Κυριακίδης: «Όπλο της Εθνικής το ομαδικό πνεύμα!»

Θάνος Σαρρής
Κυριακίδης: «Όπλο της Εθνικής το ομαδικό πνεύμα!»

bet365

Ο... rookie στις αποστολές της Εθνικής Δημήτρης Κυριακίδης μιλάει στο gazzetta.gr για τα όσα συνάντησε στην γαλανόλευκη, το ματς με τη Βοσνία, αλλά και το μυστικό του Παναιτωλικού!

Το όνομά του «έπαιζε» πολύ τον τελευταίο καιρό. Σε συζητήσεις, πηγαδάκια, σχόλια. Ο Δημήτρης Κυριακίδης μέχρι στιγμής έχει κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα κάτω από την εστία των «καναρινιών» και η κλήση στην εθνική ήταν κάτι που θεωρούταν για πολλούς ως φυσικό επακόλουθο. Ο ίδιος, κρατούσε πάντα το κεφάλι χαμηλά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Ο ίδιος ο προπονητής του ήταν εκείνος που έριξε στον Σκίμπε την... σπόντα για τον τερματοφύλακα της ομάδας του, βλέποντας σε καθημερινή βάση την εξέλιξή και τη σταθερότητά του. Ο Γερμανός τον άφησε ξανά εκτός κλήσεων, όμως πλέον τον είχε στο μυαλό του. Έστω κι αν δεν ήθελε να σπάσει την τριπλέτα Καρνέζη-Γλύκου-Καπίνο. Ο τραυματισμός του τελευταίου δημιούργησε την ανάγκη για έναν τερματοφύλακα ενόψει των αγώνων με Λευκορωσία και Βοσνία και ο Κυριακίδης πήρε την παρθενική του κλήση.

«Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι όντως μια δικαίωση η κλήση στην εθνική. Αν μη τι άλλο, σε κάνει πολύ χαρούμενο και μεγαλώνει τους στόχους που θέτεις σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Νομίζω κάθε παίκτης που ανήκει σε μια ομάδα δουλεύει και γι' αυτό, για να κληθεί στην εθνική. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα και ήδη έχω θέσει υψηλότερους στόχους», τόνισε στο gazzetta.gr ο Κυριακίδης μετά το ματς της Ελλάδας με τη Λευκορωσία.

Όσο για τους νέους στόχους, στους οποίους αναφέρθηκε; Είναι σαφές πως πλέον η δουλειά του επικεντρώνεται στο να γίνει η κλήση συμμετοχή. Και σταδιακά, οι συμμετοχές να αυξηθούν. «Είναι σημαντικό από τη στιγμή που παίρνεις μια κλήση για την εθνική να θέλεις αυτό να συνεχιστεί κι αν μη τι άλλο να μην μείνει εκεί, να πάρεις και συμμετοχή. Εγώ δουλεύω καθημερινά γι' αυτό, όπως και για τους άλλους στόχους μου», απάντα.

Πολύς λόγος έχει γίνει στο νέο ξεκίνημα της εθνικής για το κλίμα και το ομαδικό πνεύμα που έχει γεννηθεί ξανά, υποτάσσοντας τα διαφορετικά «εγώ» στην υπηρεσία του «εμείς». Είναι κάτι που έχει ειπωθεί από αρκετούς της νέας «φουρνιάς». Ο Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος πήρε τις πρώτες του εντυπώσεις από αποδυτήρια Εθνικής, συμφωνεί. «Βέβαια το κλίμα είναι άριστο. Το βίωσα στις πρώτες μου μέρες όλο αυτό. Ο προπονητής θέλει να ενώνει τους παίκτες και να επικρατεί ένα άριστο κλίμα. Νομίζω αυτό έχει φανει και θα φανεί περισσότερο στο μέλλον».

Στο φιλικό με την Λευκορωσία, η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε, ωστόσο το κακό ήταν μικρό, μιας και, όπως τονίζει στο gazzetta.gr ο 29χρονος τερματοφύλακας, αυτό που έχει σημασία είναι η αναμέτρηση με τη Βοσνία. «Ήταν ένα φιλικό, στο οποίο ο προπονητής δοκίμασε αρκετά καινούργια πρόσωπα. Νομίζω στο μυαλό όλων μας ήταν το παιχνίδι της Κυριακής Αυτό είναι το σημαντικό, εκεί πρέπει να δώσουμε βάση και να δείξουμε το πρόσωπο που μπορούμε σαν παίκτες της Εθνικής και να πάρουμε το αποτέλεσμα που το έχουμε τόσο ανάγκη. Το όπλο μας πρέπει να είναι ένα. Να είμαστε ομάδα, όλοι μαζί. Έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, με ποιότητα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε και τα ενενήντα λεπτά ενός παιχνιδιού απόλυτα συγκεντρωμένοι».

Κλείνοντας, ο Κυριακίδης αναφέρθηκε και στον φετινό Παναιτωλικό και το... μυστικό του: «Παίζει μεγάλο ρόλο το ότι δουλέψαμε με τον ίδιο προπονητή από την αρχή της προετοιμασίας. Αυτό βοηθάει μια ομάδα Έγιναν γρήγορα οι μεταγραφές, σχεδόν από την 15η μέρα ήμασταν όλοι μαζί και νομίζω ότι μπορέσαμε και δουλέψαμε αρκετά. Βάλαμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας και νομίζω αν εξαιρέσουμε 1-2 παιχνίδια, πιάσαμε τον βαθμό απόδοσης που θέλαμε».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα