Παναθηναϊκός - Ηρακλής 2-0 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Ηρακλής 2-0 (vid)

bet365

Tην ώρα που το... σύνδρομο των χαμένων ευκαιριών ξαναχτυπούσε την Λεωφόρο, οι Λέτο και Εμποκού φρόντισαν να το διώξουν για τα καλά σε 4' λεπτά (58'-62')! Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 τον αδύναμο Ηρακλή κι από το -4 πάει την Κυριακή στο Φάληρο για να «κλείσει» κι άλλο την διαφορά από τον Ολυμπιακό!

Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου έχασε και πάλι τα άχαστα! Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήταν κυνικός και χάρη σε γκολ τον Λέτο και Εμποκού νίκησε 2-0 τον Ηρακλή και επέστρεψε στις νίκες, που τόσο πολύ είχε ανάγκη μια αγωνιστική πριν πάει στο Καραϊσκάκη για το... αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Έτσι έπαιξαν

Αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Αντρέα Στραματσόνι σε σχέση με το παιχνίδι του Κυπέλλου της Πέμπτης, με τον Ιταλό τεχνικό να δίνει ανάσες σε Μολέδο και Ιμπάρμπο και να ξεκινά με 4-4-2 σε διάταξη ρόμβου. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Μέστο δεξί μπακ, Χουχούμης αριστερό και ο Ιβανόφ με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρέις σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Λουντ και Γουακάσο.

Ο Βιγιαφάνιες σε ρόλο επιτελικό και στην κορυφή ο Μπεργκ με τον Λέτο. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Αμανατίδης ξεκίνησε με 4-2-3-1, όπως και στο ματς προ ημερών όπου «τσίμπησε» τον βαθμό. Ο Περνίς ήταν κάτω από τα δοκάρια. Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι και Βοσνακίδης στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Ιντζόγλου, Ρούσσος. Μοντέιρο, Λεοζίνιο και Κούρος η μεσοεπιθετική τριπλέτα και κορυφή ο Λάμπρου.

Για τον... ψυχίατρο!

Απίστευτα κι όμως Παναθηναϊκά! Το «τριφύλλι» μπήκε στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις, κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι, δημιούργησε μια ντουζίνα φάσεις αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει, στέλνοντας τον κόσμο του στον ψυχίατρο! Δύο μεγάλες ευκαιρίες ο Μπεργκ, τόσες και οι Λέτο, Ιβανόφ και από μία οι Γουακάσο, Βιγιαφάνιες! Μόνο ο... Στιλ δεν έχασε κάποιο άχαστο σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ δυστοκίας από την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος έδειξε όσα γνωρίζουμε. Μία ομάδα καλά δουλεμένη που μέχρι εκείνη την στιγμή, όμως, είχε ξεκάθαρο ψυχολογικό πρόβλημα στην τελική προσπάθεια!

Ο Ηρακλής που δεν είχε ορθό πλάνο για να περιορίσει τον Παναθηναϊκό, βρήκε ξανά τον Περνίς σε καλή μέρα αλλά και όλους τους... θεούς του Ολύμπου. Χάρη σε αυτά τα δύο δεδομένα, κράτησε το μηδέν στην ανάπαυλα, μη μπορώντας στην κόντρα επίθεση να απειλήσει...

Ο Λέτο έλυσε τα «μάγια»!

Μετά το πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε να έχει τίτλο «τους κάνει πλάκα ο Θεός», ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα! Από ένα λάθος της άμυνας του Ηρακλή, ο Λέτο... μυρίστηκε την φάση, μπήκε δυνατά και κατάφερε να ξορκίσει μία πολύ περίεργη κατάσταση, που όσο περνούσε η ώρα θα γινόταν ακόμη πιο περίεργη! Στο 58' ο «Σέμπα» έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και η είσοδος του Εμποκού έκανε πιο απειλητικό τον Παναθηναϊκό.

