Η πιο «γλυκειά» ήττα για την Νέων

Η πιο «γλυκειά» ήττα για την Νέων

Gazzetta team
Η πιο «γλυκειά» ήττα για την Νέων

bet365

Οι «μικροί» έχασαν από την Αγγλία με 2-0, αλλά είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους «28», δύο ώρες πριν τη σέντρα

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Ελλάδα της υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων που έγινε στην Ουαλία, με φόντο την πρόκριση στους «28» του θεσμού. Οχι, δεν έγινε λάθος. Η «γαλανόλευκη» έχασε με 2-0 από τους Αγγλους, όμως περίπου δύο ώρες πριν τη σέντρα, είχε εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της. Η ισοπαλία της Ιταλίας με την Ελβετία στον 7ο όμιλο (το ματς τελείωσε στις 17:00) «μεταφράστηκε» πως ακόμη και αν τελικά τα «μωρά» του Γκούμα έχαναν με πάνω από δύο γκολ διαφορά και η Ουαλία κέρδιζε με... πολλά το Λουξεμβούργο και έτσι έμεναν τρίτα στο γκρουπ, θα έπαιρναν την πρόκριση ως οι καλύτεροι τρίτοι όλων των ομίλων (μόνο από αυτόν τον όμιλο υπήρχε... κίνδυνος να υπάρξει καλύτερος τρίτος). Αρα ήταν βαθμολογικά αδιάφορα, κόντρα στους αντιπάλους τους που ήθελαν μόνο τη νίκη για να προκριθούν.

Τα «λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ στο 20' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αρνολντ. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Γουίλοκ από τον Ρέτσο. Η Εθνική προσπάθησε να ισοφαρίσει, είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Μίνγκο, Λημνιό, όμως στο 63' ο Τσαλόμπα διπλασίασε τα τέρματα των Αγγλων και το ματς σε μεγάλο βαθμό είχε ήδη κριθεί. Ετσι η Ελλάδα έχασε με 2-0, παρότι είχε εννέα τελικές έναντι οκτώ των αντιπάλων της, ωστόσο ήταν μία «γλυκειά» ήττα, καθώς είχε εξασφαλίσει την πρόκριση πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας. Μάλιστα τερμάτισε 2η στον όμιλο, πίσω από την Αγγλία και πάνώ από την Ουαλία, με τις οποίες ισοβάθμισε στους έξι πόντους.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Πανάγου, Ρέτσος, Νικολάου, Βαλμάς, Λάμπρου, Νάτσος, Μίγγος, Βρουσάι (88' Οικονομίδης), Σαμπανίδης (46' Παυλίδης), Λημνιός (90' Μιλόγιεβιτς).
ΑΓΓΛΙΑ: Ράμσντεϊλ, Άρνολντ, Τσαλόμπα, Σάλιμαν, Τζέι Ντα Σίλβα, Τομ Ντέιβις, Φιλντ, Γουίλοκ (74' Νμέκα), Ντάτζον Στέρλινγκ, Γκριν, Χέπμπερν-Μέρφι (80' Μαβίντι).

 

Τελευταία Νέα