Ο Tζαβέλας κράτησε όρθια την Εθνική και ...έκρυψε τα προβλήματα στο κέντρο!

Ο Tζαβέλας κράτησε όρθια την Εθνική και ...έκρυψε τα προβλήματα στο κέντρο!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο Tζαβέλας κράτησε όρθια την Εθνική και ...έκρυψε τα προβλήματα στο κέντρο!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το 1-1 της Εθνικής με την Βοσνία, που μοιάζει με ...θαύμα βάση εικόνας αγώνα, για τον σκόρερ Τζαβέλα, που πριν λίγες ημέρες κάποιοι ηλίθιοι τον εβριζαν στο ίδιο γήπεδο, αλλά και τέσσερα υστερόγραφα με πολλή επικαιρότητα....

Πριν το παιχνίδι όλοι έλεγαν, ότι η νίκη είναι απαραίτητη, για να μπορέσει η Εθνική να γίνει το απόλυτο φαβορί για την δεύτερη θέση στον όμιλό της στα προκριματικά του Μουντιάλ. Μετά το παιχνίδι, όλοι πανηγύρισαν την ισοπαλία με την Βοσνία σαν να ήταν νίκη. Και για να τα λέμε όλα ο Σκίμπε είναι σαν να έπεσε από την Ακρόπολη και να βρήκε πορτοφόλι.

Ο Γιώργος Τζαβέλας απέδειξε στην τελευταία φάση του αγώνα, ότι το αριστερό του πόδι είναι η μεγάλη του δύναμη , είτε εκτελεί φάουλ, είτε σουτάρει εν κινήσει, όπως έγινε απόψε και έκανε το 1-1. Ο Τζαβέλας έσωσε Σκίμπε και Εθνική. Ναι ο Τζαβέλας, που κάποιοι ηλίθιοι τον έβριζαν στο ίδιο γήπεδο στο φιλικό με την Λευκορωσία την προηγούμενη Τετάρτη.

Η Εθνική έμεινε ολοζώντανη στην μάχη της πρόκρισης, αλλά με τέτοια εμφάνιση δεν γλιτώνει στην Βοσνία, όπου θα κριθεί η δεύτερη θέση, αφού το ….υπερηχητικό Βέλγιο δεν παίζεται. Πέρα από την γκολάρα του Τζαβέλα αυτό, που κρατάμε από αυτή την Εθνική είναι, ότι γίνεται και πάλι οικογένεια . Όπως ήταν πριν φύγει ο Σάντος, αλλά και πιο πριν με τον Ρεχάγκελ. Οι πανηγυρισμοί στο 1-1 το δείχνουν αυτό.

Κατά τα άλλα ανάμεσα στις δύο ομάδες υπήρχε μεγάλη διαφορά ποιότητας, που φάνηκε πιο μεγάλη από τα λάθη του Σκίμπε. Υπήρχε μία μεγάλη τρύπα στο κέντρο, που ποτέ δεν καλύφθηκε, αλλά οι Βόσνιοι …πέταγαν με ευκολία τις ευκαιρίες και στο τέλος έγινε αυτό που γίνεται στο ποδόσφαιρο. Χάνεις γκολ ; Στο τέλος θα το φας. Και το έφαγαν οι Βόσνιοι, που βάση εικόνας αγώνα θα έπρεπε να κερδίσουν και εύκολα.

Ο Σκίμπε είχε ταυτόχρονα στον άξονα και τον Μανιάτη και τον Σάμαρη. Ο πρώτος κάνει μόνο προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και δεν παίζει, αλλά και ο Σαμαράς δεν έχει ρυθμό. Ο Γερμανός προπονητής, προτίμησε να αφήσει στον πάγκο σε όλο το ματς ίσως το καλύτερο Ελληνα αμυντικό χαφ του πρωταθλήματος τον Σιώπη, που έχει παιχνίδια στα πόδια του. Και παράλληλα ουσιαστικά έβγαλε εκτός αγώνα τον Μάνταλο, που δεν είναι ακραίος, αλλά κεντρικός μέσος. Με τρεις παίκτες στα χαφ εκτός αγώνα οι Βόσνιοι έκαναν πάρτι και έφθαναν με ευκολία έξω από την περιοχή της Εθνικής, αλλά είτε έχαναν ευκαιρίες, είτε στην τελική πάσα έκαναν το λάθος.

Η Εθνική είχε το δοκάρι με τον Φορτούνη και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μήτρογλου και αυτό ήταν όλο και πολλά ήταν με βάση την απόδοσή της και την μεσαία της γραμμή.

Ο Σκίμπε είχε άστρο απόψε όμως, ακόμα και με τον Τζαβέλλα, που στο 93 ποτέ δεν θα έβαζε το γκολ, αν ο Γερμανός είχε προχωρήσει στην αρχική του απόφαση και τον έκανε αλλαγή. Απόφαση, που πήρε πίσω μετά την αποβολή του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Αν γίνουν τα ίδια λάθη και στα επόμενα ματς, όμως, το αποτέλεσμα θα είναι δυσάρεστο για την Εθνική και το οικογενειακό κλίμα και το πάθος κάποιων παικτών(με κορυφαίο τον Παπασταθόπουλο) δεν θα φθάνει.

ΥΓ : Απορώ ακόμα με όλους αυτούς, που λένε, ότι το πρωτάθλημα δεν πρέπει να διακοπεί μετά την πυρκαγιά στο σπίτι του Μπίκα(ναι δεν είχαμε νεκρό, οπότε γιατί να το διακόψουμε. Μιλάμε για αδίστακτους τύπους). Από την άλλη, στην διακοπή θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στους πίνακες διαιτησίας, που θα έκανε και ο Μπίκας και οι οποίες θα βοηθήσουν να υπάρξει αξιοκρατία και αξιοπιστία εντός αγωνιστικού χώρου. Και να μην διαμορφώνονται αποτελέσματα εντός αγωνιστικού χώρου από διαιτησίες, όπως γινόταν χρόνια ολόκληρα. Τώρα θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις της ΦΙΦΑ.

ΥΓ2: Θεωρώ αστείο και μόνο να συζητάμε , ότι θα καθήσουν στο ίδιο τραπέζι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, για να δοθεί λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό θα είχε μία αξία αν ήθελαν όλοι το 50-50, αλλά και οι …πέτρες ξέρουν ότι ο Μαρινάκης δεν το θέλει.

ΥΓ3: Δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα την θετική ψήφο του Παναθηναϊκού για τον Γκαγκάτση, τον άνθρωπο, που φταίει για τα δεινά , που τραβήξαμε 20 χρόνια και μας στέρησε τίτλους και νίκες. Δεν μπορώ να το πιστέψω με τίποτα….

ΥΓ 4: Για μεταγραφές είναι ακόμα πολύ νωρίς. Εχουμε Νοέμβριο και μέχρι τον Γενάρη μπορεί πολλά να αλλάξουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.