Η Νέων θα πρέπει να «αυτοκτονήσει»

Η Κ-19 ΕΙΝΑΙ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Η Νέων θα πρέπει να «αυτοκτονήσει»

Η Νέων θα πρέπει να «αυτοκτονήσει»

Οι «μικροί» του Γκούμα περνάνε στην επόμενη φάση ακόμη και με ήττα 2-0 από την Αγγλία

 
Την ευκαιρία να προκριθεί στην φάση των «28» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων έχει η Εθνική μας, η οποία την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Αγγλία. Τα σενάρια που της δίνουν το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο χωρίς να περιμένει αν θα είναι η καλύτερη 3η όλων των ομίλων, είναι πολλά.
 
Βασικά οι «μικροί» του Γκούμα καλούνται να μην... αυτοκτονήσουν. Και αυτό γιατί περνάνε βρέξει-χιονίσει σε οποιοδήποτε σκορ μέχρι ήττας τους με διαφορά δύο τερμάτων! Ναι, ακόμη και αν χάσουν από τα «λιοντάρια» με 2-0 ή 8-6 ή 12-10 κτλ, θα είναι σε θέση ισχύος. Αυτό απορρέει με βάση τα κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας και με «δεδομένο» ότι οι Ουαλοί κουτσά-στραβά θα κερδίσουν το Λουξεμβούργο. Βέβαια αν η Ελλάδα κερδίσει ή έρθει ισόπαλη, τότε δεν ασχολούμαστε με τίποτα και δεν μας ενδιαφέρει καμία ισοβαθμία, όμως στο  «σενάριο» που η  «γαλανόλευκη» χάσει από τους Αγγλους και στο άλλο ματς κερδίσουν οι Ουαλοί, τότε θα υπάρξει τριπλή «συγκατοίκηση» στους έξι πόντους. Τα αρχικά κριτήρια  είναι τα εξής: 1) Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς. 2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. 3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς. 
 
Μετά υπάρχουν και άλλα όπως η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο ή η καλύτερη επίθεση σε συνολικά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν απασχολούν την Εθνική. Αν τελικά υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 6 πόντους, οι ομάδες θα έχουν από τρεις βαθμούς στα μεταξύ τους ματς. Αρα πάμε στο δεύτερο κριτήριο. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια «+2», η Αγγλία «-1» και η Ουαλία «-1». Για την τελευταία δεν θα αλλάξει το πρόσημο. Ετσι σε ενδεχόμενη ήττα με δύο τέρματα διαφορά, τότε οι Αγγλοι θα πάνε στο «+1» και η Ελλάδα στο «0», που είναι καλύτερος συντελεστής των Ουαλών. Μόνο  αν υπάρξει μεγαλύτερης έκτασης άτυχο αποτέλεσμα θα υπάρχει πρόβλημα και «ερωτηματικά». 
 
Βέβαια όλα τα παραπάνω θα έχουν «νόημα» μόνο εάν η Ελλάδα χάσει και παράλληλα κερδίσει η Ουαλία το Λουξεμβούργο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η «γαλανόλευκη» θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση.   

Best of internet