Το αναμενόμενο αποτέλεσμα, η ρέντα και μία δεύτερη φωτοβολίδα…

Το αναμενόμενο αποτέλεσμα, η ρέντα και μία δεύτερη φωτοβολίδα…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα από το ντέρμπι της Τούμπας.

Ήρθε στο προτελευταίο λεπτό, αλλά ήταν το πιο αναμενόμενο αποτέλεσμα, η νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ! Αναμενόμενο για τρεις απλούς λόγους.

Πρώτον, ο ΠΑΟΚ από πέρσι μέσα στην Τούμπα βρίσκει τον τρόπο και καθαρίζει τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Πέρσι τους είχε κερδίσει και τους δύο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 3-1 και 2-1 αντίστοιχα, ενώ στα πλέϊ οφς κέρδισε πάλι την ΑΕΚ 2-1 κι έφερε 1-1 με τον Παναθηναϊκό, που ήταν για τον ΠΑΟΚ νίκη, αφού με αυτό το αποτέλεσμα πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεύτερον, η ΑΕΚ από πέρσι, που επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία, δείχνει τεράστια αδυναμία στα εκτός έδρας ντέρμπι. Έχει χάσει από τον Ολυμπιακό με 0-4 και 0-3, από τον ΠΑΟΚ 1-2 δύο φορές πέρσι (και πλέον και 0-1 φέτος) κι από τον Παναθηναϊκό 0-3 στα πλέϊ οφς. Μοναδική φορά που δεν έχασε ήταν το 0-0 στη Λεωφόρο στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Κι όπως είδαμε και τώρα αν έπαιρνε αποτέλεσμα στην Τούμπα, θα ήταν με 0-0, κάτι που παρεμπιπτόντως νομίζω θα βόλευε περισσότερο τον Ολυμπιακό.

Τρίτον, με διαιτητή το Σιδηρόπουλο ο ΠΑΟΚ ως γνωστόν παίρνει πρωτάθλημα! Πλέον σε οκτώ ντέρμπι, εντός κι εκτός έδρας, ο ΠΑΟΚ με τον διεθνή ρέφερι έχει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες! Εκ των οποίων, οι τέσσερις νίκες κι η μία ισοπαλία είναι με την ΑΕΚ! Προχθές εγώ είδα το Σιδηρόπουλο να παίζει 52-48 έδρα. Για παράδειγμα οι κίτρινες που χάρισε στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου σε Μάτος και Σάκχοφ.

Παρεμπιπτόντως, βλέποντας την τηλεοπτική μετάδοση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, είδα ότι με το σφύριγμα της λήξης εκτοξεύθηκε και δεύτερη φωτοβολίδα από το πέταλο. Εκτός κι αν ήταν καπνογόνο αυτό που έπεσε, δεν ξέρω. Η φωτογραφία πάντως είναι ενδεικτική.

Τώρα, για τον αγώνα εγώ είδα πραγματικά ένα φοβερό παιχνίδι της μπάλας! Ο Μάτος έγινε ο ήρωας του αγώνα, ενώ από απίστευτη τύχη δεν ήταν ο μοιραίος! Ο Μάτος πρώτον κοιμήθηκε στην ευκαιρία του Αλμέϊδα, δεύτερον έχασε την κεφαλιά στην ευκαιρία του Λαμπρόπουλου και τρίτον δεν μάρκαρε αποτελεσματικά τον Χριστοδουλόπουλο στο δοκάρι (στη φάση που ο Λάζαρος πήγε να σκοράρει για πρώτη φορά στην Τούμπα από τότε που έφυγε από τον ΠΑΟΚ, το 2008!).

Αντίθετα, ο Ντίντακ που ήταν απίστευτα συνεπής αμυντικά σε όλο το ματς, με υποδειγματικό παιχνίδι όταν χρειάζονταν να συγκλίνει και να κάνει τον τρίτο στόπερ, έχασε εντελώς τον Μάτος στη φάση του μοναδικού γκολ…Πολύ χειρότερη αντίδραση όμως στη φάση του 1-0 από τον Ντίντακ είχε η δεύτερη αλλαγή της ΑΕΚ, ο άπειρος Γαλανόπουλος, που χωρίς κανένα λόγο έφυγε από την περιοχή, λες και δεν ήξερε που να σταθεί και που να πατήσει και στη σέντρα του Περέϊρα άδειασε εντελώς χώρο για τον Μαλεζά, που πήρε την πρώτη κεφαλιά-πάσα στο Μάτος.

Θεωρώ ότι ήταν λάθος (και) η αλλαγή του Αλμέϊδα έστω στο 90’! Αν ήθελε να φρεσκάρει ο Μοράϊς την επίθεση με τον Αραβίδη, ας έβγαζε τον σχεδόν απόντα από (και αυτό) το ματς Μπακασέτα. Ο Αλμέϊδα μπορεί να έχασε την ευκαιρία στο α΄ ημίχρονο, αλλά κρατούσε πίσω τα στόπερ του ΠΑΟΚ κι αυτός ήταν που έσπασε τις πάσες σε Χριστοδουλόπουλο και Μάνταλο, στα δύο πιο επικίνδυνα σουτ της ΑΕΚ στο β΄ ημίχρονο. Επιπλέον με την έξοδο του έχασε σε ύψος η ΑΕΚ και χωρίς Αλμέϊδα ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις είχε το γκολ του Μάτος από την κεφαλιά του Μαλεζά.

Ο Ίβιτς πήγε να πάρει το ματς με κάποιο στημένο η, με κάποια ενέργεια του Ροντρίγκες η, με τις κινήσεις των Τσίμιροτ και Σάκχοφ, που έβγαιναν εναλλάξ σαν κρυφοί κυνηγοί. Δεν επιδίωξε να αξιοποιήσει τον Αθανασιάδη, σε αντίθεση με τον Μοράϊς, που θέλησε να εκμεταλλευθεί τον δικό του σέντερ φορ, τον Αλμέϊδα. Πάντως, από την τηλεοπτική μετάδοση μου φάνηκε ότι ο Κλάους στην Τούμπα είναι κοντά στο να γίνει ανεπιθύμητος.

Τελικά ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, γιατί απλά το ποδόσφαιρο συνήθως σου δίνει πίσω (έστω στο 94’), ό,τι σου παίρνει (έστω στο 96’, στο Καραϊσκάκη)…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.