Σουγιάδες, ρόπαλα, μολότοφ και ναρκωτικά βρέθηκαν στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Μενίδι

Σουγιάδες, ρόπαλα, μολότοφ και ναρκωτικά βρέθηκαν στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Μενίδι

Αποκαλυπτικά στοιχεία από το διαβιβαστικό της αστυνομίας στην υπόθεση των επεισοδίων στο Μενίδι, φέρνει στην δημοσιότητα το gazzetta.gr. Τι έγινε, ποια είναι τα «λάφυρα» που συνελέξαν οι Αρχές και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στους συλληφθέντες. 

Σουγιάδες, ρόπαλα, μολότοφ και ναρκωτικά βρέθηκαν στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Μενίδι

Φως στην υπόθεση των επεισοδίων στο Μενίδι ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ρίχνει το gazzetta.gr, που φέρνει στην δημοσιότητα στοιχεία από την δικογραφία, τις κατηγορίες, αλλά και τα αντικείμενα τα οποία εντόπισε η αστυνομία στους συλληφθέντες 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το διαβιβαστικό της αστυνομίας και το κατηγορητήριο, οπαδοί του Ολυμπιακού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έβαλαν φωτιά στις σιδηροδρομικές γραμμές, προκειμένου να ακινητοποιήσουν το τρένο και στην συνέχεια να πραγματοποιήσουν επίθεση σε αυτό, με αντικειμενικό στόχο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους οποίους μετέφερε. 

Αυτοί με την σειρά τους, περίπου 200, αποβιβάστηκαν από το τρένο και ξεκίνησαν οι συμπλοκές, αρχικά με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και στην συνέχεια με τις δυνάμεις της αστυνομίας που κατέφθασαν στο σημείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέτρες, φωτοβολίδες, χρησιμοποιημένες και μη, μαχαίρια με λάμες 7 και 9 εκατοστών, σφυριά θραύσης κρυστάλλων, αλυσίδες και σιδερογροθιές, ατόφιες βόμβες μολότοφ αλλά και υπολείμματα χρησιμοποιημένων, ξύλινα ρόπαλα αλλά και αυτοσχέδια, από σανίδες έως και κουρτινόξυλα, γαλλικά κλειδιά, πυροσβεστήρες, κουκούλες τύπου full face, αλλά και μικροποσότητες ναρκωτικών, ήταν μεταξύ των ευρημάτων της αστυνομίας κατά τις συλλήψεις. 

Μετά το πέρας της ανάκρισης που διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη, αφέθηκαν ελεύθεροι οι έως τώρα απολογηθέντες, με περιοριστικούς όρους, από την 8η τακτική ανακρίτρια Αθηνών. 


Το gazzetta.gr επικοινώνησε και με τη συνήγορο υπεράσπισης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων Δουβαρά Τατιάνα, η οποία δήλωσε σχετικά: «Οι επαπειλούμενες ποινές είναι βαρύτατες και αφορούν μεταξύ άλλων παράβαση του  41ΣΤ Ν. 2725/1999 (αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ), συμπλοκή,έκρηξη κατά συναυτουργία, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα,  κατά συρροή,προμήθεια και κατοχή Ναρκωτικών ουσιών (Ν.4139/2013),διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του Ν.456/76 περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, παράβαση του Ν. 2168/93 περί όπλων κλπ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβει χώρα διαχωρισμός των κατηγοριών»

Best of internet