Τα οικονομικά δεδομένα για Γιόβετιτς και Παναθηναϊκό (vids)

Τα οικονομικά δεδομένα για Γιόβετιτς και Παναθηναϊκό (vids)

Νίκος Ρόλλας
Τα οικονομικά δεδομένα για Γιόβετιτς και Παναθηναϊκό (vids)

bet365

Ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε με την Ίντερ για τον Στέφαν Γιόβετιτς και το Gazzetta.gr αναλύει τα οικονομικά δεδομένα γύρω από τον 27χρονο επιθετικό.

Από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού με την Ίντερ, ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολη για πολλούς λόγους... Γιατί πρόκειται για έναν παίκτη που σίγουρα θα ήθελαν αρκετές ομάδες προηγμένων πρωταθλημάτων, γιατί ο Στεφάνο Πιολι θα του δώσει ακόμη μία ευκαιρία και γιατί υπάρχουν σημαντικά οικονομικά εμπόδια.

Ειδικά για την τρίτη κατηγορία, ο 27χρονος επιθετικός αποτελεί ανοιχτή... πληγή, καθώς η Ίντερ ξόδεψε ένα τσουβάλι εκατομμύρια, χωρίς να πιάσουν τόπο. Και αυτό γιατί στη συμφωνία που είχε κάνει πέρυσι το καλοκαίρι για τον δανεισμό του Μαυροβούνιου έναντι 2,5 εκατομμυρίων για 1,5 χρόνο, υπήρχε ο εξής όρος: Αν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έκανε έστω και μία συμμετοχή με τους «νερατζούρι», η ιταλική ομάδα θα έπρεπε να καταβάλει στους «Πολίτες» το ποσό των 14,5 εκατομμυρίων, αποκτώντας αυτομάτως τα αποκλειστικά δικαιώματα του.


Έχοντας συνολικά 28 συμμετοχές, 7 γκολ και 4 ασίστ την περσινή σεζόν, ο Γιόβετιτς έλαβε κανονικά μέρος στην φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία και ο Φρανκ Ντε Μπουρ έδειχνε να τον υπολογίζει. Χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα φιλικά, με την Εστουντιάντες και την Βάτενς ήταν βασικός, ενώ κόντρα στην Σολτ Λέικ και στην Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να σκοράρει...


Στις αρχές του Αυγούστου όμως τα δεδομένα άλλαξαν και η Ίντερ άρχισε να ψάχνει τρόπο να τον «ξεφορτωθεί», προκειμένου να γλιτώσει την πληρωμή στην Σίτι. Η Φιορεντίνα, η ομάδα δηλαδή με την οποία έγινε γνωστός ο Μαυροβούνιος, έχοντας 40 γκολ και 21 ασίστ σε 134 παιχνίδια, ήταν μεταξύ των συλλόγων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όμως τα 14,5 εκατομμύρια που ζητούσαν οι «νερατζούρι» αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στην ολοκλήρωση του deal.


Έτσι, στις 11 Σεπτεμβρίου ο Φρανκ Ντε Μπουρ (σ.σ τον είχε αφήσει εκτός λίστας του Europa League) τον έβαλε αλλαγή στο 75ο λεπτό του εκτός έδρας παιχνιδιού με την Πεσκάρα, την ώρα που το σκορ ήταν 1-1 (δύο λεπτά αργότερα ο Ικάρντι πέτυχε το γκολ της νίκης) και αυτομάτως στο Μάντσεστερ, άνοιξαν την... αγκαλιά τους περιμένοντας τα 14,5 εκατομμύρια από την Ίντερ. Σε αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό του με την Ίντερ, τα οποία είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Και αυτό γιατί ο Μαυροβούνιος είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με το calciomercato, βρίσκεται στην δεύτερη θέση μαζί με τον Κοντογκμπιά με 3,5 εκατομμύρια ετησίως, όντας πίσω μόνο από τον αρχηγό Ικάρντι που λαμβάνει 3,6 εκατομμύρια. Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως το συγκεκριμένο ποσό είναι απαγορευτικό, ακόμη και αν μιλάμε για εξάμηνο δανεισμό του, που θα το μειώσει κατά 50%.

Κάπου εδώ όμως μπαίνει ο... παράγοντας Στραματσόνι. Οι σχέσεις που διατηρεί με την Ίντερ είναι τόσο καλές που επιτρέπουν στον Ιταλό τελικό να αισιοδοξεί πως μπορεί να ρίξει αρκετά τις απαιτήσεις της και να της φτάσεις σε επίπεδα που μπορεί να ανταπεξέλθει ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που δεν πείσει το νέο προπονητή της Ίντερ μέχρι τον Ιανουάριο.

Γιατί όμως να το κάνει αυτό μία ομάδα που ψάχνει να καλύψει την οικονομικής τρύπα; Αν το κάνει, δεν θα το κάνει μόνο λόγω της εκτίμησης που τρέφουν για τον προπονητή του Παναθηναϊκού στο «Τζουζέπε Μεάτσα», αλλά επειδή προσδοκεί και σε κάτι άλλο. Έχοντας έναν παίκτη για τον οποίο έχει πληρώσει τόσα χρήματα, να βρίσκεται κάπου μεταξύ πάγκου και εξέδρας, το μόνο που καταφέρνει, είναι να του ρίχνει την αξία. Όχι βέβαια πως ο ενδεχόμενος δανεισμός του θα την... απογειώσει, αλλά αν έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίξει βασικός και πετύχει έναν ικανοποιητικό αριθμό τερμάτων, ενδεχομένως να βελτιώσει κάπως τις εντυπώσεις.

Σίγουρα μιλάμε για μία περίπτωση (κάτι που ισχύει και για τον Φελίπε Μέλο), με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Μεγαλύτερο και από αυτή του Βίκτορ Ιμπάρμπο, όμως ο Αντρέα Στραματσόνι έχει αποδείξει οτι είναι εξαιρετικός μάνατζερ. Ειδικά σε παίκτες που έχουν περάσει από την ιταλική αγορά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα