Τι λείπει από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟ!

Τι λείπει από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta το ντέρμπι από τη δική του πλευρά-και γράφει και δύο πράγματα για τον Μάνταλο και το ΑΕΚ-Ατρόμητος!

Είναι αλήθεια ότι διαχρονικά ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη τον Ολυμπιακό στα εντός έδρας ντέρμπι. Και συμβαίνει αυτό και τα τελευταία χρόνια, που οι ερυθρόλευκοι σαρώνουν τα πρωταθλήματα και οι πράσινοι τα…πλέϊ οφς-και πέρσι τα έχασαν κι αυτά.

Ποια είναι η άποψη μου: ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά στο Καραϊσκάκη, σε σχέση με τους υπόλοιπους, γιατί έχει βρει ένα τρόπο και ξεκινάει καλά τα παιχνίδια του μέσα στο σπίτι του Ολυμπιακού! Κι όταν ξεκινάς καλά ένα ντέρμπι, ακόμη κι εκτός έδρας, το πιθανότερο είναι μίνιμουμ να μη χάσεις. Και για να έρθω και στον Ολυμπιακό: ακριβώς αυτό λείπει στα ντέρμπι του με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια στο Καραϊσκάκη: ένα καλό ξεκίνημα, ένα γρήγορο γκολ, που θα του δώσει τον πρώτο λόγο. Κάτι που έχει να γίνει από το μακρινό πια 2008 και μάλιστα σε ματς Κυπέλλου, όπου το 1-0 του Λούα Λούα στο 6’ είχε φέρει τελικά ένα εντυπωσιακό 4-0. Το δε αμέσως προηγούμενο γρήγορο γκολ ήταν του Τζιοβάνι στη Ριζούπολη, στο 3΄, στο ιστορικό 3-0…

Αυτό που καταφέρνει ο Παναθηναϊκός υπερβολικά συχνά στον Πειραιά είναι να αιφνιδιάζει τον Ολυμπιακό! Πέρσι είχε προηγηθεί με τον Μπεργκ στο 3΄ (τελικό 1-3 εις βάρος του)! Το 2011 με το Ζέκα στο 17’ (τελικό 1-1). Το 2008 με τον Εντόϊ στο 14’ (τελικό 1-1). Το 2006 με τον Έκι στο 21’ (τελικό 2-3)! Κι αν δεν το καταφέρνει ο Παναθηναϊκός τον αιφνιδιασμό, τουλάχιστον δεν τρώει γκολ και «παίζοντας» με το 0-0 κτυπάει τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση. Κι έτσι προηγήθηκε το 2014 με τον Πράνιτς στο 45’ (τελικό 3-0), το 2013 με τον Φιγκερόας στο 73’ (τελικό 1-1), το 2007 με τον Παπαδόπουλο στο 88’ (τελικό 1-0) και νωρίτερα με τον Κωνσταντίνου στη Ριζούπολη (τελικό 1-1)!

Κι όπως βλέπετε, τις δύο φορές που το γύρισε ο Ολυμπιακός, χρειάστηκε να βάλει από τρία γκολ για να το κατορθώσει (πέρσι 3-1 με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και το 2006 με 3-2 με Ριβάλντο). Και ξέρουμε όλοι μας ότι δεν είναι και…εύκολο να βάζεις κάθε φορά τρία γκολ σε ντέρμπι αιωνίων. Μπορεί δε κάποιος να πει ότι πάλι καλά που ο Ολυμπιακός έχει χάσει «μόνο» δύο ματς όλα αυτά τα χρόνια από τον Παναθηναϊκό, αφού με τη δυναμική του κατάφερε τέσσερις φορές κι ισοφάρισε! Αντίθετα, όποτε ο Ολυμπιακός προηγήθηκε, πάντα κέρδισε στην πιο «πρόσφατη» παράδοση, σε επίπεδο 15ετίας. Και με τον Αυλωνίτη 1-0 και με Μιραλάς, Τζιμπούρ 2-1 και με Μήτρογλου 2-0 και με Ριβάλντο 1-0 και με Τζιοβάνι, Γιαννακόπουλο 3-0.

Αυτό είναι για εμένα το στίγμα του αποψινού ντέρμπι. Εξυπακούεται ότι όλοι οι Ολυμπιακοί ζουν για τη νίκη. Κι αυτό είναι το ζητούμενο, για χίλιους λόγους! Ειδικά τώρα…Όμως, καμιά φορά συμβαίνει και να μην σου κάθεται ένα ματς η, και να σου στραβώνει. Τότε, καλό θα είναι να μην το χάσεις, λέω εγώ-ειδικά όταν είσαι και +4 (και θα είσαι και +7 από την ΑΕΚ). Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έχει να φέρει ισοπαλία στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα δύο χρόνια, από το 2-2 με τον ΠΑΣ το Δεκέμβριο του 2014!!! Κι ότι είχε τρία χρόνια να φέρει ισοπαλία εκτός έδρας στην Ευρώπη κι έφερε την Πέμπτη με την Αστάνα. Τελευταίο 0-0 το 2009 κι αμέσως προηγούμενο 10 χρόνια πριν, το 1999!!!

Τώρα, άσχετο αυτό, αλλά επειδή κάτι έγραψα χθες και δεν πρέπει να κάνουμε κοκοκό: ο Μάνταλος έδωσε ρεσιτάλ 50-50 στο ΑΕΚ-Ατρόμητος! Δεν έδωσε στην έδρα ούτε ψίχουλα. Το έκοψε ακριβώς στη μέση το καρπούζι και έκανε μία διαιτησία που δεν άγγιξε, αλλά ήταν άριστη. Μάλιστα η ΑΕΚ θα μπορούσε να δεχθεί και γκολ, από λάθος υπόδειξη του 2ου επόπτη.

Κατά τα άλλα, μοιάζει να μην βγαίνει στην ΑΕΚ η αλλαγή προπονητή, με δύο ισοπαλίες εντός έδρας και μια ήττα εκτός έδρας από τότε που έφυγε ο Κετσπάγια. Αλλά κάπου δείχνει να είναι και σε κακό φεγγάρι: ήττα στην Τούμπα στο 95’, τώρα ισοπαλία 2-2 από 2-0 και με μεγάλη γκάφα του γκολκίπερ (του έφεξε του Μπάρκα, που σίγουρα θα έχει αυτός πλέον την ευκαιρία).

Δεν είναι, πάντως, να την ξεγράφεις την ΑΕΚ, με τον Μάνταλο να έρχεται επικίνδυνα για το γκολ από πίσω και τους επικίνδυνους ακραίους Βάργκας, Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο, που δείχνει ότι μπορεί να γυρίσει στην εθνική, η οποία δεν έχει εξτρέμ από αριστερά και παίρνει τον…Μπακασέτα. Το κλειδί θα είναι για την ΑΕΚ να "βρει" πάλι τον Σιμόες και να πάρει γκολ από τα φορ (Αλμέϊδα, Αραβίδη, Πέχαρτ). Αυτή την στιγμή έχει πάρει από τους τρεις τους, γκολ μόλις σε ένα ματς (!), στο πρώτο (4-1 την Ξάνθη, από Αλμέϊδα)!!!

Και σεβασμό στον Ατρόμητο και στον 35άρη παρακαλώ Ούμπιντες, που ξεκινάει το ματς με πάσα-γκολ στον αντίπαλο, αλλά συνεχίζει με συγκλονιστική εμφάνιση, με αποκορύφωμα τα κλεψίματα που κάνει από Χριστοδουλόπουλο-Μάνταλο και από Αλμέϊδα στα δύο γκολ του Ατρόμητου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.