«Πρωτάθλημα με την Μπασάκσεχιρ, ομοιότητες με την Λέστερ»!

«Πρωτάθλημα με την Μπασάκσεχιρ, ομοιότητες με την Λέστερ»!

«Πρωτάθλημα με την Μπασάκσεχιρ, ομοιότητες με την Λέστερ»!

bet365

Ο Στέφανο Ναπολεόνι μιλάει στο gazzetta.gr για την πορεία προς το όνειρο με την «Λέστερ της Τουρκίας», Μπασάκσεχιρ, τον ανταγωνισμό του στην εμπροσθοφυλακή, αλλά και τα αστεία με τον Ερόλ Μπουλούτ.

Τα κατορθώματα της Λέστερ έχουν ζηλέψει στη Γερμανία η Λειψία, στη Γαλλία η Νις και στην Τουρκία η Μπασάκσεχιρ φιγουράροντας στην κορυφή της βαθμολογίας των παραπάνω χωρών.

Αν μη τι άλλο, θα ήταν πρόωρο να ισχυριστεί κανείς πως οι τρεις ομάδες θα μπορέσουν να εκτοπίσουν τις παραδοσιακές δυνάμεις των πρωταθλημάτων τους από την στιγμή που δεν έχει συμπληρωθεί ούτε το 1/3 του φετινού μαραθωνίου.

Στη γειτονική Τουρκία, η Μπασάκσεχιρ παραμένει αήττητη μετά την συμπλήρωση 10 αγωνιστικών (8-2-0). Μερίδιο στην επιτυχία του συλλόγου από την Κωνσταντινούπολη πιστώνεται και ο Στέφανο Ναπολεόνι.

Ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού και του Ατρομήτου, μπορεί να μην λογίζεται ως βασικός, αλλά όσες φορές χρησιμοποιήθηκε από τον Αμπντουλάχ Αβτσί έδειξε τα διαπιστευτήρια του έχοντας προλάβει να σημειώσει δύο γκολ.

Ο 30χρονος επιθετικός έπειτα από σχεδόν οχτώ σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Η Μπασάκσεχιρ αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στο τουρκικό ποδόσφαιρο, με τον Ναπολεόνι να εξηγεί στο gazzetta.gr το μυστικό της επιτυχίας.

«Πρώτα απ' όλα η ομάδα δουλεύει με τους ίδιους παίκτες εδώ και τρία χρόνια. Ο προπονητής είναι ίδιος (σ.σ.: Αμπντουλάχ Αβτσί) και έχει περάσει την δική του φιλοσοφία στην Μπασάκσεχιρ, ακολουθώντας το δικό του σύστημα.

Λίγοι ήρθαμε στην πορεία. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν οικογένεια έχοντας κοινό στόχο. Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν είχαμε αυτό τον στόχο. Είναι δύσκολο και δεν μιλάμε για αυτό. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Θα δούμε τι καλό μπορεί να βγει και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Εάν είμαστε στον Β΄ Γύρο στην κορυφή τότε θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Η Μπασάκσεχιρ έχει περάσει με επιτυχία τα κρας τεστ νικώντας ρίχνοντας στο καναβάτσο μεταξύ άλλων Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε. Δικαιολογημένα η πορεία της παραλληλίζεται με εκείνη της Λέστερ.

«Ο κόσμος κάνει αυτή την σύγκριση γιατί κανείς δεν περίμενε πως η Λέστερ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το ίδιο γίνεται και με μας τώρα. Κανείς δεν περίμενε πως θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση και θα αφήναμε πίσω μας ομάδες με τόσα λεφτά. Κάτι ανάλογο όμως συμβαίνει και στη Γερμανία με την Λειψία».

Ο Στέφανο Ναπολεόνι αν μη τι άλλο έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό στην εμπροσθοφυλακή του τουρκικού συλλόγου.

«Βρίσκομαι σε μία καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Πολλούς διεθνείς. Δεν είναι εύκολα για μένα, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Δεν έχω παίξει πολύ φέτος, αλλά όσες φορές κλήθηκα από τον προπονητή βοήθησα όσο περισσότερο μπορούσα. Σίγουρα θα ήθελα να παίζω περισσότερο, αλλά είμαι ευχαριστημένος εδώ. Βελτιώνομαι και γίνομαι καλύτερος στην ομάδα».

Ο γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους, Ερόλ Μπουλούτ αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Αβτσί. Η Ελλάδα και οι συνήθειες της ενώνουν τον Τούρκο παλαίμαχο άσο με τον Ναπολεόνι.

«Κάνουμε πλάκα με τον Ερόλ και μιλάμε για την Ελλάδα. Του λέω για τον φρέντο καπουτσίνο που μου λείπει και εκείνος μου λέει για την Γλυφάδα που του αρέσει να πηγαίνει. Τον θυμάμαι και ως παίκτη στην Ελλάδα. Έχουμε πολύ καλή σχέση».

Η Μπασάκσεχιρ προελαύνει στη γειτονική χώρα δίχως όμως να έχει πυρήνα οπαδών.

«Δεν έχουμε πολύ κόσμο. Είμαστε νέα ομάδα αφού πριν από δύο χρόνια αλλάξαμε όνομα. Ιστορικές ομάδες, όπως οι Γαλατασαράι, Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας έχουν πολλούς οπαδούς. Η ομάδα όμως σιγά-σιγά με τις εμφανίσεις της κερδίσει τον κόσμο. Έχουμε ένα ωραίο γήπεδο και σίγουρα και με την πορεία που πραγματοποιούμε μας παρακολουθούν».

Ο 30χρονος Ιταλός επιθετικός δεν κρύβει την ικανοποίηση του από τις συνθήκες που συνάντησε στην Τουρκία.

«Υπάρχουν λίγες διαφορές. Από την αρχή στην Τουρκία αναγκάστηκα να αλλάξω το στιλ παιχνιδιού μου. Η διαφορά είναι πως εδώ τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εδώ τα γήπεδα είναι καλά, οι εγκαταστάσεις. Υπάρχει επαγγελματισμός και οργάνωση».

Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου όπως ομολογεί αντιμετώπισε δυσκολίες στην προσαρμογή του στην Τουρκία, όμως πλέον δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του.

«Μου λείπει η Ελλάδα. Είναι άλλωστε η χώρα που έζησα εφτά χρόνια και συνήθιζα την ζωή εκεί. Στην αρχή ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Υπάρχουν και πράγματα που δεν είναι τα ίδια εδώ. Τώρα είμαι καλύτερα. Είμαι με την κοπέλα μου και έρχονται και οι γονείς μου και με βλέπουν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Η επιστροφή στην Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Ναπολεόνι, καθώς όπως σημειώνει το μόνο που τον απασχολεί είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί στην Μπασάκσεχιρ.

«Πάντα έλεγα το ίδιο, πως ποτέ μην δεν πρέπει να λες ποτέ. Κοιτάζω το τώρα. Όταν ήμουν στον Ατρόμητο υπέγραψα συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια και μετά από τέσσερις-πέντε μήνες βρέθηκα στην Τουρκία. Δεν ξέρω που θα βρίσκομαι στο μέλλον, αλλά νιώθω καλά εδώ και σκέφτομαι μόνο την Μπασάκσεχιρ στην παρούσα φάση. Θα ήταν ακόμη καλύτερο να συνδυαστεί εδώ η καριέρα μου με ένα πρωτάθλημα».

Δείτε τον Στέφανο Ναπολεόνι να σκοράρει κόντρα στην Οσμανλίσπορ...

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα