Κάλιαρι - Παλέρμο 2-1

Κάλιαρι - Παλέρμο 2-1

bet365

Με δύο γκολ του Ντεσένα οι Ροσομπλού, με βασικό τον Ταχτσίδη, νίκησαν με 2-1 την Παλέρμο και ανέβηκαν στην 9η θέση. Στην προτελευταία οι Σικελοί.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην περσινή σεζόν, ο Ντανιέλε Ντεσένα πήρε σε αυτό το ματς για πρώτη φορά θέση βασικού φέτος και το γιόρτασε όπως έπρεπε. Ο αρχηγός πέτυχε δύο γκολ και έδωσε στην Κάλιαρι τους τρεις βαθμούς και την 9η θέση, την ίδια ώρα που οι Σικελοί είναι στον πάτο της βαθμολογίας και συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη φέτος για να αποφύγουν το μοιραίο. Οι Ροσομπλού έχουν πετύχει 15 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων τους και είναι πίσω μόνο από την Ρόμα (19) ενώ η Παλέρμο έχει δεχθεί 14 στο ίδιο διάστημα και είναι η 2η χειρότερη πίσω μόνο από την Πεσκάρα (15).

Η Κάλιαρι είχε την πρώτη ευκαιρία στο 15' με το σουτ του Παντοΐν που κόντραρε και στον Μποριέλο και έφυγε ελάχιστα άουτ, για να απαντήσει η Παλέρμο στο 19' με το δυνατό σουτ του Εμπαλό που απέκρουσε ο Στοράρι. Δύο λεπτά μετά, ο Σάου δεν κατάφερε να κάνει το γυριστό όπως θα ήθελε, με τους Ροσομπλού να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να γίνονται απειλητικοί και στο 30' με το σουτ του Ντι Τζενάρο, το οποίο μπλόκαρε ο Πόσαβετς.

Οι Σάρδοι γενικά έψαχναν περισσότερο το γκολ και το πέτυχαν στο 53', όταν ο Ντι Τζενάρο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ντεσένα σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα στη γωνία (1-0). Ηταν η τέλεια επιστροφή στη δράση για τον αρχηγό της Κάλιαρι, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά την περσινή σεζόν. Οι γηπεδούχοι δεν χαλάρωσαν καθόλου, πλησίασαν στο δεύτερο γκολ με τον Μποριέλο στο 60' και τελικά το πέτυχαν στο 64', ξανά με τον Ντοσένα! Αυτή τη φορά ο αρχηγός σκόραρε με πλασέ μετά το ωραίο γύρισμα του Σάου από αριστερά, βάζοντας βάσεις νίκης (2-0).

Η Παλέρμο, πάντως, δεν τα παράτησε, βγήκε μπροστά και εκμεταλλευόμενη την οπισθοχώρηση της Κάλιαρι κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 79', όταν ο Νεστορόφσκι πλάσαρε από κοντά -αφού η άμυνα κοιμήθηκε- μετά το γύρισμα του Ρισπόλι και μείωσε σε 2-1.

 

SERIE A Τελευταία Νέα