«Απόψε αποφασίζουμε για το πως θα κινηθούμε για το πανό»

«Απόψε αποφασίζουμε για το πως θα κινηθούμε για το πανό»

«Απόψε αποφασίζουμε για το πως θα κινηθούμε για το πανό»

bet365

Το πανό ντροπής το οποίο υψώθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κάνει τον γύρο του κόσμου με την εθνική ομάδα να κινδυνεύει με τιμωρία. Η υπεύθυνη επικοινωνίας της βοσνιακής ομοσπονδίας μίλησε στο gazzetta.gr και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Σάλος έχει προκληθεί με το εθνικιστικό πανό που υψώθηκε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βοσνία το οποίο παραπέμπει στη σφαγή άμαχων Βοσνίων στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους εθνικιστές παραστρατιωτικούς το 1995.

Το πανό που έγραφε στα σέρβικα «Noz, zica, Srebrenica» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα».

Τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η ΕΠΟ καταδίκασαν το συγκεκριμένο γεγονός, ωστόσο οι Βόσνιοι σκοπεύουν να κάνουν αναφορά-διαμαρτυρία στη FIFA, η οποία είναι αμείλικτη σε τέτοια ζητήματα.

Η κλήση της ελληνικής πλευράς σε απολογία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και η τιμωρία που θα επιβληθεί.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με την υπεύθυνη επικοινωνίας της βοσνιακής ομοσπονδίας, Σλάβιτσα Πετσίκοζα, η οποία προανήγγειλε την αντίδραση των Βόσνιων.

«Είναι κάτι που μας απασχολεί, αλλά δεν θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ. Προσγειωθήκαμε πριν από λίγο στο Σεράγεβο και σκοπεύουμε να συζητήσουμε απόψε για αυτό το θέμα προτού αποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο κινηθούμε».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα