Ο Γκώνιας ξαναχτύπησε: «Ο Καρεμπέ δεν πίστευε τι μπάλα παίζει η Καλλιθέα»

Ο Γκώνιας ξαναχτύπησε: «Ο Καρεμπέ δεν πίστευε τι μπάλα παίζει η Καλλιθέα»

Ο Γκώνιας ξαναχτύπησε: «Ο Καρεμπέ δεν πίστευε τι μπάλα παίζει η Καλλιθέα»

Ο Τάκης Γκώνιας είναι και πάλι εδώ! Με δηλώσεις του, τόνισε πως ο Καρεμπέ του είπε ότι ποτέ δεν περίμενε να δει τόσο καλό ποδόσφαιρο (σαν της Καλλιθέας) στη Football League!

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM:

Για τον σχηματισμό της Καλλιθέας: «Έχει γίνει πολύ θέμα, παρεξηγήθηκα. Δεν μου αρέσουν οι ρίξεις, θέλω να είμαι γεφυροποιός. Όλα ξεκίνησαν στην πρώτη μέρα της προετοιμασίας, όταν με ρώτησε ένας δημοσιογράφος για την προπόνηση και τον σχηματισμό. Ήθελε να κάνω τον ρεπόρτερ της ομάδας μου, σκεφτόμουν ότι είναι κατάντια. Ο σχηματισμός είναι εύκολο να φανεί, το θέμα είναι να παρατηρήσεις πώς διαμορφώνεται στη διάρκεια του παιχνιδιού σε επίθεση και άμυνα. Όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας κάνει βολέ είμαστε σε 5-2-3. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε καταφέρει, όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο, να μην έχει μπορέσει καμία ομάδα να ξεκινήσει την επίθεσή της από τον τερματοφύλακα».

Για το αν οι παίκτες του σκέφτονται τη διαιτησία: «Δεν μπορούν να σκεφτούν τον διαιτητή γιατί το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι. Είχαμε ακυρωθέν γκολ στο ματς με τον Απόλλωνα και πάλι με τον Παναιγιάλειο το ίδιο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκοράρεις πολλά γκολ για να πάρεις τα ματς».

Για το τι λέει στους παίκτες του μετά από διαιτησία που τους αδίκησε: «Ότι δεν σου φταίει ο διαιτητής όταν χάνεις ευκαιρίες. Στην Ελλάδα ψάχνουμε τέτοιες δικαιολογίες μετά τα ματς. Όσοι δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, ψάχνουν δικαιολογίες. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τα ματς, αλλά για να γίνει, χρησιμοποιούμε ένα συγκεκριμένο στιλ ποδοσφαίρου που θα φέρει τις νίκες. Έτσι βελτιώνουμε τους ποδοσφαιριστές. Κάθε Κυριακή είναι και καλύτεροι».

Για το πώς φαίνεται κάτι τέτοιο στους παίκτες: «Δεν το έχουν ξανακάνει. Είναι ενθουσιασμένοι και θέλουν να αλλάξουν. Ξέρουν ότι θα γίνουν καλύτεροι. Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσω θα είναι να μου πάρουν τους παίκτες στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Θα τους μάθουν πολύ καλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για το πώς διαχειρίζεται τις κακές στιγμές ενός παίκτη, όπως του Μπέλη: «Δεν υπάρχει σχολή για διαχείριση, αυτό που κάνω είναι να τον χρησιμοποιώ ξανά. Βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα. Στο ματς με τον Παναιγιάλειο έχασε το πέναλτι και έχει πάρει λάθος αποφάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Το πιο εύκολό είναι να τον αλλάξω. Μίλησα για bullying στους ποδοσφαιριστές, που γίνονται και από παράγοντες και από προπονητές. Έχω πέσει κι εγώ θύμα bullying ως παίκτης».

Για την επίσκεψη του Κριστιάν Καρεμπέ: «Είμαστε πολύ φίλοι. Μου έλεγε πως δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να παιχτεί τέτοιο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ήταν ενθουσιασμένος απ’ αυτό που είδε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκε καμία φορά ο Παναγιάλειος στην περιοχή μας. Το ποσοστό κατοχής ήταν 80-20».

Για το τι δεν του αρέσει: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ο καθαρός χρόνος του ματς. Το είχε πει η FIFA ότι θα το κάνει. Όσο δεν υπάρχει, θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τις ομάδες που είναι καλύτερες. Από το πρώτο λεπτό υπάρχουν καθυστερήσεις».

Για το τι έχει αλλάξει στην Καλλιθέα: «Όταν λέγεται προπονητής πρέπει να έχεις σφραγίδα. Οι τρεις ομάδες που είχα μέχρι τώρα την είχαν, αλλά δεν ήταν δικές μου, γιατί δεν τις είχα από την αρχή. Μέσα σε τρεις μήνες στην Καλλιθέα, έχουμε φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο».

Για την οικονομική κατάσταση της Καλλιθέας: «Υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Υπάρχει ένας άνθρωπος που προσπαθεί από το πρωί ως το βράδυ να βοηθήσει την ομάδα. Υπάρχει και το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη επαγγελματικό πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτική στέγη. Κάθε μέρα είμαστε στην προπόνηση και προσπαθούμε ξανά και ξανά. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι της Καλλιθέας θα νιώνουν υπερήφανοι».

Best of internet