Βασιλειάδης: «Τέλος στην μαφία και το παρακράτος»!

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Τέλος στην μαφία και το παρακράτος»!

bet365

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την σύσκεψή στο Μαξίμου και με Αλέξη Τσίπρα δήλωσε αποφασισμένος να... τελειώσει την μαφία και το παρακράτος στο ποδόσφαιρο! Αναφορά και σε Grexit!

Tην πρόθεση της Πολιτείας για να μπει επιτέλους μια τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο έδειξε ο νέος Υφυπουργός αθλητισμού μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό! Ο κ. Βασιλειάδης, που λόγω... Μπίκα, μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, ανακοίνωσε πως η αντιτρομοκρατική θα «τελειώσει» τις... μαφιόζικες συμμορίες, ενώ έκανε γνωστή και μια σειρά από ενέργειες για επιβολή της τάξης: «Για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα μια σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό δημόσιας τάξης, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά, στο πλαίσιο ότι το παρακράτος είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη πολιτεία.

Καμία παράγκα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την ελληνική κυβέρνηση. Με εντολή του Πρωθυπουργού, η αντιτρομοκρατική οργάνωση αναλαμβάνει τη διαλεύκανση των υποθέσεων. Πρώτον, από την στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, θα ελέγχονται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα τα συστήματα ασφαλείας και αν δεν πληρούνται, τότε κανένα ματς δεν θα εκκινεί. Δεύτερον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπής βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα γίνει και αύριο συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς».

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης σχολίασε ότι «τρίτον, η ελληνική Κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Συνοψίζοντας λοιπόν τα λεγόμενά του: 1ον τις τελευταίες έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική, 2ον με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι θα ελέγχονται τα συστήματα ασφαλείας του γηπέδου και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί, 3ον ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και 4ον η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών έτσι ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Εάν και πάλι δεν τα καταφέρουν, η ελληνική κυβέρνηση έχει και την βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν ενάντια στην οργανωμένη πολιτεία», κατέληξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.
Αναλυτικά όλη η τοποθέτηση:
Υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, των αρμόδιων υπουργών, του Υφυπουργού Αθλητισμού, του Υπουργού, του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά στο πλαίσιο της μη αποδοχής, ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη και συντεταγμένη Πολιτεία.
Καμία «παράγκα» και κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και από την Κυβέρνηση. Πρώτον, στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνει, τη διεξαγωγή των ερευνών για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων. Δεύτερον, από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφασίσει ότι θα επανεκκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι, θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί.
Τρίτον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων. Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ούτως ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εάν αυτό, με τις κινήσεις αυτές, δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε, ας γίνει κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι να καταφέρουμε, αποδομώντας τα συστήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδη παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη Πολιτεία. Μέχρι εδώ. Ευχαριστώ πολύ.
 

Τελευταία Νέα