Πέλκας στο Gazzetta.gr: «Πρέπει να… το πάρουμε αλλιώς»!

Πέλκας στο Gazzetta.gr: «Πρέπει να… το πάρουμε αλλιώς»!

Πέλκας στο Gazzetta.gr: «Πρέπει να… το πάρουμε αλλιώς»!

bet365

Η κουβέντα που έχει ανοίξει στον ΠΑΟΚ περιέχει μία και μόνο λέξη: «Γκολ»! Ο Δημήτρης Πέλκας, δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό και λέει στο Gazzetta.gr τα πράγματα με τ’ όνομά τους.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου» δεν έδειξε να έχει απογοητευτεί από το μικρό χρόνο συμμετοχής, ούτε από τον πρόσφατο τραυματισμό, που τον άφησε για ένα μικρό διάστημα εκτός δράσης. Ούτε, φυσικά, τρομάζει από το μεγάλο ανταγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα.

-Είναι πιο δύσκολα, τελικά, τα πράγματα φέτος για τον Δημήτρη Πέλκα, που πέρσι τέτοιο καιρό ήταν βασικός και στην εθνική ομάδα;

«Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός φέτος από πέρσι και ήρθε και ο τραυματισμός μου που με άφησε πίσω. Το σημαντικό είναι ότι είμαι καλά, υγιής και προσπαθώ να κερδίσω την θέση μου ξανά στην ομάδα, να κερδίσω τον προπονητή μου».

-Το δύσκολο κομμάτι για κάθε ποδοσφαιριστή…

«Προσωπικά τα δίνω όλα στις προπονήσεις καθημερινά και από εκεί και πέρα είναι θέμα του προπονητή αν θα παίξω. Στα τρία ματς που έπαιξα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Όμως νιώθω πολύ πιο έτοιμος φέτος και πιστεύω ότι μπορώ να δώσω περισσότερα στην ομάδα».

Μεγάλη κουβέντα γύρω από το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα. Σωστά ή λάθος;

«Το γκολ είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως θα έρθει. Μερικές φορές χρειάζεται φυσικά να δουλευτεί παραπάνω στην προπόνηση. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνο να επιστρέψουμε στα γκολ».

-Γιατί έφτασε ο ΠΑΟΚ να σκοράρει με το σταγονόμετρο;

« Όταν χάνεις συνέχεια ευκαιρίες μετά σίγουρα σου μπαίνει στο μυαλό ό,τι δεν μπορείς να σκοράρεις. Παίζει ρόλο η ψυχολογία, αλλά κυρίως θεωρώ πως είναι θέμα εξάσκησης και δουλειάς. Θα έρθουν σύντομα τα γκολ και θα πάμε πολύ καλύτερα. Όλη η ομάδα αμύνεται και όλη επιτίθεται αλλά συνήθως το χρεώνονται οι παίκτες που παίζουν μπροστά».

-Πάντως, η χρονιά δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε ο κόσμος, όπως θα περιμένατε και εσείς οι ίδιοι…

«Πιστεύω πως πρέπει σύντομα να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να επιστρέψουμε. Κάθε χρόνο γίνεται και μία νέα προσπάθεια κάθε χρόνο αλλάζουν όλα και αυτό δεν είναι κατά την γνώμη μου σωστό. Δεν είναι εύκολο να αλλάζουν όλα. Πρέπει να έχουμε μία βάση. Να μην αλλάζει συνέχεια ο προπονητής, να έχουμε τόσες αλλαγές παικτών και κάθε χρόνο να έρχονται δέκα και να φεύγουν άλλοι τόσοι. Βλέποντας και τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης βλέπουμε πως έχουν έναν κορμό και κάνουν λίγες αλλαγές. Στηρίζουν το πλάνο το οποίο έχουν στήσει πολλά χρόνια πριν. Έτσι λειτουργούν».

-Τι έγινε το καλοκαίρι;

«Αυτό το καλοκαίρι δημιουργήθηκε ένα νέο πλάνο στον ΠΑΟΚ και ελπίζω να στηριχθεί. Να συνεχιστεί και να μην χρειαστεί να αλλάξουν οι υπεύθυνοι ξανά τα σχέδια τους. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Να υπάρχει μία βάση και να εξελίσσεται και όχι κάθε χρόνο να ξεκινάμε από την αρχή και στο τέλος να μην γίνεται τίποτα».

-Ο κόσμος επιμένει, πάντως να υποστηρίζει ότι απουσιάσουν οι παίκτες με προσωπικότητα να βοηθήσουν την ομάδα στα δύσκολα;

«Εχουμε παίκτες με προσωπικότητες αλλά αυτό πρέπει να βγει πιο πολύ στο γήπεδο. Πρέπει να βγάλουν όλοι τον εγωισμό τους μέσα στο γήπεδο και να… το πάρουν αλλιώς μερικές φορές! Κάποιες στιγμές δηλαδή ακόμη και χωρίς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο πρέπει να μπορείς να νικάς. Πρέπει να βγάλουμε πιο πολύ τσαμπουκά. Αλλά όταν έχουμε μία νέα ομάδα χρειάζεται λίγος καιρός για να συμβεί αυτό. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα