Ο Ιβάν για το αθλητικό κέντρο της Θέρμης

Ο Ιβάν για το αθλητικό κέντρο της Θέρμης

Gazzetta team
Ο Ιβάν για το αθλητικό κέντρο της Θέρμης

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης ανάμεσα σ’ όλα όσα είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σουρωτή στάθηκε και στην υπόθεση του αθλητικού κέντρου, που πάγωσε εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Ήταν πολλά αυτά που είπε ο κ. Σαββίδης κατά τη διάρκεια της ανοικτής συγκέντρωσης το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Σουρωτής, όπου βρέθηκε για να μιλήσει στους μικρομετόχους, αλλά και τοπικούς παράγοντες για το όραμα του για την ομώνυμη εταιρία.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το αθλητικό κέντρο, που επιδίωξε να δημιουργήσει στην περιοχή, αλλά δεν προχώρησε τελικά λόγω του γραφειοκρατικού συστήματος που υπάρχει στην Ελλάδα.

«Με αναγκάζεται να ασχοληθώ με την πολιτική. Το πρώτο πρόβλημα είναι η ελληνική γραφειοκρατία. Δεύτερον υπάρχει πολλή δημοκρατία στην Ελλάδα. Σε συνθήκες κρίσης πρέπει να υπάρχει λίγο λιγότερη δημοκρατία και καθόλου γραφειοκρατία. Το είπα και στη Βουλή τις προάλλες. Εγώ τα βάζω όλα σε ένα μέρος και μου λένε μετά από 3 μήνες ενώ όλα έχουν υπογραφεί πάρτα πίσω. Δε λέω αν ο κ. Παπαδόπουλος φταίει ή έχει δίκιο. Είναι μέρος. Δεν μπορούν οι πολιτικοί να ανήκουν στον εαυτό τους ο λαός θέλει να φάει σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Σαββίδης.

Μιλώντας για τους στόχους και το αθλητικό κέντρο ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόσθεσε:

«Η περιοχή είναι ενδιαφέρουσα και όταν μίλησα για το αθλητικό κέντρο έδειξε ενδιαφέρον ο κ. Παπαδόπουλος και θα μπορέσει να με βοηθήσει να ξεπεράσω κάποιες καταστάσεις. Είναι μια καταπληκτική περιοχή. Έχει θερμά νερά κάτω από το έδαφος που θα βοηθούσε σε στρατηγική ανάπτυξη του αθλητικού κέντρου. Ήρεμη, επίπεδη επιφάνεια η θάλασσα είναι κοντά, το αεροδρόμιο είναι κοντά.

Αν δημιουργήσουμε ένα αθλητικό κέντρο με ξενοδοχείο 5 αστέρων τότε θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε συλλόγους από άλλες χώρες να έρχονται εδώ για προετοιμασία. Να μπορούν επίσης να έρχονται οικογένειες εδώ. Και με τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού να φτιάξουμε ένα θεραπευτικό κέντρο. Αυτό μου τράβηξε την προσοχή ως προς την περιοχή. Μπορώ να πω ότι προκλήθηκε παύση για απίθανα πράγματα. Κατάλαβα ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται ακόμη αυτό που προτείνω εγώ, γιατί ενώ ήμουν έτοιμος να βάλω την υπογραφή μου, ακόμη και να πληρώσω αποζημίωση και να κάνω πίσω.

Ήμουν έτοιμος να επενδύσω 150 εκατ. Ευρώ, να δημιουργήσω θέσεις εργασίας σε 3 με 5 χρόνια. Τα δύο χρόνια έχουν περάσει και δεν πήγαμε μπροστά, αλλά πίσω γιατί δεν έχω πια την επιθυμία να κάνω κάτι εκεί που δε θέλουν».

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο κ. Σαββίδης σχεδόν επιβεβαίωσε τις θέσεις του Έλληνα ομογενή επιχειρηματία τον οποίο ζήτησε να ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα του αθλητικού κέντρου και να επενδύσει στην περιοχή.

«Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν πολύ σαφής. Μείωσε το ενδιαφέρον του για το αθλητικό κέντρο στη Θέρμη εξαιτίας της γραφειοκρατίας του ελληνικού κράτους. Τα 29 άτομα ψήφισαν αμέσως υπέρ και δέχτηκαν και συμφωνήσαμε. Όμως τα κολλήματα της αποκεντρωμένης περιφέρειας ήταν τέτοια που 1,5 χρόνο μετά φέραμε τροπολογία για να πάμε σε μίσθωση χώρου για να γίνει η επένδυση. Αυτό τον απογοήτευσε και του είχα πει ότι το κράτος δυστυχώς λειτουργεί έτσι. Τον ξαναπροσκαλώ να κάνει το αθλητικό κέντρο. Ο δήμος θα κρατήσει τις μετοχές στη Σουρωτή. Θα διαθέσει χρήματα στην ΑΜΚ για να έχει συμμετοχή η κοινωνία. Πιστεύουμε στη Σουρωτή. Δε θα βάλουμε κανένα εμπόδιο στον επιχειρηματία που ήταν καθαρός, που δήλωσε ότι θα εκσυγχρονίσει την εταιρεία, θα κάνει ΑΜΚ, θα αυξήσει τις πωλήσεις, θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας. Θα βοηθήσουμε αυτό τον επιχειρηματία και το όραμα του για το μεγάλωμα της Σουρωτής και την αύξηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή», τόνισε ο δήμαρχος Θέρμης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα