Όχι, δεν έχει περάσει ακόμη, αλλά πρέπει να πάει για πρωτιά!

Όχι, δεν έχει περάσει ακόμη, αλλά πρέπει να πάει για πρωτιά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta από τη δική του σκοπιά τη συνέχεια του Ολυμπιακού (αλλά και των άλλων ομάδων μας) στην Ευρώπη….

Τρία πράγματα…χώρεσε ο χθεσινός τίτλος του κομματιού μου για το Αστάνα-Ολυμπιακός.

Το ένα ότι οι Καζάκοι εντός έδρας στα μισά ευρωπαϊκά παιχνίδια τους βάζουν γκολ στα πρώτα λεπτά-και το έκαναν, δυστυχώς, και χθες.

Το δεύτερο ότι περίμενα να δω άλλα πράγματα αυτή τη φορά από το Λεάλι, μετά τα…δώρα που είχε κάνει στα δύο προηγούμενα ματς-και ο Ιταλός πράγματι είχε μία πολύ θετική παρουσία και θεωρώ ότι στην καλή του μέρα είναι εγγύηση.

Το τρίτο ότι ο Ολυμπιακός είχε να φέρει ισοπαλία σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση πλην Τσάμπιονς Λιγκ από το 1989!!!-και μαθηματικά λοιπόν κάποια στιγμη θα ερχόταν ένα Χ…

Ήρθε λοιπόν χθες η ισοπαλία κι ενώ πριν το ματς, θα την έλεγες καλό αποτέλεσμα, τώρα την θεωρείς πραγματικά άσχημο! Γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός άξιζε το διπλό και αδικήθηκε κι από την τύχη κι από την διαιτησία. Το άξιζε με βάση την απόδοση του, με βάση τις ευκαιρίες του, αλλά και με βάση το πέναλτι που δεν του δόθηκε, ενώ ακόμη κι η φάση του 1-0 είναι οριακά οφσάϊντ.

Κι ενώ ο Ισραηλινός διαιτητής σταματούσε τον Ολυμπιακό από το διπλό, λίγο μετά, στην Κύπρο ένας Βέλγος ρέφερι χάριζε το τρίποντο στον ΑΠΟΕΛ, που κέρδισε τη Γιάνγκ Μπόϊς με τον σκόρερ Σωτηρίου να στρώνει την μπάλα με…μανσέτα, αλά βόλεϊ, πριν σκοράρει, κι ενώ νωρίτερα οι Ελβετοί είχαν μείνει και με 10 παίκτες.

Δυστυχώς εκεί έφτασε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα όσα του κάνουν τα τελευταία χρόνια οι δήθεν εξυγιαντές του, με τη διάλυση της ΕΠΟ και την παράδοσή του στον…Κουτσοκούμνη-οι κυπριακές ομάδες, του… Κουτσοκούμνη, να έχουν πολύ καλύτερη αντιμετώπιση από την ΟΥΕΦΑ σε σχέση με τις ελληνικές, αν θυμηθούμε και τη διαιτησία του Πολωνού στο πρόσφατο ματς του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ μέσα στον Πειραιά.

Με την πλάκα να είναι ότι φωνάζουν οι άλλοι σύλλογοι μας για τη διαιτησία που έχουν στην Ευρώπη. Όταν αντιμετωπίζεται έτσι ο Ολυμπιακός, μόνιμος πρωταθλητής και μακράν καλύτερη ομάδα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εδώ και τόσα χρόνια, πώς δηλαδή περιμένουν να αντιμετωπιστούν αυτοί;…Άλλωστε, τι έχουν κάνει και οι ίδιοι για να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, θα μπορούσε κάποιος να πει. Τι προσπάθεια έχουν κάνει στους αγώνες τους στην Ευρώπη εδώ και κάποια χρόνια…

Εγώ το καλοκαίρι κάποια στιγμή μετά την κλήρωση, κι ενώ όλοι πανηγύριζαν για τους ομίλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ , αλλά σχετικά και του Παναθηναϊκού, είχα εκφράσει την ανησυχία μου-και την επανέλαβα κι αργότερα-μήπως τον Φλεβάρη δεν έχουμε καμία ομάδα μας στην Ευρώπη η, έχουμε μάξιμουμ μία, τον Ολυμπιακό. Και βλέπετε τώρα που έχουμε φτάσει…Κι όσο πάμε έτσι, τόσο η Ελλάδα θα πηγαίνει και πιο κάτω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (κι η ΑΕΚ π.χ. θα έχει κληρώσεις όπως εκείνη με τη Σεντ Ετιέν και θα μένει αμέσως έξω), κάτι που δεν συμφέρει κανένα, ούτε τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός ψάχνουν την πρόκριση μόνο στα…μαθηματικά, ενώ ο Ολυμπιακός είναι πράγματι κοντά, υπό την έννοια ότι του αρκεί ένα Χ εδώ με τους Ελβετούς, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Ας είμαστε ρεαλιστές: τις προάλλες έχασε εδώ μέσα από τον ΑΠΟΕΛ και νωρίτερα είχε χάσει στο 90λεπτο κι από την Αρόουκα. Το παιχνίδι με τη Γιανγκ Μπόϊς θα είναι πολύ δύσκολο.

Γι΄αυτό και λέω ότι είναι άσχημο το χθεσινό αποτέλεσμα στην Αστάνα, για τον απλούστατο λόγο ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία του ομίλου, ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει από πρώτος έως τέταρτος! Οκ, το πιθανότερο είναι να έρθει δεύτερος πίσω από τους Κύπριους-που ούτε αυτό είναι επιτυχία για δεδομένα Ολυμπιακού-όμως αν πάρει τα δύο παιχνίδια του θα έρθει πρώτος! Κι αν τα χάσει τα δύο παιχνίδια του, μπορεί να έρθει τελευταίος, με 7 πόντους, ισόβαθμος με τους Ελβετούς! Και να έχει περάσει η Αστάνα, αν κάνει δύο νίκες, με ΑΠΟΕΛ μέσα και Γιάνγκ Μπόϊς έξω!

Θα μου πείτε γίνονται αυτά; Δεν το ξέρω. Πολλά γίνονται. Μόλις δύο αγωνιστικές έμειναν κι όλα τώρα θα κριθούν, αφού ο Ολυμπιακός την πάτησε εδώ με τον ΑΠΟΕΛ και δεν κέρδισε και χθες-σε δύο παιχνίδια που είχε πολύ κόντρα την τύχη, αφού του άξιζαν πέντε πόντους και πήρε ένα!!!

Το δεδομένο είναι ότι ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει προκριθεί και πρέπει να σεβαστεί αυτή την πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντας ως τελικό τη ρεβάνς με τους Ελβετούς. Κι η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κτυπήσει την πρώτη θέση. Ας έχει μειονέκτημα έναντι του ΑΠΟΕΛ. Να τα δώσει όλα για να κερδίσει πρώτα τους Ελβετούς κι ύστερα να πάει στην Κύπρο για το διπλό.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία άλλη σκέψη. Μάχη για την πρωτιά και σούμα, ευχάριστη η, δυσάρεστη, στο τέλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.