Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (vid)

bet365

Μπήκε αλλαγή στο 59' με το σκορ στο 1-0 και στο 80' το έκανε... 1-2! Ο Μαμπουλού έκανε... πάρτι στο Αγρίνιο κι ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε νικητής και πάτησε στην 3η θέση! Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Φερέιρα, ενώ λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Μπέριου.

Ασταμάτητος ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους Ηπειρώτες να συνεχίζουν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πέρασε και από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-1, έφτασε τους 13 βαθμούς, έναν πίσω από τον Παναθηναϊκό, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Λεβαδειακό στην έδρα του.

Οι... κυανόλευκοι συνεχίζουν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις και πραγματικά δείχνουν να μην έχουν ταβάνι. Δεν ξέρουμε για ταβάνι, αλλά σίγουρα έχουν παίκτες που τους... ξελασπώνουν όπως σήμερα ο Μαμπουλού που πήγε αλλαγή, πέτυχε τα δύο γκολ και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Στον αντίποδα οι Αγρινιώτες όχι μόνο είδαν την εστία τους να παραβιάζεται για πρώτη φορά φέτος στο σπίτι τους, αλλά αυτό έγινε εις διπλούν με συνέπεια να ηττηθούν και μαζί να χάσουν και έδαφος για την πεντάδα μένοντας στους 8 βαθμούς και την 10η θέση. Το ακόμα πιο άσχημο για τα... καναρίνια είναι πως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πράγματα, ειδικά στα στημένα αν θέλουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδό τους στα πλέι οφ.

Προβάδισμα οι γηπεδούχοι, διαμαρτυρίες οι φιλοξενούμενοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Παναιτωλικός κατάφερε να προηγηθεί τρία λεπτά πριν το τέλος με τον Φερέιρα που έπιασε μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπέριο και νίκησε τον Περιστερίδη. Πριν όμως από αυτό οι Γιαννιώτες είχαν δικαιολογημένα παράπονα από τον βοηθό. Αρχικά στο 21' κόπηκε με λανθασμένη υπόδειξη ο Κόντε, ενώ το ακόμα χειρότερο ήταν στο 32' όταν σε φάουλ του Γιάκου ο Κυριακίδης έδιωξε εντυπωσιακά, η μπάλα έφτασε στον Μπέριο, την έστειλε στα δίχτυα με τον διαιτητή να το ακυρώνει και πάλι λανθασμένα γιατί ο παίκτης ήταν από κανονική θέση.

Το... καθάρισε ο Μαμπουλού, διαμαρτύρονται σωστά οι γηπεδούχοι

Στο δεύτερο μέρος και αφού αρχικά το θέαμα ήταν πιο κακό και ο ρυθμός πιο αργός, όλα άλλαξαν με την είσοδο του Μαμπουλού. Ο επιθετικός από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τους σημαντικούς βαθμούς στους... κυανόλευκους. Αρχικά στο 69' μπήκε ανάμεσα στην άμυνα των γηπεδούχων και με κεφαλιά από σέντρα του Κοζορώνη ισοφάρισε, ενώ στο 80' και αφού πέντε λεπτά πριν ο Κόντε κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, έφυγε μόνος του μετά την ωραία πάσα του Γαρουφαλιά, πέρασε τον Κόντε και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Μια φάση που ωστόσο ξεκίνησε με επιθετικό φάουλ του Γαρουφαλιά στον Λεντέσμα. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη που τους ανεβάζει πολύ ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

MVP: Μπήκε αλλαγή, πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με 2-1 μέσα στο Αγρίνιο. Α δεν γινόταν ο Μαμπουλού να μην ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπέριος στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του. Σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ είχε συνολικά πολύ καλή παρουσία, παρότι η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν και τόσο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ουάρντα σήμερα ήταν εξαφανισμένος και δεν βοήθησε σε κάνε σημείο την ομάδα του σε μια κακή γι' αυτόν εμφάνιση.

Η ΓΚΑΦΑ: Η γκάφα έγινε στο 1-1 με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αφήνει αμαρκάριστο τον Μαμπουλού και αυτός να κάνει από κοντά το 1-1. Τραγικό λάθος για τους γηπεδούχους που τελικά το πλήρωσαν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τραγική διαιτησία από τον Φωτιάδη και τους Καλφόγλου και Γκαβέρα. Έκοψαν πολλές φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ τους φιλοξενούμενους, ακύρωσαν ένα πεντακάθαρο γκολ, ενώ στο 1-2 η φάση ξεκίνησε με καθαρό φάουλ πάνω στον Λεντέσμα. Ε τι άλλο να έκαναν;

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πραγματικά κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΣ αλλά η αλήθεια είναι πως οι Γιαννιώτες έχουν βαλθεί να καταπλήξουν τους πάντες. Πέρασαν με ανατροπή και από το Αγρίνιο και μείωσαν στους πέντε την διαφορά από την κορυφή, έχοντας μάλιστα και αγώνα λιγότερο. Καθόλου άσχημα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Ροντρίγκες (74' Λεντέσμα), Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (74' Καμαβουάκα), Μάκος, Μαρκόβσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ουάρντα (84' Μουνιός).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς (89' Σκόνδρας), Μιχαήλ, Γιάκος (59' Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (30' Κούτρης), Κοζορώνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα