Οι παίκτες της Εθνικής σε... ακτίνες

Οι παίκτες της Εθνικής σε... ακτίνες

Οι παίκτες της Εθνικής σε... ακτίνες

bet365

Οι παίκτες της Εθνικής μας κατάφεραν και έσωσαν την παρτίδα σε χρόνο... μηδέν χάρη στο τρομερό σουτ του Τζαβέλλα. Το gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους παίκτες του Σκίμπε.

Μία άνευρη Εθνική με μηδενική έμπνευση στο δημιουργικό κομμάτι, ευτυχώς έσωσε την παρτίδα σε χρόνο «μηδέν» στην κυριολεξία, χάρη στο τρομερό αριστερό του Γιώργου Τζαβέλλα, αλλά και στο ότι οι Πιάνιτς - Τζέκο δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Θα μπορούσαν να το έχουν... καθαρίσει από νωρίς το τρίποντο.

Ενας πολύτιμος βαθμός, που όπως εξελίχθηκε το ματς μπορεί να αποδειχθεί σαν... νίκη στην πορεία.

Καρνέζης: Στην πρώτη καλή στιγμή της Βοσνίας, στο 22' στο σουτ του Τζέκο, ήταν σε καλή θέση και πέφτοντας έπιασε την μπάλα με ευκολία.Στο γκολ έχει ευθύνη, αλλά ήταν και άτυχος καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του πριν καταλήξει στα δίχτυα του. Από εκεί και πέρα δεν χρειάστηκε να δείξει τις ικανότητές του απέναντι σε μια Βοσνία, που επιθετικά δεν ήταν και κάτι το... τρομερό - ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Τζαβέλλας: Στο σφύριγμα του πρώτου 45λεπτου, χτύπησε την μπάλα με το χέρι του, δείχνοντας τον εκνευρισμό του για το πώς έχει πάει το ματς. Κι ο ίδιος θα περίμενε περισσότερα από τον εαυτό του, σίγουρα, μιας και από την πλευρά του ο Χαΐροβιτς βρήκε τον χώρο για να περάσει τις μπαλιές του προς τον Τζέκο, χωρίς βέβαια αυτές να είναι και... φαρμακερές. Ό,τι και να... μην έκανε όμως στο ματς φρόντισε να το επιστρέψει με την γκολάρα που σημείωσε σε «νεκρό χρόνο. Τρομερό ζύγισμα και εκτέλεση με απίστευτη ψυχραιμία. Φυσιολογικό να είναι ο MVP της αναμέτρησης. Έδωσε έναν βαθμό... νίκη όπως εξελίχθηκε το ματς.

Τοροσίδης: Προσπάθησε επιθετικά να βοηθήσει, αλλά κι αυτός χάθηκε στο γεγονός ότι η Εθνική δεν ήταν καθόλου δημιουργική - ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε αισθητά και βοήθησε στην πίεση που άσκησε η Ελλάδα προς την άμυνα των Βοσνίων.

Κ. Παπαδόπουλος: Είχε καλές τοποθετήσεις και γενικότερα αμυντικά δεν είχε κάποιο πρόβλημα απέναντι στον Τζέκο, τον οποίο... έσβησε μαζί με τον Παπασταθόπουλο. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε παραπάνω νευρικά απ' όσο έπρεπε. Φάνηκε σε ένα επιπόλαιο πέσιμο στην μπάλα (έχασε και την μπάλα και τον παίκτη) και στην αποβολή του, όπου έριξε κουτουλιά στον Χαΐροβιτς. Απαράδεκτη κίνηση από έναν παίκτη που θα πρέπει να συγκρατεί τα νεύρα του όταν η ομάδα του είναι πίσω στο σκορ σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

Παπασταθόπουλος: Ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Ελλάδα στο πρώτο μέρος. Ξεσήκωσε την εξέδρα με την εντυπωσιακή κούρσα του από τα αριστερά στην αρχή του ματς, κέρδισε και την κάρτα του Σπάχιτς, ενώ είχε ένα τρομερό τάκλιν στον Τζέκο στο 17'. Γενικότερα οι παρεμβάσεις του βοήθησαν πολύ την άμυνα και στο να πάει το ημίχρονο με την ομάδα του Σκίμπε να είναι πίσω στο σκορ με ένα ένα τέρμα και όχι παραπάνω. Απέναντι στον επιθετικό της Ρόμα τα πήγε περίφημα, κερδίζοντας την αποβολή πιο νωρίς από την επίμαχη φάση των δύο κόκκινων.