Ο Αφρικανός είχε κέφια και πέντε λεπτά αργότερα, πήρε την μπάλα από το κλέψιμο του Μπεργκ, έτρεξε προς την αντίπαλη εστία και με υπέροχο «τελείωμα» διαμόρφωσε το 2-0! Από την στιγμή που ο Κυνηγόπουλος στο 78'... μιμήθηκε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται, ο Ηρακλής δεν είχε άλλες δυνάμεις για να διεκδικήσει το παραμικρό.

Οι «πράσινοι» έριξαν στροφές ενόψει Σταντάρ, με τον κόσμο να ζητά την νίκη στο Φάληρο την ερχόμενη Κυριακή...

MAN OF THE MATCH: Αν δεν ήταν αυτός, το σημερινό παιχνίδι με τον Ηρακλή θα ήταν ακόμη ένα... θρίλερ για το «τριφύλλι». Αν δεν ήταν αυτός και η «τρέλα» που βγάζει σε κάθε κατοχή, σε κάθε επίθεση του Παναθηναϊκού, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τους «πράσινους». Η μαχητικότητα του Σεμπάστιαν Λέτο στο 57' έβαλε τέλος στην ανεπανάληπτη δυστοκία και άνοιξε τον δρόμο για την νίκη. Αυτό ήταν το 4ο προσωπικό τέρμα του Αργεντινού...

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νούνο Ρέις. Στην ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός είναι «γυμνός» από «6άρια» μετά τον τραυματισμό των Ζέκα και Λεντέσμα, ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος έδωσε την απάντηση και μας θύμισε την παρουσία του. Τουλάχιστον για αυτά τα παιχνίδια είναι μια χαρά. Πολύ ουσιαστικό παιχνίδι, άριστος τακτικά, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, βρήκε τα γκολ που έψαχνε για να πάρει το «τρίποντο» και να αλλάξει την ψυχολογία του μπροστά στην αντίπαλη εστία αλλά δεν θα «βγάζει» σε κάθε παιχνίδι τόσες ευκαιρίες για να έχει την... πολυτέλεια να τις σπαταλά. Στο πρώτο ημίχρονο το «τριφύλλι» έχασε πάλι τα άχαστα και πήγε στα αποδυτήρια με 0-0 αντί για 3 ή 4-0...

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κυνηγόπουλος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 79' βρέθηκε σε ανεπανάληπτη θέση για γκολ. Από το ύψος της μικρής περιοχής και με τον Λουκ Στιλ εξουδετερωμένο, ο νεαρός στράικερ... κατάφερε να αστοχήσει και να πετάξει στα σκουπίδια την τεράστια ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 και να βάλει στην διεκδίκηση βαθμών τον Ηρακλή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Διαιτησία... εξομάλυνσης σήμερα στην Λεωφόρο. Ο επόπτης Δόσης από τα Χανιά δείχνει σε θέση οφ-σάιντ τον Μπεργκ, με τον Σουηδό να καλύπτεται δύο μέτρα πριν βγει στο τετ-α-τετ στο 15'. Στο 77' ο Ευαγγέλου δεν είδε το χέρι του Ρούσσου που πεσμένος στο έδαφος έδιωξε την μπάλα στην μονομαχία με τον Βιγιαφάνιες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός τα ξαναέχασε στο πρώτο μέρος, τα έβαλε όμως στο δεύτερο και επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό παίζοντας καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήμα της αναμέτρησης. Έφερε την διαφορά ξανά στο -4 και την άλλη Κυριακή πηγαίνει στο Φάληρο για το παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό...

Oι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης (55’ Εμποκού), Κουτρουμπής, Ρέις, Μπεργκ, Λέτο (66’ Ιμπάρμπο), Λουντ (83’ Μίγγος), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Μέστο, Ιβανόφ

Ηρακλής: Πέρνις, Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (66’ Αγγελόπουλος), Ρούσσος, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσκανίδης, Κούρος (46’ Πασάς), Λάμπρου (78’ Κυνηγόπουλος)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα