Με 9 κόκκινες και 84 κίτρινες, χρειάζονται σχόλια;

Με 9 κόκκινες και 84 κίτρινες, χρειάζονται σχόλια;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta μία δήλωση του Γουακάσο περί διαιτησίας.

Και ξαφνικά ο ένας μετά τον άλλο οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού κάνουν δηλώσεις περί διαιτησίας. Όλως τυχαίως την εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Το ξεκίνησε ο Στραματσόνι, που μας ενημέρωσε ότι ο Βιγιαφάνιες του παραπονιόταν συνεχώς για ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 75’ και με το σκορ ήδη 2-0 στο ματς με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο. Και το πήραν μετά κι οι παίκτες.

Από τον Μπεργκ, που είπε ότι οι διαιτητές φέτος πάνε να «σκοτώσουν πνευματικά» τον Παναθηναϊκό, και τον Εμποκού, έως και τον Γουακάσο, που διαμαρτυρήθηκε για μία κίτρινη κάρτα που πήρε την Κυριακή και δήλωσε ότι πρέπει να μάθει «πώς συμπεριφέρονται οι διαιτητές στην Ελλάδα».

Κι αφού υπενθυμίσω ότι ο παίκτης του ΠΑΣ Ακόστα είναι ακόμη, δηλαδή εδώ κι ενάμιση μήνα, εκτός δράσης μετά από κτύπημα του Μπεργκ με σκαριά, για το οποίο ο Σουηδός δεν πήρε καν κίτρινη, ας κάνω μία επισήμανση για τον Γουακάσο και τα όσα είπε για τη «συμπεριφορά των Ελλήνων διαιτητών».

Κατ΄ αρχάς ο Γκανέζος μέσος (προσωπικά τον θεωρώ εξαιρετικό εργαλείο κι από τους καλύτερους του ΠΑΟ) όντως έχει πάρει πολλές κάρτες στο ελληνικό πρωτάθλημα: τρεις σε πέντε συμμετοχές του. Μόνο που έχει πάρει περισσότερες στην Ευρώπη, κι εννοώ πάντα φέτος, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού: μία κόκκινη (από δύο κίτρινες) και άλλες τρεις κίτρινες σε επίσης πέντε συμμετοχές! Οπότε, μάλλον πρέπει να δει και τη…συμπεριφορά των διαιτητών της ΟΥΕΦΑ…

Αλλά μία ματιά στην καριέρα του Γουακάσο τα προηγούμενα χρόνια μας δείχνει ότι έπρεπε να είχε δει τη…συμπεριφορά και των διαιτητών στην Ισπανία! Διότι…

Το 2008-09 με την Έλτσε είχε τρεις κόκκινες (δύο απευθείας και μία με δύο κίτρινες) και τέσσερις κίτρινες σε μόλις 16 παιχνίδια!

Το 2009-10 με την Έλτσε είχε μία απευθείας κόκκινη και 13 κίτρινες!

Το 2010-11 με την Έλτσε έξι μήνες και τη Βιγιαρεάλ άλλους έξι μήνες είχε δύο αποβολές (με δεύτερη κίτρινη) και άλλες 19 κίτρινες κάρτες!

Το 2011-12 με τη Βιγιαρεάλ είχε τέσσερις κίτρινες σε μόλις 10 παιχνίδια!

Το 2012-13 με την Εσπανιόλ είχε δύο αποβολές (με δεύτερη κίτρινη) κι άλλες 14 κίτρινες κάρτες!

Το 2015-16 με τη Λας Πάλμας είχε 13 κίτρινες κάρτες.

Αλλά ο Γουακάσο έπρεπε να είχε δει και τη συμπεριφορά των διαιτητών σε Ρωσία και Σκοτία, αφού τις δύο σεζόν (2013-14 και 2014-15) που έπαιξε εκεί πρόλαβε και πήρε 14 κίτρινες σε 31 συμμετοχές.

Να κάνω σούμα; 9 κόκκινες κι 84 κίτρινες κάρτες!!! Σε ένα σύνολο 182 αγώνων.

Χρειάζεται σχόλιο;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.