Φτου... ξ-ΕΛΕ-υθερία σε 43 ημέρες!

Φτου... ξ-ΕΛΕ-υθερία σε 43 ημέρες!

bet365

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είναι προπονητής του Αστέρα Τρίπολης και το gazzetta.gr βγάζει το καπέλο στον τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης για τη δικαιοσύνη που απονέμει στους παίκτες του. Αυτούς που έχει κερδίσει και... ελευθερώσει αγωνιστικά μέσα σε 43 μέρες από τις 27/9 όπου και ανακοινώθηκε από τους Αρκάδες!

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης. Το πρόβλημα της ομάδας τότε ότι δεν μπορεί να βαθμούς και ότι δεν σκοράρει. Επίσης, θα έπρεπε να διαχειριστεί ο κόουτς τους τραυματισμούς και ειδικά αυτόν του Τριανταφυλλόπουλου, που πήγε πίσω αρκετά την ομάδα. Όπως και των Κουρμπέλη - Ιγκλέσιας που προέκυψαν στη συνέχεια, όπως και τις απουσίες των Μπέρτου, Φαρίνια λόγω αποβολών.

Σε λιγότερο από 1,5 μήνα το έργο του έχει ξεκινήσει να φαίνεται, έβγαζε άσους από τα μανίκια του σε κάθε εμπόδιο που υψωνόταν και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει ήδη μπει η υπογραφή του στην αρχή της αναγέννησης της ομάδας.

Για όσους παίζουν μπάλα, βασικό είναι η ψυχολογία. Σε αυτόν τον τομέα, ο «Ελέ» δούλεψε στο μυαλό των παικτών με το... καλημέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι άπαντες στην ομάδα αισθάνονται ότι αν αξίζουν, θα παίξουν, θα πάρουν την ευκαιρία τους. Και σ' αυτά τα παραδείγματα θα αναφερθούμε εκτενώς παρακάτω.

Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν άλλαξε το σύστημα, μιας και παραμένει το 4-2-3-1. Στα πρόσωπα όμως παρατηρείται... ποικιλία. Ας ξεκινήσουμε από τα γκολπόστ, εκεί όπου ο Ντοναρούμα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του, μετρώντας ήδη δύο σερί παρουσίες κάτω από το τέρμα.

Στην άμυνα, την απουσία των Κουρμπέλη-Τριανταφυλλόπουλο, καλύπτουν οι Χαμντανί-Ευαγγέλου στα τελευταία ματς. Στον Σεφίλ, δεν μπορεί να στηριχτεί, ενώ δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη η χρησιμοποίηση ενός χαφ στο κέντρο της άμυνας. Ο «Κούρμπε» έχει γυρίσει, ενώ ο Ιγκλέσιας είχε κάνει μαθήματα το καλοκαίρι για τη θέση.

Ποια είναι τα άλλα πρόσωπα που είδαμε να παίζουν με Ελευθερόπουλο:

Πέρα των Ντοναρούμα και Ευαγγέλου, το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αστέρα έκανε ο Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος, μπήκε στο ματς Κυπέλλου με τη Βέροια και από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση που ο Τσουκαλάς δίνει τη νίκη στην ομάδα.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος, στα 20 του μετρά δύο παρουσίες (με Πλατανιά 14' και με ΠΑΣ Γιάννινα 26') με την ομάδα και αυτές με τον «Ελέ», στον πάγκο.

Ο Όμηρος Συρεγγέλας ήταν στην αποστολή στο ματς της Κέρκυρας, ακόμη δεν έχει πάρει την ευκαιρία του αλλά είναι θέμα χρόνου να δούμε τον πιτσιρικά (του 1997) με τη φανέλα του Αστέρα.

Κέρδισε και τους Αργεντίνους

Μέχρι και το ματς με τον ΠΑΣ, οι παίκτες που χάρισαν το «χρυσό» τρίποντο στον Αστέρα, Φαρίνια και Μάσα ήταν... άφαντοι όσον αφορά στο σκοράρισμα και στη συμμετοχή τους στο γκολ. Ο Μάσα, επιτέλους, σκόραρε με τον... πάγκο να του κάνει καλό όπως φαίνεται.

Το ίδιο κι ο Φαρίνια, ο οποίος σιγά-σιγά προσαρμόζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και βγάζει στοιχεία της ποιότητάς του στο χορτάρι. Από την χώρα του τάνγκο, μόνο ο Ιγκλέσιας δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα λόγω της ατυχίας με το χτύπημα στον αστράγαλο, ενώ κι ο Τσάβες παραμένει... άφαντος.

Ο Νίκο Φερνάντες είναι μια... κατηγορία μόνος του. Το καλοκαίρι έπαιξε δυνατά το σενάριο που τον θέλει να μπαίνει κι αυτός στη λίστα με τους παίκτες που αποχωρούν. Τελικά, έμεινε και μάλιστα έπαιξε στην άσχημη πρεμιέρα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Από εκεί και πέρα έμεινε στον πάγκο στα ματς με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό και από εκεί και πέρα ξεκινά η... αναγέννησή του. Γκολ-νίκη με το Λεβαδειακό και ασίστ στις Ζωσιμάδες, ενώ έχει αφήσει στον πάγκο το Νίκο Ιωαννίδη που μετρά δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει κερδίσει τους παίκτες του. Όλους. Άπαντες ξέρουν ότι μόνο με τη δουλειά τους θα βρεθούν στην αρχική 11άδα και το δεδομένο είναι πως ο προπονητής τους είναι εκεί για να το δει! Η δικαιοσύνη, εξάλλου είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει και αυτό φαίνεται. Εμπράκτως, όχι στα λόγια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα