Η Κυριακή του Φορτούνη

Η Κυριακή του Φορτούνη

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η Κυριακή του Φορτούνη

bet365

Ο «τελικός» με τη Βοσνία. Η ώρα της ανάδειξης του επόμενου ηγέτη... Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Εδώ και ενάμιση χρόνο βάζει συστηματικά... την ιδέα σε ουκ ολίγους σκάουτ, που συχνά-πυκνά μπαίνουν για χάρη του στο αεροπλάνο. Την περασμένη Κυριακή ήταν στο Φάληρο, τρεις-τέσσερις ομάδες από την Αγγλία και την Ιταλία με τα μάτια πάνω του. Και όλο αυτό μόνο άδικα δεν συμβαίνει.

Διότι πραγματικά δίνει την αίσθηση ότι μπορεί κάλλιστα να σταθεί σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό της Σούπερ Λιγκ. Ότι μπορεί να μην ήταν έτοιμος τότε με την Καϊζερσλάουτερν, αλλά ότι πλέον έχει εξελιχθεί σε μια περίπτωση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει ακόμη μια επένδυση σε διψήφιο επίπεδο εκατομμυρίων ευρώ. Οι αριθμοί του άλλωστε με τον Ολυμπιακό, δεν σηκώνουν συζήτηση. Από το περσινό ξεκίνημα, ως εδώ; Σε 49 συμμετοχές, 22 γκολ και 20 ασίστ. Έκανε... πάταγο πέρσι στο πρωτάθλημα. Έκανε πολύ καλό Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος παρότι άλλος προπονητής, και μια σχετική ταλαιπωρία στην αρχή, βρήκε και πάλι τα πατήματα του. Τι του λείπει; Κάτι που ομάδες του εξωτερικού το κοιτάζουν με μεγάλη προσοχή. Λέγεται και... Εθνική ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μήτρογλου πρώτα έβαλε εκείνα τα γκολ πρόκρισης στο Μουντιάλ ΄14 με τη Ρουμανία, και τον Γενάρη η Φούλαμ έβαλε 15 εκατ ευρώ στο τραπέζι. Δεν είναι τυχαίο ότι για τον Μανωλά (Ρόμα) και τον Σάμαρη (Μπενφίκα) προηγήθηκαν οι παρουσίες τους στα γήπεδα της Βραζιλίας πριν από τη μεγάλη μεταγραφή. Είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο, το εθνόσημο σε αυτές τις υποθέσεις. Οι εξετάσεις που καλείται πλέον να περάσει ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος αγωνίζεται συστηματικά με τη Γαλανόλευκη. Χωρίς όμως να έχει καταφέρει να γίνει «κάνω τη διαφορά».

Αν είναι προς πώληση; Προφανώς δεν είναι. Δεν αφορά όμως η κουβέντα στο αν ο Ολυμπιακός θα δεχθεί να τον παραχωρήσει. Αφορά στο αν κάποια στιγμή μπορεί κάποιος, όντως να δώσει όσα χρήματα θα έπειθαν τους Ερυθρόλευκους να το συζητήσουν σοβαρά. Αφορά στον «χώρο» που καταλαμβάνει στην Ευρωπαϊκή αγορά, ο 24άχρονος μέσο-επιθετικός. Στο γκελ που κάνει. Το καλοκαίρι που πέρασε, οι μεγαλύτερες «κρούσεις» που προέκυψαν για εκείνον δεν ήταν παραπάνω από 5-6 εκατ ευρώ. Οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκινούσαν μια διαπραγμάτευση από τα... τριπλά που λέει ο λόγος. Αν ο Φορτούνης είχε πάει στο Euro με την Εθνική ομάδα; Μπορεί κάλλιστα να είχε φέρει μια πρόταση «διψήφια».

Εδώ και δύομιση χρόνια βέβαια η Εθνική ομάδα παραπαίει. Από εκείνο το νοκ άουτ με την Κόστα Ρίκα έχουν περάσει 29 μήνες. Και το τι συνέβη από τότε ως εδώ, δεν είναι να το βάζεις στο... βιογραφικό σου. Τώρα όμως προκύπτει μια πρώτη πραγματική «ευκαιρία» . Μια αναμέτρηση που εν πολλοίς θα δείξει τον δρόμο. Για το αν μπορούμε να ελπίζουμε σε «ανάσταση» ή αν θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε «κάτοικοι» της... παρένθεσης που μας προέκυψε. Το ματς με τη Βοσνία που είναι κάτι σαν πρώιμος «τελικός».

Και κάπου εδώ προκύπτει και η άλλη όψη του νομίσματος στην υπόθεση του 24άχρονου άσου. Δεν είναι μόνο το... χρηματιστηριακό στην κουβέντα. Για να πάρει πάνω της η Εθνική ομάδα, για να δει φως στην άκρη του τούνελ, χρειάζεται αυτό το τρίποντο όσο τίποτα. Και για να συμβεί αυτό; Χρειάζεται έναν «μεγάλο» Φορτούνη. Χρειάζεται εκείνον τον ποδοσφαιριστή που θα δείξει ότι μπορεί να «καθαρίσει» σε μια τέτοια πρόκληση.

Εκείνον που θα εκμεταλλευτεί την ικανότητα του Μήτρογλου στο γκολ.Εκείνον που θα συνεργαστεί με τον Μάνταλο ο οποίος με τη σειρά του έχει εξελιχθεί σε σπουδαία μονάδα. Να το πάρει πάνω του. Ο Σκίμπε δεν είναι των... ρίσκων. Η Ελλάδα θα χτίσει στην κόντρα μπάλα και αύριο. Θα επιχειρήσει με τα στημένα. Θα επιτεθεί με λιγότερους από ότι θα αμυνθει. Ο Φορτούνης επιβάλλεται να είναι πάνω από το «καλός» στο πλάνο της νίκης. Είναι ένα δικό του 90άλεπτο αυτό που έρχεται. Είναι η ώρα να δείξει αν μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής