«Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΪΣΤΟΡΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ AFTONBLADET

«Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Αποκαλυπτικός ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς σε συνέντευξη του στον σουηδικό Τύπο. Οι λόγοι που προσελήφθη ο Μοράις, το «διαζύγιο» με τον Κετσπάγια, το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και η φιλία με τον Ιμπραίμοβιτς.

«Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, άνοιξε την καρδιά του στην σουηδική Aftonbladet μιλώντας για όλους και για όλα.

Ο Μαϊστόροβιτς αναφέρθηκε στην πρόσληψη του Μοράις, τον τρόπο με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία με τον Κετσπάγια, στον ρόλο του στην ΑΕΚ, το πρωτάθλημα, αλλά και την φιλία του με τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ  με επιστροφή αν καταλογιστεί πέναλτι στη διάρκεια του αγώνα.

Για τον Πορτογάλο τεχνικό...

«Στο πρόσωπο του Μοράις βρήκαμε το προφίλ του προπονητή που ψάχναμε για αυτό που θέλουμε να χτίσουμε. Έχει μία καλή ομάδα να διαχειριστεί.

Είναι ευχάριστο να έχεις έναν προπονητή που έχει δουλέψει στο κορυφαίο επίπεδο μαζί με έναν από τους καλύτερους τεχνικούς στον κόσμο. Ο Μοράις έχει περάσει από Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Ίντερ.

Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου έπρεπε να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και ο Μοράις ήταν ο ιδανικός. Έχει μεγάλες δυνατότητες για να χτίσει κάτι ενδιαφέρον».

Για την απόλυση Κετσπάγια...

«Ο ρόλος που έχω αναλάβει σημαίνει πως θα πρέπει να παίρνω και κάποιες δύσκολες αποφάσεις.

Συναντήθηκα με τον Κετσπάγια. Δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις, αλλά είναι κομμάτι της δουλειάς».

Για την πρόταση που του έκανε η ΑΕΚ...

«Επικοινώνησαν μαζί μου και ταξίδεψα στην Ελλάδα. Επένδυσα πολύ χρόνο για την δουλειά του ατζέντη και έχτισα δυνατές σχέσεις με τους παίκτες.

Ήταν μία πρόταση από την ΑΕΚ που δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Αυτή η δουλειά είναι μία σπουδαία ευκαιρία. Έγινα μέλος αυτού του ενδιαφέροντος πρότζεκτ που ξεκίνησε η ΑΕΚ. Μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι δυνατό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς».

Για τον άνεμο αλλαγής που πνέει στην ΑΕΚ...

«Νέα ιδιοκτησία γύρω από τον σύλλογο, νέο προπονητικό κέντρο, νέα γραφεία και νέο γήπεδο στο μέλλον. Φυσάει ευνοΐκός άνεμος στη σωστή κατεύθυνση και το μέλλον φαντάζει συναρπαστικό».

Για το γήπεδο...

«Το γήπεδο μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμο. Θα βρίσκεται στο ίδιο μέρος με το παλιό στάδιο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Για τον στόχο του πρωταθλήματος...

«Έχουμε καλή ομάδα και δεν νομίζω πως είμαστε διαφορετικοί από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό. Στόχος πάντα είναι είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Ράσμους Ελμ...

«Πάντα κυκλοφορούν φήμες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι φυσιολογικό. Διαψεύδω όμως πως ήμουν στη Σουηδία για τον Ράσμους. Ήμουν εκεί για να επισκεφθώ την οικογένεια μου.

Στην παρούσα φάση ο Ράσμους Ελμ δεν είναι ο παίκτης που μας ενδιαφέρει. Σέβομαι πολύ ωστόσο τον Ράσμους. Είναι ένας απίστευτα καλός παίκτης».

Για τα συμβόλαιο στο ελληνικό πρωτάθλημα...

«Δύσκολο να πω αλλά κυμαίνονται μεταξύ 100.000 ευρώ και 1 εκατ. ευρώ. Νομίζω βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο που μπορούμε στην ΑΕΚ να προσελκύσουμε καλούς παίκτες».

Για την φιλία με τον Ιμπραίμοβιτς...

«Έχουμε εξαιρετική σχέση με τον Ζλάταν και πάντα υπάρχει χώρος για να συζητήσουμε εάν χρειαστεί να το κάνουμε. Θεωρώ πως με τις επαφές που έχει κάνει από το ποδόσφαιρο θα ήταν φυσικό να γίνει αθλητικός διευθυντής όταν αποσυρθεί. Έτσι πιστεύω τώρα, αλλά αυτά αλλάζουν. Δεν περίμενα για παράδειγμα τον Μέλμπεργκ πριν από πέντε χρόνια να γίνει προπονητής».

Για την πίεση στην ΑΕΚ...

«Ζεις με το ποδόσφαιρο εδώ κάθε μέρα. Πάντα θα υπάρχει πίεση. Πρέπει να ζήσεις με αυτό. Αν δεν μπορείς δεν δεν πρέπει να έρθεις στην Ελλάδα. Η συμφωνία μου με την ΑΕΚ είναι για δύο χρόνια. Υπάρχει ένα συμβόλαιο που προσφέρει ασφάλεια. Έχω παίξει στην ομάδα, την γνωρίζω και ξέρω τι να περιμένω. Πιο πολύ με εμπνέει, παρά με φοβίζει».

Best of internet