«Να ανακαλυφθεί το φάρμακο για να ζήσω» (pics & video)

«Να ανακαλυφθεί το φάρμακο για να ζήσω» (pics & video)

bet365

Κραυγή αγωνίας από τον πρώην άσο της Ρέιντζερς, Φερνάντο Ρίκσεν που παλεύει για την ζωή του έχοντας προσβληθεί από τη «Νόσο Λου Γκέριγκ», η οποία πλήττει κυρίως ποδοσφαιριστές.

Ο Φερνάντο Ρίκσεν εδώ και τρία χρόνια δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του ενάντια στην πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, γνωστή και ως «Νόσος Λου Γκέριγκ», η οποία έχει εξελιχθεί σε «νόσο των ποδοσφαιριστών».

Στις 30 Οκτωβρίου 2013, ο άλλοτε σκληροτράχηλος μπακ της Ρέιντζερς ανακοίνωσε δακρυσμένος πως πάσχει από την σπάνια ασθένεια, η οποία προκαλεί προβλήματα στους κινητικούς νευρώνες και τον εγκεφαλικό φλοιό με αποτέλεσμα οι γιατροί να δίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις 2-5 χρόνια ζωής στους ασθενείς.

Ο Ολλανδός είναι ένα ακόμη θύμα στον μακρύ κατάλογο του ALS, με τους Τζίμι Τζόνσον (Σέλτικ), Κρίστοφ Νόβακ (Βόλφσμπουργκ), Σινιορίνι (Τζένοα) και Μποργκονόβο (Μίλαν, Φιορεντίνα), να έχουν χάσει την μάχη με τη νόσο.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ιατρικό Ινστιτούτο 50 παλαίμαχοι Ιταλοί ποδοσφαιριστές εγκατέλειψαν τα εγκόσμια χτυπημένοι από την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση.

Πρόκειται για ασθένεια που εμφανίζεται στην Ευρώπη και την Αμερική σε ποσοστό 2 ανά 100.000 κάθε χρόνο, όμως σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές η αναλογία είναι ένας στους 1.000!

Ο Ρίκσεν στο περιθώριο της αναμέτρησης της Λέγκια Βαρσοβίας με την Ρεάλ Μαδρίτης συναντήθηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έδωσε κουράγιο στον 40χρονο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή ζητώντας του να συνεχίσει με το ίδιο πάθος τον αγώνα για ζωή!

«Κάθισα στην εξέδρα των VIP με τον μάνατζερ του, Ζόρζε Μέντες και την οικογένεια μου. Στη συνέχεια συναντήθηκα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και μου χάρισε τη φανέλα του. Είχαμε μία σύντομη συνομιλία. Μου ευχήθηκε να παραμείνω δυνατός και να μην τα παρατήσω. Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσω», τόνισε ο Ρίκσεν, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του να μετακινείται με την βοήθεια αναπηρικού αμαξιδίου.

«Επέλεξα να μετακινούμαι με καροτσάκι προκειμένου να εξοικονομώ ενέργεια από άλλα πράγματα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αφού θα προτιμούσα να το καθυστερώ. Δεν νιώθω ωστόσο ντροπή».

Αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Fernando Ricksen, The Final Battle». Σκοπός του Ρίκσεν, αλλά και τον συντελεστών της συγκεκριμένης παραγωγής είναι να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι για την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ΑLS).

«Θέλω να δει ο κόσμος τι είναι αυτή η ασθένεια και τι μπορεί να προκαλέσει.

Με ακολουθεί η κάμερα εδώ και αρκετούς μήνες και δεν νιώθω κανένα φόβο. Δεν καλύπτουν μόνο τις ωραίες στιγμές, όπως την συνάντηση μου με τον Ρονάλντο, αλλά και άλλες.

Προσπαθώ να απολαμβάνω την ζωή όσο περισσότερο μπορώ και να συναντώ κόσμο».

Ο πρώην παίκτης της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν χάνει το κουράγιο του ελπίζοντας πως θα ανακαλυφθεί το φάρμακο με το οποίο θα σώσει την ζωή του.

«Ελπίζω πως όλη αυτή η δημοσιότητα θα κάνει κάνει καλό και σύντομα θα βρεθεί το φάρμακο για αυτή την ασθένεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως μία από τις επιθυμίες του Ρίκσεν ήταν να συναντηθεί με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο «Πίμπε Ντ' Όρο» μολονότι είχε προγραμματιστεί πριν από λίγες μέρες να ταξιδέψει στη γενέτειρα του Ολλανδού, το Χέρλεεν εντούτοις άλλαξε γνώμη και δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο!

Δείτε την συνάντηση του Φερνάντο Ρίκσεν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Τελευταία Νέα