Μπαντιμπανγκά: «Η πίεση ήταν όλη στον Παναθηναϊκό...»

Μπαντιμπανγκά: «Η πίεση ήταν όλη στον Παναθηναϊκό...»

Κώστας Ζάλιαρης
Μπαντιμπανγκά: «Η πίεση ήταν όλη στον Παναθηναϊκό...»

bet365

Ο Μπένι Μπαντιμπανγκά μίλησε στο gazzetta.gr λίγο μετά τη νίκη (3-0) της Σταντάρ Λιέγης επί του Παναθηναϊκού και στάθηκε στη διαφορά ψυχολογίας, πίεσης και... τύχης ανάμεσα στην ομάδα του και τους «πράσινους».

Το «τριφύλλι» έχει ουσιαστικά αποχαιρετήσει το Γιουρόπα Λιγκ έπειτα και από το νέο αρνητικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, στο δεύτερο ματς με τους Βέλγους για τη φάση των ομίλων, με τις πιθανότητες να είναι πλέον μονάχα μαθηματικές και να χρειάζεται ένα... θαύμα για να επιβεβαιωθούν ακόμα κι αυτές.

Ο Μπένι Μπαντιμπανγκά, λίγη ώρα μετά την επικράτηση των Βέλγων στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τη Σταντάρ να παίρνει την πρώτη της νίκη στο γκρουπ και να διεκδικεί πλέον μια θέση στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, σχολίασε το παιχνίδι στο gazzetta.gr και ανέφερε αρχικά:

«Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο μπορεί να δείχνει το τελικό 3-0. Σε καμία περίπτωση...

Ο Παναθηναϊκός έκανε δυνατά ξεκινήματα και στα δύο ημίχρονα και θα μπορούσαμε να έχουμε δεχθεί γκολ, οπότε είμαστε τυχεροί που κρατούσαμε το μηδέν στην άμυνα και μέναμε στο παιχνίδι. Όσο περνούσαν όμως τα λεπτά και αρχίσαμε να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες του παιχνιδιού, το κάναμε δύσκολο για τους αντιπάλους μας.

Πιστεύω ότι όλα τελείωσαν μετά το πρώτο ματς γκολ που ήταν και τρομερό, ενώ όταν ήρθε η αποβολή όλα έγιναν τελείως εύκολα... Μετά το πρώτο γκολ, άνοιξαν ακόμα περισσότεροι χώροι στην άμυνά τους και καταφέραμε να βάλουμε ακόμα δύο γκολ. Αυτό άλλαξε ολόκληρη την εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο».

Ο νεαρός χαφ που αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης της Λεωφόρου, στάθηκε τόσο στη σημασία που είχε για την έκβαση του παιχνιδιού το πρώτο γκολ, αφού σημειώθηκε σε σημείο που ο Παναθηναϊκός πίεζε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για να σκοράρει, ενώ ξεκαθάρισε πως η πίεση για τους τρεις βαθμούς βάραινε τους «πράσινους»...

«Γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τον κόσμο του κι ότι θα είναι δύσκολα σε αυτό το γήπεδο, όπως επίσης ξέραμε πως λόγω των προηγούμενων αποτελεσμάτων του, έπρεπε να πάρει αυτό το παιχνίδι. Το ίδιο σημαντικό, όμως, ήταν και για εμάς να πάρουμε τη νίκη και θεωρώ ότι αυτό που ίσως έκανε τη διαφορά, ήταν πως εμείς δεν είχαμε την πίεση που είχε ο Παναθηναϊκός. Ήρθαμε να παίξουμε, να δώσουμε τη μάχη μας και να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Επιπλέον, ο Μπαντιμπανγκά παραδέχθηκε στο gazzetta.gr πως η Σταντάρ είχε και αρκετή δόση τύχης με το μέρος της, από τη στιγμή που η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι (στην προκειμένου περίπτωση του Ρομπέρτο Μούτσι, που κάθισε στον πάγκο ελέω της τιμωρίας του κόουτς), δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, εν αντιθέσει με το ματς του Βελγίου όπου ο Ιμπάρμπο είχε δώσει αέρα δύο τερμάτων στο «τριφύλλι».

«Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν είχαμε τόση τύχη, όση σήμερα (σ.σ. χθες). Στη Λιέγη θυμάμαι ότι είχαμε χάσει ευκαιρία και αμέσως μετά ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ γιατί είχε δύναμη στο παιχνίδι του και ήταν αποτελεσματικός. Τώρα έγινε το αντίθετο γιατί ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες κι εμείς όσο μέναμε στο παιχνίδι αρχίζαμε ν' αποκτούμε αυτοπεποίθηση μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλαμε.

Έπρεπε να παραμείνουμε ήρεμοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που είχαμε να κάνουμε. Είχαμε πει να είμαστε ψύχραιμοι και υπομονετικοί με τη μπάλα στα πόδια, να μη χάνουμε τις θέσεις μας και όσο περισσότερο είχαμε σωστή κυκλοφορία, τόσο θα πετυχαίναμε να δημιουργήσουμε ανοίγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού για να έρθουν οι ευκαιρίες. Ψάχναμε χώρους και όπως είδατε και από το πρώτο γκολ, ο Σισέ είχε βρει χώρο για να δοκιμάσει το μακρινό σουτ και να σκοράρει».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα