Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία του Ολυμπιακού

Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία του Ολυμπιακού

Gazzetta team
Ημέρα Θεάτρου για την Ακαδημία του Ολυμπιακού

bet365

Οι ποδοσφαιριστές της Κ-20 και της Κ-17 παρακολούθησαν την παράσταση "Δείπνο Ηλιθίων" και άκουσαν Ολυμπιακές ιστορίες από τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την σπουδαία παράσταση "Δείπνο Ηλιθίων" στο Θέατρο Κάππα είχαν το βράδυ της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές της Κ-20 και της Κ-17 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Οι ποδοσφαιριστές μαζί με τους προπονητές κ.κ Βούζα, Θέο, Χατζηράπτη "καθηλώθηκαν" από τις ερμηνείες του Σπύρου Παπαδόπουλου και των άλλων ηθοποιών οι οποίοι έχουν αναλάβει να "μεταφέρουν" στο κοινό το έργο του Φράνσις Βέμπερ το οποίο είχε προ δυο δεκαετιών "σαρώσει" στην Γαλλία και εν συνεχεία παίχτηκε και στον κινηματογράφο.

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος πραγματεύεται τις εβδομαδιαίες συναντήσεις πλούσιων φίλων στο Παρίσι οι οποίοι καλούν για δείπνο "φίλους" τους οι οποίοι είναι "ηλίθιοι". Ο φίλος που θα φέρει κάθε εβδομάδα τον πιο ... ηλίθιο κερδίζει. Βέβαια όλα αυτά κάποτε τελειώνουν όταν ένας "ηλίθιος" βάζει τα "γυαλιά" σ' όλους με τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις του.

Το έργο θίγει το bulling, τον ρατσιμό, την ψυχολογική βία και οι ερμηνείες του Σπύρου Παπαδόπουλου, του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, του Τάκη Παπαματθαίου, του Βασίλη Ρίσβα, της Άννας Μενενάκου και της Ξανθής Γεωργίου συναρπάζουν και "προβληματίζουν" τους θεατές.

Μετά από το τέλος της παράστασης ο Σπύρος Παπαδόπουλος, γνωστός για τα Ολυμπιακά του αισθήματα, κάλεσε τα μέλη της Ακαδημίας μας, στο καμαρίνι του για να τους ... μιλήσει για Ολυμπιακόαλλά και ν' ακούσει από τα παιδιά για τα όνειρα και τους στόχους τους. Τα παιδιά της Ακαδημίας δώρισαν στον δημοφιλή ηθοποιό μια φανέλα του Ολυμπιακού ενώ εκείνος τους εντυπωσίασε δείχνοντας τους μια ερυθρόλευκη φανέλα του 1965 την οποία χαρακτήρισε "ιερό κειμήλιο".

Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας "Life Outside the Box".

 

Τελευταία Νέα