Μεγάλος κίνδυνος για την Κύπρο για τα ύποπτα ματς!

Δημήτρης Τομαράς
Μεγάλος κίνδυνος για την Κύπρο για τα ύποπτα ματς!

bet365

Ακόμα και με ευρωπαϊκό αποκλεισμό απειλούνται οι Κύπριοι εάν δεν περάσουν τις ποινές για τις ομάδες που είναι μπλεγμένες σε ύποπτους αγώνες! Οι παραδοχές Κουτσοκούμνη.
Συγκεκριμένες εισηγήσεις για πάταξη του φαινομένου με τους φακέλους από την UEFA για ύποπτους για στοιχηματισμό αγώνες θα παρουσιαστούν ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ, το οποίο στην επόμενη συνεδρίασή του του θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις. Οι εισηγήσεις τέθηκαν ενώπιον των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΠ στο πλαίσιο άτυπης Γενικής Συνέλευσης από τον πρόεδό της, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στην παρουσία και του επίτιμου προέδρου της ΚΟΠ και αντιπροέδρου της UEFA Μάριου Λευκαρίτη. Όπως αναφέρουν κυπριακά ρεπορτάζ - όπως αυτό του Sigmalive - οι εισηγήσεις αυτές προέρχονται από την UEFA, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρό της είναι μια από τις χειρότερες χώρες όσον αφορά στους προσυνεννοημένους αγώνες.
Μάλιστα, σε περίπτωση που οι εισηγήσεις της UEFA δεν γίνουν αποδεκτές από την ΚΟΠ, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προτίθεται η ίδια να επιβάλει κυρώσεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως τον αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, η UEFA εισηγείται στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου την επιβολή των ακόλουθων ποινών:
-Στον πρώτο φάκελο στον οποίο θα κατονομάζεται σωματείο ότι έχει ευθύνη για προσυνεννοημένο αγώνα, να αφαιρούνται έξι βαθμοί και να επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
-Στο δεύτερο φάκελο για το ίδιο σωματείο, να του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής στην διοργάνωση για την οποία ήρθε ο φάκελος.
-Στον τρίτο φάκελο για το ίδιο σωματείο, να του απαγορεύεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διοργάνωση της Ομοσπονδίας για χρονική περίοδο τουλάχιστον πέντε χρόνων και πρόστιμο ύψους 1000.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, θα γίνει προσπάθεια ούτως ώστε, στον πρώτο φάκελο στον οποίο θα καταλογίζεται ευθύνη από την UEFA, η ποινή να είναι βαρύ χρηματικό πρόστιμο και από το δεύτερο φάκελο να αρχίζουν οι αυστηρότερες ποινές όπως υποδεικνύονται από την UEFA (στο δεύτερο φάκελο αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο, στον τρίτο υποβιβασμός και στον τέταρτο, διαγραφή από τα μητρώα της ΚΟΠ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο Δ.Σ. της ΚΟΠ. «Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Φτάσαμε σε οριακό σημείο. Σε λίγο δεν θα έχουμε ούτε χορηγούς, ούτε κόσμο, ούτε πρωτάθλημα. Η απόφαση της UEFA για αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της, της αλβανικής Σκεντερμπέου και η απόρριψη της έφεσης της αλβανικής ομάδας από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), έχει δώσει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ένα ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση των προσυνεννοημένων αγώνων αφού πλέον μοναδική απόδειξη που χρειάζεται για επιβολή ποινών, είναι το περιεχόμενο του φακέλου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟΠ.
«Πλέον, ξεκινά μια νέα μέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο, όσον αφορά το στοίχημα. Δεν είμαστε σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα. Όλοι πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα. Να εγκαταλείψουμε την όποια προηγούμενη τακτική για να πάμε μπροστά με τα νέα μέτρα που είναι αμείλικτα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Σε σχέση με τους φακέλους που ήρθαν μέχρι τώρα, θα εκδικαστούν με τους υφιστάμενους κανονισμούς ενώ επίσης, θα ζητηθεί από την UEFA, αν αυτό είναι δυνατό, να κατανεμηθεί ευθύνη, αν αυτό είναι δυνατό. Για την δημοσιοποίηση των φακέλων, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε πως αυτό θα γίνεται, όταν λαμβάνεται η τελική αναφορά από την UEFA και καταλογίζεται ευθύνη σε συγκεκριμένη ομάδα.
Παραδοχές - σοκ από Κουτσοκούμνη!

Σύμφωνα με το Kerkida.net ο κ. Κουτσοκούμνης στις τοποθετήσεις που έκανε μίλησε για κατεστραμμένο ποδόσφαιρο στη Κύπρο! «Οι αξιωματούχοι της UEFA μας έχουν πει πως η Κύπρος είναι σε επίπεδα Αλβανίας. Το ποδόσφαιρο είναι σχεδόν κατεστραμμένο. Ελέγχεται από τον υπόκοσμο του στοιχήματος. Η στοιχηματική διαφθορά είναι σε ψηλά επίπεδα. Η UEFA είναι έτοιμη για μέτρα, ένα εξ αυτών είναι και η μη συμμετοχή ομάδων μας στην Ευρώπη. Για την UEFA είμαστε μια από τις χειρότερες χώρες στο θέμα αυτό.

Έχω μετανιώσει που αφήσαμε να έρθει πρώτη κατηγορία ομάδα που είχε φακέλους στην Β' κατηγορία. Πρέπει να δράσουμε. Φτάσαμε στο παρά ένα. Εκείνος ο πρόεδρος που λέει... εγώ δεν παίζω στοίχημα, ας κοιτάξει την ομάδα του».
Οι τοποθετήσεις Λευκαρίτη
«Τα μέτρα της UEFA, ο μόνος τρόπος να μην διαλύσουμε το ποδόσφαιρο μας», ανέφερε ο Μάριος Λευκαρίτης, τονίζοντας πως, μπορεί τα μέτρα αυτά να είναι σκληρά, όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα.
«Συμφωνώ απόλυτα και δεν έχω να προσθέσω πολλά στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟΠ. Πρέπει οπωσδήποτε να λάβουμε μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Λευκαρίτης που επίσης αποκάλυψε επίσης πως υπάρχει ομάδα ειδικών της UEFA η οποία παρακολουθεί τους αγώνες που παρουσιάζουν ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα και παρουσιάζει λεπτομερείς εκθέσεις για το τι έγινε στους αγώνες αυτούς.
 

Τελευταία Νέα