Πετράκης: «Δεν γίναμε Λέστερ ή Μπαρτσελόνα»

Πετράκης: «Δεν γίναμε Λέστερ ή Μπαρτσελόνα»

Κάτω η μπάλα από τον Γιάννη Πετράκη με τον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα να κρατάει χαμηλούς τόνους παρά τη νέα νίκη της ομάδας του.

Πετράκης: «Δεν γίναμε Λέστερ ή Μπαρτσελόνα»

Ο ΠΑΣ όχι μόνο κατάφερε να επικρατήσει στο Αγρίνιο, αλλά το έκανε και με ανατροπή, μειώνοντας στους 5 την διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και έχοντας ένα ματς λιγότερο. Στα Γιάννενα ο κόσμος βλέπει την ομάδα του να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και να πηγαίνει από νίκη σε νίκη, όμως ο Γιάννης Πετράκης αποφεύγει τα μεγάλα λόγια, όπως φάνηκε και στην συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά ο έμπειρος προπονητής ανέφερε: «Σήμερα πετύχαμε μια πολύ σπουδαία νίκη σε μια δύσκολη έδρα με μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες, όνειρα και είναι οργανωμένη. Σε συνδυασμό με το ότι γυρίσαμε το ματς, όλα αυτά ανεβάζουν τη δυσκολία που είχαμε και δείχνουν ότι πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νοοτροπία, την ψυχή, τη θέληση, τη συγκέντρωση και την πειθαρχία.

Στο α’ μέρος ο Παναιτωλικός μας απείλησε μόνο με περιφερειακά σουτ, δώσαμε λύσεις σ’ αυτό το πρόβλημα και με το παιχνίδι που επιχειρήσαμε είχαμε εμείς τις ευκαιρίες. Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ, βάλαμε 2 γκολ, μπορούσαμε κι άλλα και ο Παναιτωλικός μας απείλησε μόνο από στημένα και περιφερειακά σουτ».

Για το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΣ: «Το είπα ότι όλα τα μέλη που απαρτίζουν το τεχνικό τιμ κάνουν πολύ καλά τη δουλειά. Έχουμε καλό γυμναστή και γυμναστή τερματοφυλάκων. Ο Περιστερίδης και ο Πασχαλάκης δεν είχαν πολλά παιχνίδια, όλα αυτά απαιτούν δουλειά, δεν υπάρχουν μυστικά.

Τι μέτρησε στη σημερινή νίκη: «Η θέληση και η νοοτροπία και βοήθησε και ο Μαμπουλού. Όλα κρίνονται στην ισορροπία. Δεν χάσαμε την εικόνα μας. Κάναμε καλό ματς».

Για το αν ο ΠΑΣ προβάρει το ευρωπαϊκό του κοστούμι με μια τέτοια νίκη: «Είμαστε ακόμα στην 6η αγωνιστική για μας, 7η για τους υπόλοιπους. Είναι δύσκολο να φτάσεις κάπου και ακόμα πιο δύσκολο να διατηρηθείς. Δεν ψηλώσαμε ξαφνικά. Το ξέρουν οι παίκτες και δεν πρέπει να χάσουμε την ηρεμία μας».

Για το αν αισθάνεται ότι φέτος έχει λύσεις από τον πάγκο που του δίνουν νίκες: «Μου δίνετε την ευκαιρία να σας πω ότι η διαφορά δεν είναι ότι δεν είχαμε λύσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η διαφορά μας είναι ότι οι ρολίστες έγιναν πρωταγωνιστές. Τα παιδιά που απαρτίζανε σήμερα την ενδεκάδα δεν ήταν πρωταγωνιστές πέρυσι. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Πόσο δουλεύουμε και πόσο εξελισσόμαστε. Είμαι ευχαριστημένος που συμβαίνει αυτό που εσείς αποτιμάτε».

Για το τι είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια μετά τη νίκη: «Είμαι υπερήφανος γι’ αυτούς».

Για το αν ο ΠΑΣ πάει να γίνει Λέστερ της Ελλάδας: «Δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, μόνο ζημιά θα μας κάνει, ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Δεν γίναμε Μπαρτσελόνα, ούτε Λέστερ. Δύσκολα χτίζεις, εύκολα το χαλάς, δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, θα δούμε που θα μας πάει αυτό».

 

Best of internet