Στραματσόνι: «Σοκαρισμένος από τα όσα συμβαίνουν...»

Στραματσόνι: «Σοκαρισμένος από τα όσα συμβαίνουν...»

Gazzetta team
Στραματσόνι: «Σοκαρισμένος από τα όσα συμβαίνουν...»

bet365

Ο Αντρέα Στραματσόνι δηλώνει σοκαρισμένος από τις πράξεις εκφοβισμού που σχετίζονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζει πως είναι ανάγκη να σταματήσουν όλοι και να σκεφτούν τι μπορεί και πρέπει να γίνει, ενώ, ξεκαθαρίζει πως δεν είναι καθόλου καλή περίοδος για το άθλημα στην Ελλάδα...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του Παναθηναϊκού στην ιταλική ραδιοφωνική εκπομπή «Anch'IoRadio Sport» του «Radio1»:

-Για την αναστολή των πρωταθλημάτων μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα: «Δεν είναι καλή περίοδος για την Ελλάδα. Ως άνθρωπος που αποτελώ κομμάτι του ποδοσφαίρου, δεν μπορώ παρά να είμαι σοκαρισμένος. Τέτοιες πράξεις εκφοβισμού δεν είναι καθόλου καλή ένδειξη για το ποδόσφαιρο και είναι σημαντικό να σταματήσουμε και να σκεφτούμε. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν θα έχουμε πρωτάθλημα την επόμενη Κυριακή. Έτσι η ομάδα μου θα πάει απευθείας την επόμενη Πέμπτη στο παιχνίδι με τον Αγιαξ. Όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα έχουν σταματήσει, δικαιολογημένα, αν δει κανείς τα σοβαρά περιστατικά που έχουν συμβεί. Το θέμα πλέον είναι περισσότερο πολιτικό, παρά αθλητικό. Η κίνηση αυτή, που δείχνει εντυπωσιακή, ήταν πρόταση της UEFA μετά τον εμπρησμό που έγινε, αφού δεν είναι αποδεκτό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Η UEFA δεν έχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην Ελληνική Ομοσπονδία».

-Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο πρόεδρός μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να επανέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο εκεί που πρέπει να βρίσκεται κανονικά. Από την ανθρώπινη πλευρά, αυτά τα πράγματα είναι άσχημα για το άθλημα. Είναι πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Ελπίζω, όπως σε όλα τα πράγματα, θα μπορέσουν να υπάρξουν αλλαγές για να γίνει μια αναδιάρθρωση, να χτιστεί κάτι νέο, 'όπως έγινε στο παρελθόν στην Ιταλία».

-Για την... γοητεία του Παναθηναϊκού: «Η γοητεία του να εργάζεσαι για ένα τέτοιο κλαμπ, με τόσους οπαδούς, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αναμφίβολα είναι μια μεγάλη εμπειρία, γιατί όλα τα αντιμετωπίζω όλα χρησιμοποιώντας τα αγγλικά, κι αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που διαρκώς εξελίσσεται είναι πολύ σημαντικό. Η Ιταλία παραμένει το πρώτο μου σπίτι, αλλά αυτή η δυνατότητα μου αφήνει ανοικτές, πολλές πόρτες».

Σου αρέσει να παίζεις πολλούς αγώνες; Αν χάσεις έναν αγώνα, η Vistabet σου επιστρέφει το στοίχημά σου.

-Για την κρίση στην Ελλάδα: «Η ποιότητα ζωής έχει επιστρέψει σε καλό επίπεδο, οι Έλληνες είναι ένα έθνος που διανύει μια περίοδο εξελίξεων, αλλά η Αθήνα εξακολουθεί να είναι πολύ όμορφη».

-Για την επιλογή του Στέφανο Πιόλι για τον πάγκο της Ίντερ: «Μιλάω συχνά με τον Αουσίλιο (σ.σ. αθλητικός διευθυντής της Ίντερ) και τον Μοράτι και νομίζω ότι ήταν μια πολύ σωστή και έξυπνη επιλογή. Ένας ξένος προπονητής θα χρειαζόταν χρόνο. Ο Πιόλι είναι έτοιμος προπονητής. Νομίζω ότι ήταν η πιο σοφή επιλογή. Μπορεί να “ανθίσει” και πάλι η Ιντερ και να βγάλει μεγαλύτερη ποιότητα στο γήπεδο. Η σημερινή ομάδα χτίστηκε με τους καλύτερους παίκτες για τη συγκεκριμένη στιγμή. Ως προπονητής είναι λογικό να έχεις 30 παίκτες στη διάθεσή σου, για να κάνει τις επιλογές σου. Όταν όμως αφήνεις έξω τους παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα, πρέπει να πας αμέσως μπροστά χωρίς να κοιτάξεις πίσω. Ο προπονητής πρέπει να επικεντρωθεί σε μάξιμουμ 18-20 παίκτες και στη συνέχεια να δουλέψει καλά για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου».

-Για το ποια ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία: «Ίσως είμαι προκατειλημμένος, διότι ο Σπαλέτι ήταν ο δάσκαλός μου. Νομίζω ότι η Ρόμα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Η Γιουβέντους είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο θεαματική. Η Ρόμα ωστόσο έχει βρει ένα σωστό δρόμο για συνεχίζει, ενώ η Νάπολι έχει δυσκολίες, διότι έχει ξεμείνει από κεντρικό επιθετικό. Η Ίντερ έχει σκαμπανεβάσματα με μεγάλες στιγμές ενθουσιασμού κι αντίστοιχα μεγάλης απογοήτευσης. Αν ο Πιόλι κάνει ένα σερί από καλά αποτελέσματα, η Ιντερ έχει ακόμη χρόνο για να πιάσει την τρίτη θέση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα