Αγιαξ – Θέλτα 3-2

Αγιαξ – Θέλτα 3-2

Γιώργος Καραμάνος
Αγιαξ – Θέλτα 3-2

bet365

Η Θέλτα ξύπνησε αργά και ο Αίαντας καθάρισε για το 3-2 και την πρόκριση, έχοντας διαφορά πέντε βαθμών από τους διώκτες του, που παίζουν μεταξύ τους.

Ηταν το ντέρμπι του ομίλου του Παναθηναϊκού. Στο φινάλε ο Αγιαξ είχε φροντίσει να καθαρίσει με την πρόκριση και απλά να ψάχνει να σιγουρέψει την πρώτη θέση, κάτι που ευελπιστεί να κάνει υποδεχόμενος την επόμενη αγωνιστική τους Πράσινους. Με την Θέλτα πάντως εκμεταλλεύτηκε το ότι οι Γκαγιέγος μπήκαν στο ματς με αρκετές αλλαγές. Ετσι οι Ολλανδοί πήγαν το σκορ στο 3-0, για να ξυπνήσουν αργά οι φιλοξενούμενοι και να κλείσουν τιμητικά στο 3-2.

Στο 41' ο Ντόλμπεργκ έβαλε γκολάρα με επιτόπια ντρίμπλα στον αντίπαλό του και στο 67' ο Ζίγιακ έκανε το 2-0 εξ επαφής. Στο 71' ο Γιουνές έδωσε πανηγυρικό τόνο, αλλά κάπου εκεί η ομάδα κάθισε, η Θέλτα έριξε βασικούς επιθετικούς και το ματς λίγο ήθελε να... στραβώσει. Το μακρινό πλασέ του Γκουιντέτι (79') και του Ιάγο Ασπας (87') έφεραν το παιχνίδι σε απόσταση ενός γκολ. Στο φινάλε η Θέλτα πήγε να κλέψει το βαθμό σε δύο φάσεις, αλλά έμεινε στο -5 να υποδέχεται την Σταντάρ Λιέγης, για να παίξουν ουσιαστικά οι δύο τους το δεύτερο εισιτήριο.

Αγιαξ (Πέτερ Μπος): Ονανά, Ντέιβινσον, Ρίντεβαλντ, Φέλτμαν, Σίνκγκραβεν, Σένε, Κλάασεν, Ζίγιεκ (78' Γκούντελι), Τραορέ, Γιουνές, Ντόλμπεργκ (82' Κασιέρα)

Θέλτα (Εδουάρδο Μπερίσο): Ρουμπέν, Φοντάς, Μάγιο, Γκόμεθ, Πλανάς, Ντίας, Ραντόγια, Σενέ (72' Ιάγο Ασπας), Μπονγκοντά, Λέμος (53' Βας), Ρόσι (78' Γκουιντέτι).

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία (4 ματς)

1. Αγιαξ 10 (8-5)
2. Στ. Λιέγης 5 (6-4)
3. Θέλτα 5 (7-6)
4. Παναθηναϊκός 1 (3-9)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)
Θέλτα – Στ. Λιέγης
Αγιαξ – Παναθηναϊκός

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα