Ίβιτς: «Κερδίζουμε ψυχολογία»

Ίβιτς: «Κερδίζουμε ψυχολογία»

Ο Βλάνταν Ίβιτς, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, πως ο ΠΑΟΚ παίρνει ψυχολογία από τις νίκες αυτές...  

Ίβιτς: «Κερδίζουμε ψυχολογία»

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το γεγονός πως σε άλλα ματς άξιζε τη νίκη ο ΠΑΟΚ αλλά δεν την πήρε, ενώ σήμερα τα κατάφερε:«Περίμενα ένα τέτοιο παιχνίδι, ένα δύσκολο παιχνίδι, ήμουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα κλείσει τους χώρους και θα προσπαθήσει να παίξει στην κόντρα επίθεση. Μίλησα στους παίκτες, τους είπα ότι πρέπει να έχουν υπομονή. Περά από το γκολ, κερδίσαμε δίκαια. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ισοπαλία, είχε κάποιες φάσεις η ΑΕΚ αλλά το σημαντικό είναι ότι εμείς από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο δείξαμε ότι ήμασταν ομάδα. Στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε τον αγώνα.

Οι παίκτες παίζανε ένα δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που την περίμενα διαφορετική, όπως ήταν και σήμερα. Ήθελα να έχω παίκτες τακτικά που να κάνουν αυτό που ζητάω από τους ίδιους, να έχουν τρεξίματα, να πιέζουν στο χώρο του κέντρου. Ρίσκο, δεν ήταν η εντεκάδα. Μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αλλιώς την εντεκάδα αλλά διάλεξα αυτή. Το τελευταίο μισάωρο δεν θα έλεγα ότι ρισκάραμε αλλά είχαμε πιο επιθετικούς παίκτες από τους άλλους. Πάλι θα διάλεγα το ίδιο σχήμα».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους άλλους μεσαίους παίκτες. Είναι βαρύς παίκτης, καταλαβαίνετε με τι τρόπο το λέω. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να παίξει. Στα παιχνίδια που χρειάζεται να καλύψει τους χώρους, είναι απείθαρχος τελείως.

Ο Ίβιτς ήταν στο παρελθόν βαρύς. Ήταν διαφορετικό ποδόσφαιρο τότε. Στο επόμενο μπορεί να ξεκινήσει ο Μπίσεσβαρ και έχει ξεκινήσει πολλά παιχνίδια. Είναι καλά σωματικά αλλά εξαρτάται και από τον αντίπαλο που έχεις απέναντι σου, δεν μπορείς να προβλέψεις. Όλοι δουλεύουν, είμαστε ομάδα και είμαι ευχαριστημένος. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να μην είναι ευχαριστημένοι που είναι στο πάγκο, αλλά για να μου αλλάξεις τη γνώμη, πρέπει να μπεις και να δείξεις καλύτερο πρόσωπο». 

Για τον Φακούντο Περέιρα: «Ο Περέιρα είναι ένας παίκτης που εγώ τον κράτησα στην ομάδα. Σας το λέω ξεκάθαρα». 

Για τη νίκη και αν παίρνει ψυχολογία η ομάδα: «Σίγουρα κερδίζουμε ψυχολογία, η ομάδα μπορεί κάποια παιχνίδια στο παρελθόν να μην έπαιρνε αυτά που άξιζε αλλά κατά την άποψη μου στο 85-90% δείξαμε καλό πρόσωπο σε αυτά που παίξαμε. Παίξαμε απαιτητικό ποδόσφαιρο με πολλές ευκαιρίες, μπορεί σήμερα να μην είχαμε πολλές φάσεις αλλά δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι να έχεις πολλές. Όλοι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με δημιουργία».

Για τον Κάμπος: «Ο Κάμπος μπαίνει στις ευκαιρίες, μπαίνει στις φάσεις. Πιστεύεται ότι αν έπαιζε κάποιος άλλος θα έμπαινε σε αυτές τις φάσεις; Αυτή είναι η άποψη σας, μπορεί κάποιος άλλος να παίζει στη θέση του Κάμπος και να μπει στις φάσεις. Το θέμα είναι αυτό που βλέπουμε. Βλέπω διαφορετικά εγώ, βλέπω ότι ο παίκτης είναι πειθαρχημένος δουλεύει καθημερινά. Ναι, δεν έχει σκοράρει αλλά συμβαίνει στους καλύτερους παίκτες του κόσμου, εγώ θα προβληματιζόμουν αν δεν έμπαινε στις φάσεις». 

Για τον Μάτος: «Είναι ένας παίκτης με ποιότητα ο Μάτος, μας έχει προσφέρει μέχρι τώρα αρκετά κ περιμένουμε και αλλά. Είναι κάλος και στα στημένα, δυνατός στον αέρα. Εύχομαι να συνεχίσει όπως και αυτός έτσι και οι άλλοι».

Η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - PAOK TV

Best of internet