Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα 3-1

bet365

Ο Γκουαρδιόλα οδήγησε την δική του Σίτι στην τεράστια ανατροπή και το 3-1 επί της Μπαρτσελόνα, σε μία από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του club στο Champions League και σε τροχιά πρόκρισης. Γκέλα της Γκλάντμπαχ με την Σέλτικ (1-1).

Τι χρειάζεται η Σίτι για να γίνει μεγάλο club στην Ευρώπη; Να νικήσει τους μεγαλύτερους. Και να που το έκανε. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβγαλε τον προσωπικό εγωισμό και τον πέρασε στους παίκτες του. Εστησε τους Πολίτες μαεστρικά και εκείνοι πέτυχαν την τεράστια ανατροπή, για να φτάσουν στο ονειρικό 3-1 επί της Μπαρτσελόνα. Μέχρι αυτήν την επιτυχία, η αγγλική ομάδα ήταν από τις καλύτερες «πελάτισσες» των Μπλαουγκράνα έχοντας 5x5 ήττες στο θεσμό. Ωσπου κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά.

Και μάλιστα κόντρα στους οιωνούς και το ξεκίνημα του αγώνα. Στο 10' δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Στέρλινγκ από τον Ουμτιτί και στο 22' ήρθε το 0-1. Ο Μέσι ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την αντεπίθεση με τον Νεϊμάρ να μεσολαβεί με την ασίστ και τον Αργεντινό στην 100ή συμμετοχή του στο σεντόνι να ξεπερνάει τον Ραούλ σε γκολ στους ομίλους (54').

Ολα έδειχναν ακόμα μία σφαλιάρα της αγαπημένης του Μπάρτσα προς τον Πεπ. Ωστόσο, οι Αγγλοι ξαφνικά έκαναν δικό τους το γήπεδο και εκμεταλλευόμενοι τις σοβαρές απουσίες των φιλοξενούμενων, το γύρισαν. Ο Γκουντογκάν ισοφάρισε (39') μετά από συνδυασμό των Στέρλινγκ-Αγουέρο και στο 41' ο Αγουέρο έξυσε το αριστερό δοκάρι. Πλέον οι γηπεδούχοι ήταν αφεντικά και δικαιώθηκαν στο 50', με τον Τερ Στέγκεν να εκτιμάει λάθος το γκολ-φάουλ του Ντε Μπρόινε.

Ο Αντρέ Γκόμες άγγιξε την ισοφάριση (65'), αλλά βρήκε στο δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό ακούμπησε στο σίδερο το πλασέ του Ντε Μπρόινε. Οι Πολίτες όχι μόνο δεν κινδύνεψαν, αλλά είχαν ακόμα ένα. Κανονικά βέβαια δεν θα έπρεπε να μετρήσει το τρίτο, καθώς η μπάλα στρώθηκε στον Γκουντογκάν από το χέρι του Αγουέρο. Εγραψε όμως κανονικά και ο Γερμανός μέσος έκανε την δεύτερη ντομπλέτα του μέσα σε 74 ώρες, όσες δηλαδή είχε και σε οκτώ χρόνια καριέρας, ενώ ήταν η πρώτη φορά από το 2008 που κάποιος έβαλε δύο γκολ στο Champions League κόντρα στην Μπάρτσα.

Κάπως έτσι η Σίτι ψήλωσε αυτό το βράδυ και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης, κάτι που δεν ήταν βέβαιο πριν το μεγάλο ματς. Και η Μπαρτσελόνα πάντως μαθηματικά δεν έχει περάσει ακόμα, κάτι που λογικά θα συμβεί την επόμενη αγωνιστική...

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Καμπαγιέρο, Σαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς, Κολάροφ, Φερναντίνιο (60' Φερνάντο), Γκουντογκάν, Στέρλινγκ (71' Χεσούς Νάβας), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (89' Νολίτο), Αγουέρο

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Μασεράνο, Ντιν, Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκτιτς (61' Αρντά Τουράν), Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες (76' Ραφίνια), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.


«Χ»αμένη ευκαιρία για Γκλάντμπαχ
Η λογική ορίζει ότι θα πάρει την 3η θέση. Ωστόσο, η Γκλάντμπαχ είχε στα δικά της χέρια την εντός αναμέτρηση με την Σέλτικ. Προηγήθηκε με τον Στιντλ (32'), έχασε ευκαιρίες και αντί να κλειδώσει τον αγώνα, ισοφαρίστηκε. Στο 75' ο Κορμπ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ντεμπελέ και αποβλήθηκε, με τον επιθετικό της Σέλτικ να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να βάζει την ομάδα του στο κόλπο της 3ης θέσης. Οσο για τους Γερμανούς, έχουν να υποδεχτούν την Σίτι και ακόμα έχουν πιθανότητες για την μεγάλη έκπληξη.

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Βαθμολογία (4 ματς)

1. Μπαρτσελόνα 9 (14-4)
2. Μαν. Σίτι 7 (10-8)
3. Γκλάντμπαχ 6 (4-7)
4. Σέλτικ 4 (4-13)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)
Σέλτικ – Μπαρτσελόνα
Γκλάντμπαχ – Μαν. Σίτι

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα