Με 9 κόκκινες και 84 κίτρινες, χρειάζονται σχόλια;

Με 9 κόκκινες και 84 κίτρινες, χρειάζονται σχόλια;

Με 9 κόκκινες και 84 κίτρινες, χρειάζονται σχόλια;

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta μία δήλωση του Γουακάσο περί διαιτησίας.

Και ξαφνικά ο ένας μετά τον άλλο οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κάνουν δηλώσεις περί διαιτησίας. Όλως τυχαίως την εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Το ξεκίνησε ο Στραματσόνι, που μας ενημέρωσε ότι ο Βιγιαφάνιες του παραπονιόταν συνεχώς για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 75’ και με το σκορ ήδη 2-0 στο ματς με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο. Και το πήραν μετά κι οι παίκτες.

Από τον Μπεργκ, που είπε ότι οι διαιτητές φέτος πάνε να «σκοτώσουν πνευματικά» τον Παναθηναϊκό, και τον Εμποκού, έως και τον Γουακάσο, που διαμαρτυρήθηκε για μία κίτρινη κάρτα που πήρε την Κυριακή και δήλωσε ότι πρέπει να μάθει «πώς συμπεριφέρονται οι διαιτητές στην Ελλάδα».

Κι αφού υπενθυμίσω ότι ο παίκτης του ΠΑΣ Ακόστα είναι ακόμη, δηλαδή εδώ κι ενάμιση μήνα, εκτός δράσης μετά από κτύπημα του Μπεργκ με σκαριά, για το οποίο ο Σουηδός δεν πήρε καν κίτρινη, ας κάνω μία επισήμανση για τον Γουακάσο και τα όσα είπε για τη «συμπεριφορά των Ελλήνων διαιτητών».

Κατ΄ αρχάς ο Γκανέζος μέσος (προσωπικά τον θεωρώ εξαιρετικό εργαλείο κι από τους καλύτερους του ΠΑΟ) όντως έχει πάρει πολλές κάρτες στο ελληνικό πρωτάθλημα: τρεις σε πέντε συμμετοχές του. Μόνο που έχει πάρει περισσότερες στην Ευρώπη, κι εννοώ πάντα φέτος, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού: μία κόκκινη (από δύο κίτρινες) και άλλες τρεις κίτρινες σε επίσης πέντε συμμετοχές! Οπότε, μάλλον πρέπει να δει και τη…συμπεριφορά των διαιτητών της ΟΥΕΦΑ…

Αλλά μία ματιά στην καριέρα του Γουακάσο τα προηγούμενα χρόνια μας δείχνει ότι έπρεπε να είχε δει τη…συμπεριφορά και των διαιτητών στην Ισπανία! Διότι…

Το 2008-09 με την Έλτσε είχε τρεις κόκκινες (δύο απευθείας και μία με δύο κίτρινες) και τέσσερις κίτρινες σε μόλις 16 παιχνίδια!

Το 2009-10 με την Έλτσε είχε μία απευθείας κόκκινη και 13 κίτρινες!

Το 2010-11 με την Έλτσε έξι μήνες και τη Βιγιαρεάλ άλλους έξι μήνες είχε δύο αποβολές (με δεύτερη κίτρινη) και άλλες 19 κίτρινες κάρτες!

Το 2011-12 με τη Βιγιαρεάλ είχε τέσσερις κίτρινες σε μόλις 10 παιχνίδια!

Το 2012-13 με την Εσπανιόλ είχε δύο αποβολές (με δεύτερη κίτρινη) κι άλλες 14 κίτρινες κάρτες!

Το 2015-16 με τη Λας Πάλμας είχε 13 κίτρινες κάρτες.

Αλλά ο Γουακάσο έπρεπε να είχε δει και τη συμπεριφορά των διαιτητών σε Ρωσία και Σκοτία, αφού τις δύο σεζόν (2013-14 και 2014-15) που έπαιξε εκεί πρόλαβε και πήρε 14 κίτρινες σε 31 συμμετοχές.

Να κάνω σούμα; 9 κόκκινες κι 84 κίτρινες κάρτες!!! Σε ένα σύνολο 182 αγώνων.

Χρειάζεται σχόλιο;…

Best of internet