Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο σεμινάριο FMS

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο σεμινάριο FMS

Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει στο πρώτο σεμινάριο FMS στην Ελλάδα, μια καινοτομία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας στο Οστερμπεκ της Ολλανδίας. 

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο σεμινάριο FMS

Πιο αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Πριν την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ένας νέος… όρος εμφανίστηκε στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών μέσω FMS, δηλαδή Functional Movement Screening.

Το FMS είναι ένα σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό περιορισμών ή ασυμμετριών σε επτά θεμελιώδη μοτίβα κίνησης που είναι σημαντικά για την ποιότητα της λειτουργικής κίνησης σε άτομα που δεν παρουσιάζουν πόνο ή δεν έχουν κάποιο μυοσκελετικό τραυματισμό.

Ο αθλητής κάνει μια σειρά ασκήσεων που εκτελούνται με συγκεκριμένη σειρά, βαθμολογείται ανάλογα με την εκτέλεσή τους κι αντίστοιχα καταρτίζεται πρόγραμμα διορθωτικών ασκήσεων για τη βελτίωση τυχόν ανισορροπιών.

Ο ΠΑΟΚ κατόπιν συνεννόησης του ιατρικού και του τεχνικού τιμ ακολούθησε τη διαδικασία του FMS test στην έναρξη της σεζόν προκειμένου να διαμορφώσει ειδικό φάκελο με τις σωματικές ιδιαιτερότητες του κάθε παίκτη.

Τώρα, ο γυμναστής της πρώτης ομάδας, Δημήτρης Δανιηλίδης μαζί με τον γυμναστή της Κ20 Κώστα Καζάνα, στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των επιτελείων του Δικεφάλου συμμετέχουν στο πρώτο σεμινάριο για το FMS που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην πρόληψη των τραυματισμών επενδύοντας συνεχώς στον τομέα της αποκατάστασης και της αποθεραπείας».

Best of internet