Ελλάδα - Λευκορωσία 0-1 (vids)

Αντώνης Σαούλης
Ελλάδα - Λευκορωσία 0-1 (vids)

bet365

Ασορτί με τον καιρό... Μια κρύα εμφάνιση σε ένα «παγωμένο» Καραϊσκάκη, για την εθνική Ελλάδος (0-1 από την Λευκορωσία), με τον Σκίμπε να δίνει χρόνο σε πολλές «ρεζέρβες» και να χρησιμοποιεί βασικούς στην επανάληψη ενόψει του... τελικού με την Βοσνία!

Κάποια στιγμή το σερί θα σταματούσε. Αν έπρεπε να επιλέξουμε θα διαλέγαμε ένα φιλικό για να γίνει αυτό. Το σερί των πέντε νικών σταμάτησε την Τετάρτη το βράδυ στο «παγωμένο» Καραϊσκάκης κόντρα στην Λευκορωσία. Και η αλήθεια είναι ότι εάν έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια (Λευκορωσία ή Βοσνία) θα διαλέγαμε αυτό που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας στον όμιλο. Την Κυριακή η Εθνική δίνει το πιο σημαντικό της παιχνίδι (μέχρι το επόμενο) για την πρόκρισή στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Σκίμπε πειραματίστηκε την Τετάρτη κι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν τον έχουν στις ομάδες τους (Τζιόλη, Παπαδόπουλο) αλλά και στα προηγούμενα ματς της Εθνικής (Καρέλης, Βέλλιος, Γιαννιώτας). Προφανώς και η Εθνική θα παρουσιαστεί καλύτερη την Κυριακή απ' ότι την Τετάρτη το βράδυ όταν κι έχασε με 1-0 από την Λευκορωσία με την ρουκέτα του Παλίτσεβιτς στο 14'. Αλίμονο μας εάν δείξει αυτό το πρόσωπο και κόντρα στους Βόσνιους.

ΡΟΥΚΕΤΑ ΚΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Οι πολλές αλλαγές του Σκίμπε (4-4-2 με Μανιάτη μπακ, Τζιόλη βασικό και Μάνταλο στις πτέρυγες με τους Βέλλιο, Καρέλη επιθετικούς) ήταν λογικό να απορυθμίσουν την Εθνική ομάδα. Κι αν μη τι άλλο οι Λευκορώσοι το εκμεταλλεύτηκαν καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Σε αυτό τους βοήθησε και το γκολ που πέτυχαν. Μόλις στο 14' ο Παλίτσεβιτς έπιασε μια οβίδα από τα 35 μέτρα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το συγκεκριμένο γκολ όχι μόνο δεν ξύπνησε τους Ελληνες διεθνείς αλλά έδωσε κι αυτοπεποίθηση στην Λευκορωσία. Οι φιλοξενούμενοι εάν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πάει με μεγαλύτερο σκορ στ' αποδυτήρια αλλά λίγο ο Γλύκος, λίγο η δική τους αστοχία κράτησαν το σκορ στο 0-1.

Η Εθνική δεν μπορούσε ν' απειλήσει και δεν μπορούσε να κρατήσει εύκολα την μπάλα στην κατοχή της με αποτέλεσμα οι Λευκορώσοι να βρίσκουν αρκετούς χώρους σε κόντρα επιθέσεις.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Η Εθνική βρήκε ρυθμό κι άρχισε να πιέζει την άμυνα της Λευκορωσίας στο δεύτερο ημίχρονο. Η κατοχή της μπάλας έφτασε σ' επίπεδα του 70% όμως δεν υπήρχε πλάνο για το πως θα διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Για ν' απειλήσει σοβαρά την εστία του Τσέρνικ η Εθνική έπρεπε να μπει ο Φορτούνης στο 68'. Στο 69' έκανε το σουτ το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Τσέρνικ, στο 70' ο Διαμαντάκος δεν τελείωσε σωστά την φάση και στο 88' πάλι ο Φορτούνης δεν έπιασε καλά το σουτ. Αυτές όλες κι όλες ήταν οι φάσεις της Εθνικής στο δεύτερο μέρος.

Το συμπέρασμα είναι καλύτερα τώρα παρά μετά. Το ματς ήταν φιλικό ο Σκίμπε δοκίμασε πράγματα αλλά τα δύσκολα και τα σημαντικά είναι την Κυριακή με την Βοσνία.

MVP: Φορτούνης. Σαφώς και θα μπορούσε να είναι ο Παλίτσεβιτς ο οποίος πέτυχε και το γκολ της νίκης. Ομως φιλικό ματς ήταν θα επικεντρωθούμε στους Ελληνες παίκτες. Ο μέσος του Ολυμπιακού μπήκε στο δεύτερο μέρος κι έκανε δυο φάσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σάμαρης. Δεν τα πήγε καλά στον χώρο του κέντρου κι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Καρέλης. Τρομερά κινητικός για 90 λεπτά, το πάλεψε, έτρεξε, βοήθησε στην άμυνα και έδειχνε τρομερή διάθεση παρά το γεγονός ότι ήταν φιλικό ματς.

Η ΓΚΑΦΑ: Το τελείωμα του Διαμαντάκου στο 70'. Αν και κατέβασε τέλεια την μπάλα μετά την σέντρα του Καρέλη το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τι κριτική μπορείς να κανεις για ένα ματς φιλικό στο οποίο ο Σκίμπε έκανε πάρα πολλές αλλαγές. Καλύτερα στο φιλικό η ήττα πάρα την Κυριακή κόντρα στην Βοσνία. Προφανώς και πρέπει να βελτιωθούμε ως σύνολο αλλά θα είναι κι άλλη ομάδα την Κυριακή στο γήπεδο.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Μανιάτης (46' Παπασταθόπουλος), Παπαδόπουλος (87' Τοροσίδης), Οικονόμου, Σταφυλλίδης (74' Τζαβέλλας), Μάνταλος (46' Διαμαντάκος), Σάμαρης (46' Ταχτσίδης), Τζιόλης, Γιαννιώτας (68' Φορτούνης), Καρέλης, Βέλλιος
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Τσέρνικ, Σιτάου, Παλιάκου, Παλίτσεβιτς, Σαβίτσκι (72' Ρίος), Χλεμπ (56' Χάιτζετσουκ), Νιάκχαϊτσικ, Κέντις (62' Κορζούν), Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Λαπιτσεβ (62' Κορνιλένκο)

 

Τελευταία Νέα