπτά ήταν ανεπανάληπτο! Στο 33΄ το ματς ήταν 51-58 και στο 39΄ που όλα κρίθηκαν είχε γίνει σερί 16-2! Η προσπάθεια είναι καλή, αλλά η ποιότητα αυτής της ομάδας δεν φθάνει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.