Μανιάτης: Φιλότιμος, με τρεξίματα όπως πάντα, αλλά μαζί με τον Σάμαρη δεν βοήθησαν ούτε στον ανασταλτικό τομέα, ούτε το δημιουργικό. Γι αυτό και αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή του Γερμανού περνώντας στη θέση του τον Γιαννιώτα στο 59'. Βέβαια, φταίει και το γεγονός της αγωνιστικής του απραξίας για την εικόνα του.

Σάμαρης: Μαζί με τον Μανιάτη δεν ήταν στα... καλύτερά τους. Ενα δίδυμο επηρεασμένο από το γεγονός ότι έχουν χάσει αρκετά ματς - ο καθένας για διαφορετικούς λόγους - δεν έδωσε τα αναμενόμενα σε άμυνα και επίθεση. Στον άξινα υπήρχαν πολλά κενά τα οποία φαινόντουσαν μόνο όταν πατούσε περιοχή η Βοσνία. Ευτυχώς, που δεν μας... σεβάστηκαν.

Μάνταλος: Σίγουρα κι ο ίδιος θα περίμενε πολλά περισσότερα από τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Κολάσινατς δεν είχε και τόσο δύσκολο έργο απέναντί του. ενώ και μετά που πέρασε στον άξονα δεν μπόρεσε να μοιράσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Μάλλον, άργησε να βγει από το ματς.

Σταφυλίδης: Αρχικά, φάνηκε να είναι καλή η κίνηση του Σκίμπε να περάσει τον άσο της Άουγκσμπουργκ στη θέση του αριστερού εξτρέμ αλλά δεν ήταν στη βραδιά του ο Σταφυλίδης. Δεν τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα και δεν πέρασαν από τα πόδια του πολλές μπάλες. Αρκετά μέτριο βράδυ από έναν παίκτη που περιμένει ο Σκίμπε κι ο κόσμος πολλά περισσότερα βάσει της αξίας και της ποιότητάς του.

Φορτούνης: Πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου ήταν ό,τι καλύτερο είχε η Εθνική μας. Κέρδισε αρκετά φάουλ και την κάρτα στον Τζέκο, προσπάθησε να ανοίξει το γήπεδο με τις μπαλιές του στα πλάγια, αλλά από εκεί και πέρα δεν είχε και τις απαραίτητες βοήθειες. Στο 54' θα μπορούσε να είχε σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ, αλλά ο Μπέγκοβιτς άγγιξε την μπάλα όσο έπρεπε για να τη στείλει στο δεξί του δοκάρι.

Μήτρογλου: Στη μοναδική καλή στιγμή της Ελλάδας στο ματς, θα μπορούσε να έχει τελειώσει καλύτερα την φάση, αλλά γυρνώντας το κορμί του, το σουτ του στην κίνηση έκανε... μάγκα τον Μπέγκοβιτς. Δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά, ενώ σε μερικές φάσεις θα μπορούσε να έχει μπει πιο γρήγορα στην μπάλα.

Αλλαγές...

Γιαννιώτας: Μπήκε στο 59' αντί του Μανιάτη, μετατοπίζοντας τον Μάνταλο στο κέντρο. Ώθησε κι αυτός την ομάδα στο να πιέσει στο μισό της Βοσνίας και είχε καλή παρουσία. Καλώς μπήκε νωρίς στο ματς.

Καρέλης: Πέρασε στο ματς στο 87' αντί του Μάνταλου. Μάλλον, άργησε να τον περάσει στο ματς ο Σκίμπε. Ίσως με την ταχύτητά του η Βοσνία να έπαιζε με 9, αν είχε μπει νωρίτερα και... σημάδευε την αποβολή του Σπάχιτς (μέχρι να βρει τραυματίας από τον αγώνα).

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα