Η FIFA δεν επιτρέπει ούτε σε περιβραχιόνιο την παπαρούνα των Βρετανών!

Κώστας Ζάλιαρης
Η FIFA δεν επιτρέπει ούτε σε περιβραχιόνιο την παπαρούνα των Βρετανών!

bet365

«Πόλεμος» φαίνεται πως ξεσπά ανάμεσα στη FIFA και το αγγλικό ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν επέτρεψε ούτε σε περιβραχιόνιο την τοποθέτηση της παπαρούνας για την τιμή των πεσόντων στους πολέμους...

Το θέμα έχει φτάσει μέχρι και το βρετανικό κοινοβούλιο, με την Πρωθυπουργό, Τερέσα Μέι, να κάνει λόγο για εξοργιστική στάση της FIFA στο εν λόγω ζήτημα.

Έπειτα από την άρνηση για να τιμηθεί η μνήμη των πεσόντων με την παπαρούνα στις φανέλες των Αγγλίας και Σκωτίας στο προσεχές μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν υποχωρεί, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2011.

Τότε, είχε επιτραπεί να υπάρχει η παπαρούνα σε μαύρο περιβραχιόνιο, όμως πλέον ούτε αυτό γίνεται αποδεκτό, αφού βάσει του κανονισμού θεωρείται πολιτική πράξη και η FIFA δεν θέλει να έχει τέτοια μπλεξίματα...

«Είναι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει... Οι ποδοσφαιριστές μας θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Θα έλεγα στη FIFA, προτού μιλήσουν για εμάς και μας δώσουν εντολές, να κοιτάξουν τα του οίκου τους...» ήταν το σχόλιο της Πρωθυπουργού, Τερέσα Μέι, για το ζήτημα, από το βρετανικό κοινοβούλιο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα