Ντα Κόστα: «Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος σύλλογος»

Ντα Κόστα: «Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος σύλλογος»

Gazzetta team
Ντα Κόστα: «Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος σύλλογος»

bet365

Ο Μάνουελ Ντα Κόστα μίλησε σε ιστοσελίδα του Μαρόκο για την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό αλλά και την Εθνική του ομάδα.

Γεια σου Μανουέλ. Πρώτα ένα σημαντικό θέμα. Είπαν ότι είσαι τραυματίας κι έτσι εξηγείται η απουσία σου από τον τελευταίο αγώνα Europa League. Το επιβεβαιώνεις;
"Σε σχέση με τον αγώνα του Europa League, είχα ένα τράβηγμα στο αριστερό πόδι κι έτσι ο προπονητής μου με ξεκούρασε ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα γινόταν την Κυριακή".

Η καριέρα σου δεν έχει τελειώσει, αλλά μεταξύ των συλλόγων που έχεις αγωνιστεί, ποιος σου άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις;
"Έχω αρκετές. Η πρώτη μου ήταν όταν ήμουν στη Νανσί, με την οποία κατέκτησα το Coupe de la Ligue μόλις στα 19 μου και είχα σκοράρει κι ένα εξαιρετικό γκολ στα ημιτελικά. Υπάρχει και η Αϊντχόφεν, με την οποία γεύτηκα το Champions League και με την οποία κατέκτησα δύο σερί πρωταθλήματα Ολλανδίας. Μετά υπάρχει η Γουέστ Χαμ, όπου μπόρεσα να εξελιχθώ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Και τέλος, ο Ολυμπιακός που είναι ο πιο μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα και όπου περνάω εξαιρετικά εδώ με την οικογένειά μου".

Εν τέλει, κατέληξες στην Ελλάδα. Πώς ήταν η προσαρμογή σου; Με τους προπονητές; Τους παίκτες; Και ειδικά με τους φιλάθλους που μοιάζουν "πολύ καυτοί";
"Η προσαρμογή μου ήταν τέλεια. Με τον προπονητή, με το επιτελείο και με τους συμπαίκτες μου. Όλοι μαζί δημιούργησαν καλές συνθήκες και οι φίλαθλοι ανυπομονούσαν να με δουν να παίζω".

Από τα συστήματα του προπονητή της εθνικής Μαρόκου, Ερβέ Ρενάρ, ποιο είναι το καλύτερο για σένα; Το 3-5-2 ή το 4-2-3-1;
"Και τα δύο δουλεύουν για μένα. Έχουμε ποιοτικό σύνολο, ικανό να υιοθετεί κάθε σύστημα, αρκεί να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης την εβδομάδα πριν από τον αγώνα, ο Ερβέ Ρενά μας δίνει όλα τα κλειδιά για ένα επιτυχημένο παιχνίδι".

Είσαι ένας από αυτούς τους παίκτες που μιλούν πολλές γλώσσες. Ο Μανουέλ, που στα αραβικά είναι Μαρουάν, μπορεί να μιλήσει τη γλώσσα;
"Ναι, το όνομά μου είναι Μανουέλ και Μαρουάν. Έχω δύο ονόματα. Καταλαβαίνω αραβικά, αλλά η ομιλία είναι ακόμα δύσκολη. Αλλά εντάξει, προσπαθώ να γίνομαι κατανοητός".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα