Το απόγευμα του Καμπιάσο στην Ακαδημία του Ολυμπιακού (vid&pics)

Το απόγευμα του Καμπιάσο στην Ακαδημία του Ολυμπιακού (vid&pics)

Gazzetta team
Το απόγευμα του Καμπιάσο στην Ακαδημία του Ολυμπιακού (vid&pics)

bet365

Ο σπουδαίος Αργεντινός ποδοσφαιριστής μίλησε για τη ζωή του και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Το βροχερό απόγευμα της Τετάρτης ο Εστεμπάν Καμπιάσο πέρασε για 2η φορά μέσα στην ημέρα την πύλη του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη. Το πρωί προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα αλλά το απόγευμα είχε... δουλειά στην Ακαδημία.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ του Ολυμπιακού είχε ...ραντεβού με την Ακαδημία και συγκεκριμένα με την ομάδα των Παίδων (Κ-15). Σκοπός του ήταν να μιλήσει στα παιδιά και να τους μεταφέρει τις εμπειρίες του από το ποδόσφαιρο.

Την ώρα που ο 36χρόνος ποδοσφαιριστής οδηγούσε το αυτοκίνητο του για να φτάσει στο Ρέντη μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας Παίδων η κουβέντα είχε... ανάψει. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο τέλος της χρονιάς φιλοδοξούν να στεφτούν Πρωταθλητές Ελλάδος, περίμεναν μ' αγωνία τον ... επισκέπτη.

"Ρε φίλε είδα έχει παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης", έλεγε ο ένας και ο άλλος συμπλήρωνε: "Αυτό λες. Εδώ έχει πάρει UEFA Champions League με την Ίντερ του Μουρίνιο". Ο διπλανός φώναζε "Εγώ το έχω δει αυτό το παιχνίδι στην τηλεόραση. Το θυμάμαι" ενώ ένας ακόμη παίκτης της Κ-15 ρωτούσε τον προπονητή του Τάσο Πάντο εάν έχει παίξει αντίπαλος με τον Καμπιάσο.

Με την κουβέντα η ώρα πέρασε και η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ο Εστεμπάν Καμπιάσο περνάει την πόρτα των αποδυτηρίων συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Ακαδημίας Θόδωρο Ελευθεριάδη. Τα παιδιά αυτόματα σηκώνονται όλα όρθια. Ο Αργεντινός χαιρετάει ένα ένα τα παιδιά και τους προπονητές και τους συστήνεται.

"Είμαι ο Εστεμπάν Καμπιάσο και χαίρομαι που είμαι μαζί σας", τους λέει και κανείς δεν μιλάει. Είναι μπροστά τους ένας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στην Ρίβερ Πλέιτ, στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην Ίντερ, στην εθνική Αργεντινής. Που έχει πάρει UEFA Champions League και κούπες σε Ιταλία και Ισπανία ενώ έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ και Κόπα Αμέρικα. Έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου και ναι από πέρσι προπονείται δίπλα τους αφού είναι μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού.

Ο Καμπιάσο που θέλει να γίνει προπονητής στο μέλλον αρχίζει να μιλάει. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές τον παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή. Ο κ. Ελευθεριάδης δηλώνει ότι "αυτά που μάθατε σήμερα δεν θα τα μάθετε όσες προπονήσεις και να κάνετε". Ο Τάσος Πάντος, ο οποίος είναι βοηθός προπονητή στην Κ-15 και έχει παίξει με τον Ολυμπιακό στο Champions League είναι ο πρώτος που ρωτάει τον Εστεμπάν και νιώθει χαρούμενος που τα "παιδιά" του έχουν αυτόν τον άνθρωπο μέσα στα αποδυτήρια και τον ακούν.

Είπε πολλά και ωραία ο Καμπιάσο. Για τα παιδικά του χρόνια, την Αργεντινή, τον Μέσι, τον Ρεδόνδο, τον Μουρίνιο... Ο τεχνικός της Κ-15 Νίκος Τοπολιάτης μετέφραζε τα λόγια του από τα αγγλικά στα ελληνικά ενώ πολλά παιδιά του μιλούσαν στα αγγλικά.

Μερικές από τις "ατάκες" του Εστεμπάν Καμπιάσο που είπε στους παίκτες της Κ-15:

"Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου έξω απ' αυτό. Πολλοί με ρωτούν γιατί παίζω ακόμη. Απαντώ γιατί λατρεύω το ποδόσφαιρο".

"Προσπάθησα να απολαμβάνω πάντα τη στιγμή. Εάν κοιτάς μακριά είναι δύσκολο να κοιτάς το τώρα".

"Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει τα πάντα αλλά εκείνος που μπορεί να ζήσει με τα λιγότερα".

"Πρέπει κάθε ημέρα ν' αφιερώνεται ώρες στο ποδόσφαιρο. Δεν φτάνουν δυο ώρες προπόνηση και γυμναστήριο. Πρέπει να βλέπετε αγώνες στην τηλεόραση, να μιλάτε μεταξύ σας για ποδόσφαιρο, να σκέφτεστε. Η μέρα έχει 24 ώρες και μπορείτε να τα προλάβετε όλα. Είστε όμως σε μια ηλικία που θα πρέπει να επενδύσετε σ' αυτό που αγαπάτε".

"Ο καλύτερος προπονητής που είχα ήταν αυτός που είχα στην ηλικία σας".

"Όταν ήμουν μικρός ήμουν μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Είχα πιο πολλούς φίλους στο ποδόσφαιρο και διάλεξα αυτό".

"Σίγουρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν περισσότερο ταλέντο από μένα. Όμως εγώ λέω στον εαυτό μου κάθε βράδυ ότι έχω δώσει τα πάντα. Έκανα το καλύτερο".

"Ο Μέσι είναι ένας παίκτης που όταν τον έχεις στην ομάδα σου έχεις περισσότερες πιθανότητες να νικήσεις".

"Όταν πήγα στην Ίντερ είχε πολύ καιρό να εκτελέσω πέναλτι γιατί είχα χάσει ένα σημαντικό με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ και έκανα εκατομμύρια συμπατριώτες μου να κλάψουν. Ο Μουρίνιο με ρώτησε εάν θέλω να εκτελώ πέναλτι και μ' έβαλε μετά από μήνες να χτυπήσω και ευστόχησα".

"Όταν κατακτήσαμε με την Ίντερ το UEFA Champions League δεν είχα καταλάβει τι έχει πετύχει η ομάδα. Το κατάλαβα στη συνέχεια της καριέρας μου όταν έπαιξε σ' άλλες ομάδες και είδα πόσο σημαντικό είναι για εκείνες να συμμετέχουν στη διοργάνωση".

"Το είδωλο μου ήταν ο Φερνάντο Ρεδόνδο. Ξεκίνησε από την Αρχεντίνος Τζούνιορς όπως ο Μαραντόνα και τον θαύμαζα. Έπαιξε και στη Ρεάλ Μαδρίτης για πολλά χρόνια. Δεν τον ξέρετε αλλά θέλω να δείτε video με την δράση του και στην επόμενη μας συνάντηση θα σας ρωτήσω".

Ο Καμπιάσο δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά τα οποία του έδωσαν μια φανέλα με τις υπογραφές τους! Ο αρχηγός της Κ-15 Θωμάς Γούλας μιλώντας για την επίσκεψη του Καμπιάσο στα αποδυτήρια της ομάδας του τόνισε: "Νιώσαμε μεγάλη ευχαρίστηση για την παρουσία σας εδώ σήμερα. Αυτά που μάθαμε σήμερα θα μας βοηθήσουν στην πορεία μας και εάν τα έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας το μέλλον μας θα είναι επιτυχημένο".

Εν συνεχεία παρακολούθησε παρά τη βροχή τόσο την προπόνηση της Κ-15 όσο και της Κ-20 και είχε συζήτηση πάνω σε τεχνικά θέματα και με τους προπονητές των δυο ομάδων.

Η "δράση" αυτή εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας με τίτλο "Life Outside the Box".

Δείτε το σχετικό video του Olympiacos TV:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα